Vecka 2011-2

Hej! Och God fortsättning!
Hoppas Ni alla har haft sköna helger! Själv var jag i Schweiz över julen och sedan sjuk resten av tiden ("bara" en förkylning, men av den värre sorten). Har förstått att jag inte var ensam om det... I vilket fall var det skönt med en relativt lugn första vecka, så att man hann komma tillbaka lite. Framåt torsdagen började jag känna mig mer i form igen.

 

Måndag 10/1
Allmänt uppdatering. Förberedelse av presentation till Rotary. Har förmånen att få komma dit vid årets första möte och prata om vad som kommer att hända i Båstads kommun under det nya året. Så även detta år. Tack vare mikrofon tror jag det gick hyfsat bra. (En av nyheterna var nog att vi går in i en ny mandatperiod där vi, åtminstone i utgångsläget, inte har någon stor politiskt kontroversiell fråga... Men det dyker säkert upp!) Diverse samtal, bl a med NST, men annars en relativt kort eftermiddag. På kvällen M1-möte inför onsdagens kommunstyrelse med genomgång av ärendena.

 

Tisdag 11/1
Kort avstämning med blivande ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet. Alliansmöte inför kommunstyrelsen. Diverse mail och samtal. Lite praktiska mötesfrågor. Relativt tidig eftermiddag.

 

Onsdag 12/1
Kommunstyrelsedag med övervägande information på förmiddagen, ordentlig genomgång av den nya delegationsordningen (angeläget eftersom all kommunal verksamhet nu ligger under kommunstyrelsen, KS) samt kort information om en del relevant lagstiftning. Heldag. Utöver delegationsordningen genomfördes val till de tre utskotten samt ordförande/vice ordförandeval. Proportionella val endast vid val till ordinarie ledamöter i Ekonomi- och normstyrningsutskottet. Andra ärenden som var uppe av större karaktär var bredbandsstrategi och kommunens framtida vattenförsörjning (kommer till kommunfullmäktige, KF, 26/1).

 

Torsdag 13/1
Möte med utskottsordförande, -sekreterare, kommun- och kanslichef för genomgång av ärendelistorna till de första mötena med de tre utskotten i vecka 4. Inledningsvis försök till uppdelning av områdena per utskott (kommer till KS). Oerhört spännande att få en överblick över allt som är på gång! Inser också vilken skillnad det kommer bli i kommunstyrelsehandlingarna - som ju går till alla ordinarie och ersättare i KF och KS. Förhoppningsvis inte i ett alltför stort sidoantal (om delegationsordningen är korrekt) men för första gången kommer alla att ha möjlighet att få insikt i vad som händer överallt (i motsats till under tiden med nämnderna). Tror detta blir en av den nya organisationens stora vinster. Diverse mail och samtal. Storröjning på kontoret. Slängde mängder med papper från de senaste fem åren.

 

Fredag 14/1
Fortsatt röjning - och kan nu se skrivbordet! Visserligen några skåp och staplar kvar, men i övrigt väldigt nöjd med att ha fått en bättre överblick (även av hängmappar etc). Avstämning planchef. Telefonintervju med Svenska bostadsfonden. Lunch med partikamrat. Diverse mail och samtal.

 

Lördag 15/1 - söndag 16/1
Bra första Alliansmöte för alla aktiva under lördagen med både information och grupparbeten. Positiv stämning och gott debattklimat (uppfattade jag det som). I övrigt lugn helg utan handlingar att läsa eller stora hushållsåtaganden. Tack och lov smälter snön bort så jag hoppas komma igång med joggingsäsongen inom kort!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits