Vecka 2011-4

Hej igen!

 

Måndag 24/1
Förmöte Alliansen inför första Samhällsbyggnadsutskottet, SBU (jag är ersättare så jag deltar normalt inte, men pga en del mediala frågor bedömde vi att det var bra om jag var med). Därefter förmöte Alliansen inför det första Ekonomi- och normstyrningsutskottet. SBU fram till kl 14:30. Då det var en del utbildning och information som kan vara bra att ha, var jag med. Gemensam Allianslunch. En del koordinering inför onsdagens möte, samtal och mail. På kvällen kretsstyrelse.

 

Tisdag 25/1
En hel del samtal och förberedelser till olika möten. Möte med engagerad kommuninvånare om Fontänhuset. På eftermiddagen ett halvårsvist avstämningsmöte med Båstadhems presidium och vd (där händer mycket!). På kvällen informationsmöte för kommunfullmäktigeledamöter och allmänheten om den framtida vattenförsörjningen. Tydlig information och en hel del frågor - som fick svar.

 

Onsdag 26/1
Ekonomi- och normstyrningsutskott. Inga direkta kontroversiella frågor, genomgång av förslag till ansvars- och uppgiftsfördelningen mellan utskotten, information kring ombyggnation Skogsliden och en, till viss del, reviderad budgetprocess. Klara till lunch. Jag åkte sen till Ängelholms sjukhus för undersökning av mina stämband (har haft problem sedan ett kommunstyrelsemöte förra våren). Inte så kul men fick även göra en inspelning med en logoped. Och: jag kan prata. Det var väl trevligt att få det bekräftat... På kvällen kommunfullmäktige. Intressant information om bredbandsstrategin, där vi faktiskt är på hugget i Båstads kommun! Sent genomgång av pressmedelande från Ekonomi- och normstyrningsutskottet inför torsdagens presskonferens.

 

Torsdag 27/1
Presskonferens på morgonen med full styrka från NST. Därefter intervju med den utredare som ser över satsningen på näringslivsbolaget, Båstad Näringsliv AB. Lunch med nya FP-kollegan (det är fjärde FP-kollegan jag har sedan jag tillträdde för snart fem år sen). Möte med engagerad kommuninvånare om trygghetsboende. Däremellan en del mail och samtal.

 

Fredag 28/1
Till Helsingborg med oppositionsråd och kommunchef och styrelsemöte med Skåne Nordväst. Intressant information om vad som är på gång i Helsingborg - det är en hel del! Annan intressant information om Ung Företagsamhet (där stack Båstad ut - vi var den enda kommun av oss 10 som satsad mer än 1 kr per kommuninvånare), elbilsprojekt samt samarbetet inom personalavdelningarna i Skåne NV. Tillbaka till kontoret och lite kontorsjobb innan helgen.

 

Lördag 29/1 - söndag 30/1
Inga handlingar denna helg - så politisk avkoppling! Tvätt och så kom jag igång med träning, blandat med handbolls-VM, middag hos grannen och annat smått och gott!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2011-3

Hej!
Här kommer nu två veckobrev på rad, veckor 3 och 4. Förra veckan var rätt intensiv, därav fördröjningen. Beklagar det!

 

Måndag 17/1
Ovanligt många samtal och en del mail. Koordinering av och planering inför ett antal möten, bl a informationsmötet om vattenförsörjningen. Rotary-lunch (mycket underhållande: Nolatos koncernchef berättade om hur det är att bo i Japan). Förra veckobrevet. Information om det ekonomiska resultatet 2010 (positivt - ännu inte helt klart men i intervallet +30-35 mkr, dock med en reavinst vid försäljningen av Butab-aktierna på ca 15 mkr).

 

Tisdag 18/1
Justering av kommunstyrelseprotokollet. Diverse samtal och mail. Till Halmstad för lunch och medlemssamråd Kommuninvest (den ekonomiska förening där 230 kommuner och landsting är medlemmar och som har som huvuduppgift att erbjuda konkurrenskraftiga lån till sina medlemmar - självklart i konkurrens).

 

Onsdag 19/1
Diverse samtal och mail. Möte ang. satsningen som Båstad Tennissällskap vill göra vid Drivan. Flyg till Stockholm. Moderat möte på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Peter Danielsson, ordförande i den grupp som tar fram ett kommunpolitiskt program till nästa partistämma, redogjorde för hur det arbetet går. Anslutande middag.

 

Torsdag 20/1
Moderat gruppmöte med genomgång av alla ärenden som beredningen och arbetsutskottet har denna månad. Istället för den allmänna politikerinformationen stämde jag av lite med min kollega från Örkelljunga. På eftermiddagen läsande av handlingar till fredagens möten, dels SKL:styrelse men även valberedningen i Kommuninvest. På kvällen möte med Moderata SKL-styrelseledamöter för lite uppdatering av vad som händer den kommande mandatperioden. Sedan gemensam middag.

 

Fredag 21/1
Gruppmöte Moderater inför styrelsemöte, därefter Alliansmöte. Styrelsemöte. Därefter begav jag mig till en konferenslokal vid Centralen där valberedningen för Kommuninvest hade möte. Flyg från Bromma vid 17:55 (var lite sent men jag hade himla tur - både flyget före och flyget efter till Ängelholm var inställda!).

 

Lördag 22/1 - söndag 23/1
Handlingarna till Ekonomi- och normstyrningsutskottets första möte lästes, som dock inte var alltför betungande denna månad. I övrigt inget spännande, är jag rädd.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2011-2

Hej! Och God fortsättning!
Hoppas Ni alla har haft sköna helger! Själv var jag i Schweiz över julen och sedan sjuk resten av tiden ("bara" en förkylning, men av den värre sorten). Har förstått att jag inte var ensam om det... I vilket fall var det skönt med en relativt lugn första vecka, så att man hann komma tillbaka lite. Framåt torsdagen började jag känna mig mer i form igen.

 

Måndag 10/1
Allmänt uppdatering. Förberedelse av presentation till Rotary. Har förmånen att få komma dit vid årets första möte och prata om vad som kommer att hända i Båstads kommun under det nya året. Så även detta år. Tack vare mikrofon tror jag det gick hyfsat bra. (En av nyheterna var nog att vi går in i en ny mandatperiod där vi, åtminstone i utgångsläget, inte har någon stor politiskt kontroversiell fråga... Men det dyker säkert upp!) Diverse samtal, bl a med NST, men annars en relativt kort eftermiddag. På kvällen M1-möte inför onsdagens kommunstyrelse med genomgång av ärendena.

 

Tisdag 11/1
Kort avstämning med blivande ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet. Alliansmöte inför kommunstyrelsen. Diverse mail och samtal. Lite praktiska mötesfrågor. Relativt tidig eftermiddag.

 

Onsdag 12/1
Kommunstyrelsedag med övervägande information på förmiddagen, ordentlig genomgång av den nya delegationsordningen (angeläget eftersom all kommunal verksamhet nu ligger under kommunstyrelsen, KS) samt kort information om en del relevant lagstiftning. Heldag. Utöver delegationsordningen genomfördes val till de tre utskotten samt ordförande/vice ordförandeval. Proportionella val endast vid val till ordinarie ledamöter i Ekonomi- och normstyrningsutskottet. Andra ärenden som var uppe av större karaktär var bredbandsstrategi och kommunens framtida vattenförsörjning (kommer till kommunfullmäktige, KF, 26/1).

 

Torsdag 13/1
Möte med utskottsordförande, -sekreterare, kommun- och kanslichef för genomgång av ärendelistorna till de första mötena med de tre utskotten i vecka 4. Inledningsvis försök till uppdelning av områdena per utskott (kommer till KS). Oerhört spännande att få en överblick över allt som är på gång! Inser också vilken skillnad det kommer bli i kommunstyrelsehandlingarna - som ju går till alla ordinarie och ersättare i KF och KS. Förhoppningsvis inte i ett alltför stort sidoantal (om delegationsordningen är korrekt) men för första gången kommer alla att ha möjlighet att få insikt i vad som händer överallt (i motsats till under tiden med nämnderna). Tror detta blir en av den nya organisationens stora vinster. Diverse mail och samtal. Storröjning på kontoret. Slängde mängder med papper från de senaste fem åren.

 

Fredag 14/1
Fortsatt röjning - och kan nu se skrivbordet! Visserligen några skåp och staplar kvar, men i övrigt väldigt nöjd med att ha fått en bättre överblick (även av hängmappar etc). Avstämning planchef. Telefonintervju med Svenska bostadsfonden. Lunch med partikamrat. Diverse mail och samtal.

 

Lördag 15/1 - söndag 16/1
Bra första Alliansmöte för alla aktiva under lördagen med både information och grupparbeten. Positiv stämning och gott debattklimat (uppfattade jag det som). I övrigt lugn helg utan handlingar att läsa eller stora hushållsåtaganden. Tack och lov smälter snön bort så jag hoppas komma igång med joggingsäsongen inom kort!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-50 och delar av 51

Hej!
Till Er som inte läser hela veckobrevet vill jag redan här önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Hoppas Ni får sköna, trots kalla, dagar! Själv tycker jag det ser vackert ut en dag som denna - innifrån. Men det är lite väl kallt...

 

Måndag 13/12
Mail och samtal hemifrån innan till företagsbesök i Förslöv. På eftermiddagen diverse kontorsjobb. På kvällen läsande av handlingar till onsdagens kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau).

 

Tisdag 14/12
Ordförandeträff på morgonen. Därefter det första Allians-samrådsmötet inför onsdagens ksau. Årets tandläkarbesök klarades av innan lunch. De två föregående veckobreven skrevs. Sammanställning av ärenden till kommunstyrelsen 2011 utifrån samtliga förvaltningar gjordes - angeläget att vaka över att ingenting faller mellan stolarna nu när vi går in i den nya politiska organisationen. Avstämningsmöte med kommunchef och kommunstyrelsens presidium.

 

Onsdag 15/12
Budgetberedning med fokus på internbudget 2011 (första gången som alla kommunens verksamheter sammanställts under kommunstyrelsen). En del diskussioner. I anslutning ksau med övervägande informationspunkter (bl a Norrvikens trädgårdar, leaderprojekt, delegationsordning, förfrågan om köp av mark). I anslutning till flygplatsen och flyg till Sthlm. Moderat möte på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), som jag pga trafiken tyvärr missade början av: Infrastrukturministern var där och berättade om nuläge och kommande satsningar. Middag.

 

Torsdag 16/12
Moderat gruppmöte om ärenden i styrelse och beredningar på SKL. Politikerinformation med Storbrittanniens ambassadör om vad som händer politiskt inom främst sjukvård och skola med nya regeringen. Besök hos de tjänstemän som deltog i programberedningen för välfärdsfinansieringen. Efter lunch kort runda på sta´n och köp av en hel del av årets julklappar. Läsning av handlingar till fredagens styrelsemöte. På kvällen julavslutning inom Alliansens SKL-styrelseledamöter.

 

Fredag 17/12
Gruppmöte med först Moderater, sen Alliansen. Styrelsemöte. Bl a med information från riksdagens parlamentariska utredning om utjämningssystemet. Flyg hem. Vigsel på kommunhuset. Hem efter handling.

 

Lördag 18/12 - söndag 19/12
Opolitisk helg. Försök att kompensera allt innesittande och middagarna med att gå två-timmars promenad, både lördag och söndag. I övrigt lite social samvaro hos grannen och julpysslande.

 

Måndag 20/12
Möte med flera partier ang. eventuellt valteknisk samverkan i kommunstyrelsen, inför valen till utskotten. Kort Allians-avstämning innan möte med Båstad Turism. Lunch med vice ordförande. Diverse avtalstecknande, justering av protokoll till ksau och budgetberedning, samtal och mail. Möte med kommande Allians-ledamöter i Norm- och ekonomiutskottet samt tillträdande utskottsordförande om resultatmålen i internbudgeten.

 

Tisdag 21/12
En från början nästan helt obokad dag - som blev helt obokad under dagens lopp. Fixade med uppdatering av 2011-års kalender, de sista julklapparna, uppföljning av gårdagens möte om resultatmålen. Diverse mail. Första förberedelser inför presentationen till Rotary den 10 januari. Och lite annat smått och gott, som detta veckobrev.

 

Försöker vara ledig ett tag - så det blir en veckobrevspaus till nästa år. Åter: God Jul och Gott Nytt År till Er alla!

 

Julhälsningar
Anette


Vecka 2010-49

Hej igen!

 

Måndag 6/12
Tidigt möte ang. ev. valteknisk samverkan vid onsdagens kommunfullmäktige. Allians-eftersnack ang. förberedelser valsedlar för ev. proportionella val. Genomgång av handlingar till det sista mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott i denna konstellation. Samtal med Moderata förbundet ang. valsedlar till ombudsvalet till Sveriges Kommuner och Landsting (extra viktigt denna gång eftersom majoriteten i SKL står och väger...). Rotary-lunch. Diverse samtal, bl a med Lokaltidningen och NST. Hemom innan fullmäktigegruppmöte. Diskussionerna fick sen fortsätta efter fullmäktigeutbildningen (intressant: om förändringsprocesser).

 

Tisdag 7/12
Avstämning med Alliansen inför valberedningens möte. Förberedelse av valsedlarna. Möte med Bjäre kraft med anslutande julbord. Påbörjan förberedelser inför onsdagens kommunfullmäktige (som började redan kl 13:30). En hel del sakfrågor, så manusskrivande för min del.

 

Onsdag 8/12
Förberedelser inför kommunfullmäktige (fortsatt manusskrivning). Förmöte med M-gruppen, innan gemensam lunch. Sedan började fullmäktige. Färdiga kl 19:30 med alla beslutsärenden och valärenden! Är stolt och glad över att ha blivit vald till kommunstyrelsens ordförande fyra år till! Tackar för det! Det mesta gick vår väg under dagen, dock tyvärr fick vi ett mandat mindre i kommunstyrelsen p g a valtekniskt samarbete mellan Bjärepartiet och Sverigedemokraterna. Det anade vi innan, så vi var mentalt förberedda, men det är ändå oerhört beklagligt. Efter gemensam fika hemåt, nöjd, vid 21-tiden.

 

Torsdag 9/12
"Skolkat" resa till Stockholm och tur var det - mådde inte något vidare. Tog det lugnt på morgonen. På förmiddagen till möte i kommunhuset inför fredagsmöte. Även en del mail och samtal men relativt tidig hemgång, via affären.

 

Fredag 10/12
Fortsatt krasslig men telefonmöte med valberedningen i Kommuninvest. Till möte med Svenska Tennisförbundet, kommunchef, förvaltningschef och kommunstyrelsens vice ordförande med anslutande gemensam lunch. Avstämning med KD. Därefter till Margretetorp och avstämningsträff med kommunalråden i Ängelholm och Örkelljunga.

 

Lördag 11/12 - söndag 12/12
Fortsatt krasslig så mestadels på soffan (tyvärr inte ute i solen! Hade behövt några timmars aktiviteter i solljuset, även om det var kyligt). Med hjälp av vitlök, c-vitamin, whiskey och en hel del sömn började jag dock känna mig piggare söndag kväll...

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-48

Hej!
Tyvärr lite sent - beklagar det! - men eftersom nu alla förhandlingar etc är avslutade kan jag i alla fall skriva lite mer i klartext, även om inte alla turer "avslöjas"...

 

Måndag 29/11
Tidig klippning i Hallavara (kundservice!). Diverse mail och samtal, bl a med olika partier. Rotary-lunch. Justering kommunstyrelseprotokoll. Avstämning med kommunchefen. Räkning av konsekvenserna av olika valtekniska samarbeten. På kvällen möte med fullmäktigegruppen (information om förhandlingar senaste veckan, diskussion om hur vi går vidare). Därefter Moderat nomineringsstämma, som gick relativt smidigt.

 

Tisdag 30/11
Tidigt förmöte inför förhandlingar. Inställd fullmäktigeutbildning medförde att vi kunde föra samtal med flera partier. Även avstämning med FP. Avstämning chefen för framtidsförvaltningen. På eftermiddagen förhandlingsdelegation. Sent: Glädjande besked om att C går med i en Allians efter en medlemsomröstning! Därpå en del tillhörande samtal.

 

Onsdag 1/12
Olika möten under hela dagen i olika konstellationer. Förberedelser inför förhandlingar samt ev. presskonferens torsdag. Diverse andra mail och samtal. På kvällen förhandlingar i Alliansen. Fullmäktigegruppen satt parallellt och fick information löpande - de som höll ut... Strax före kl 22:00 färdig med Allians-uppgörelse och plan till presskonferens. Därefter diverse mailbollande kring dokumentation, även med kommunens informatör, inför torsdagen.

 

Torsdag 2/12
Presskonferens 9:00, innan kort förberedelse. NST och Laholms tidning närvarade, Radio Kristianstad via telefon. Några övriga samtal innan lunch med partikamrat. Därefter tåget till Kastrup och flyg till Köln.

 

Fredag 3/12 - söndag 5/12
Härlig helg i Köln med mina norska f d studiekamrater. Lite shopping, Glühwein på julmarknaden och trevliga måltider tillsammans. Hem relativt sent söndag kväll p g a snöproblem. Men tågen gick faktiskt som de skulle (brukar aldrig göra det annars, så det gäller att framhålla även när de gör det!).

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-47

Hej!
Vintern har oss i ett fast grepp. Nästan lite chockartat i Skåne - i november... Och de politiska diskussionerna fortsätter...

 

Måndag 22/11
Till Ängelholm och möte med Arbetsförmedlingen (AF). Information om det s k "etableringsuppdraget" som innebär att AF tar över ansvaret från kommunerna (syfte: flyktingar ska snabbare komma i arbete efter det de fått uppehållstillstånd). Diverse mail och samtal. Företagsbesök Båstad Camping (i Hemmeslöv). De har haft en god utveckling och har flera intressanta planer. Förberedelser inför kvällen. Först möte med kommunfullmäktigegruppen (information om förhandlingar). I anslutning vårt vanliga M1, d v s gruppmöte. Genomgång av ärenden till kommunstyrelse (gedigen ärendelista denna månad) och nämnder.

 

Tisdag 23/11
Politiska diskussioner på morgonen. Avstämning FP. Styrgruppsmöte med folkhälsoprojektet Preven3. Avstämning med partikamrat. Diverse mail och samtal. På kvällen åter till kommunhuset och politiskt avstämningsmöte.

 

Onsdag 24/11
Förra veckobrevet. Planberedning (i huvudsak genomgång av listan med prioriteringsordning av aktuella planer). Avslutningslunch kommunstyrelsen (för året och mandatperioden). I anslutning årets sista kommunstyrelsemöte. En gedigen lista som betades av under eftermiddagen och vi var faktiskt klara till kl 17:00. P g a icke-närvarande Kristdemokrat, och närvarande Folkpartist, hade M och FP majoritet. Det var underbart...! Jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att sitta ordförande med majoritet... I anslutning möte med politiska diskussioner.

 

Torsdag 25/11
Lite segt på morgonen... Diverse mail och samtal hemifrån på förmiddagen. Efter lunch BRÅ-möte. Politiskt möte på seneftermiddagen med "eftersnack".

 

Fredag 26/11
Direkt till Erikslund och möte med styrelsen i Skåne NV. Bl a information om arbetet med gemensam översiktsplan, utvärdering av framtidskommittén, samarbetsavtal inför kommande mandatperiod etc. Till kommunhuset och politiska diskussioner. I anslutning romantisk vigsel. Därefter fortsatta politiska diskussioner. På kvällen helt opolitiskt besök på Gastro i Helsingborg med aktieklubben. Mycket - och gott! Tyvärr inte tillhörande vin då jag körde...

 

Lördag 27/11 - söndag 28/11
Tog ledigt på lördagen och slappade, förutom lite tvätt. Mail och samtal på söndag, lite promenerande i (nödvändigt!) dagsljus. Helgen avslutades med ytterligare politiska diskussioner i kommunhuset tidiga kvällen.


Hälsningar
Anette


Vecka 2010-46

Hej!
Nu har det blivit vinter - vilket inte uppskattas av alla (t ex av mig). Tycker bara det är kallt... Dessutom besvärligt att inte kunna lita på att man kan ta sig fram i trafiken. Men tiden går ju väldigt fort så det vänder ju snart igen! De politiska diskussionerna går vidare, relativt intensivt. Dock, som Ni förstår, än så länge utan resultat.

 

Måndag 15/11
Genomgång av handlingar till kommunstyrelsen (KS). Avstämningsmöte politiska diskussioner. Diverse mail och samtal. Rotary-lunch. Veckobrev 44 och 45. Förberedelser inför kvällens möten. På kvällen möte med kommunfullmäktigegruppen (uppdatering diskussioner) innan utbildning av nya kommunfullmäktigeledamöter om resultatstyrning.

 

Tisdag 16/11
Avstämningsmöte politiska diskussioner. Diverse mail och samtal. Sista mötet med demokratiberedningen. Avstämningsmöte kommunchef och KS-presidium (bl a organisations- och personalfrågor). 
 

Onsdag 17/11
Förmiddagen ägnades med Bjäre kraft, Skånet, KS-presidium, kommun- och IT-chef med att gå igenom förslaget till kommande bredbandsstrategi (till KS i januari). Efter lunch presentationer till torsdagens möten. På kvällen möte i ev. kommande koalition.

 

Torsdag 18/11
Till Hotel Skansen och dragning av Framtidens utmaning - välfärdens finansiering inför Klippan kommuns ekonomiavdelning (de var här på utvecklingsdagar). Företagsbesök på X-Bowl (en häftig anläggning! Har Ni varit där och bowlat, spelat squash eller paddle?). Till Hovs hallar och Trafikverkets projektdagar där jag fick en timme att tala om Båstads kommuns vision samt utveckling, inte minst kring Nya Hemmeslöv, Förslöv och Grevie. Syftet från deras sida var att få in tunneln i sitt sammanhang för kommunen. Till kommunkontoret och avstämning med FP. Diverse mail och samtal.

 

Fredag 19/11
Diverse mail och samtal. Lunch med partikamrat. Två politiska avstämningsmöten innan möte i en ev. kommande koalition. I anslutning ytterligare avstämning. På kvällen träff med Båstad turism i samband med julshow på Ladan. Trevligt och gott! Fantastiskt att Sanne Salomonsen och Nanne Grönvall är hos oss - i Boarp! Och personalen i Ladan är verkligen duktiga på maten och logistiken, det fungerar utmärkt även med mycket folk.

 

Lördag 20/11 - söndag 21/11
Gick igenom KS-handlingarna (ca 400 sidor...) och en del mail. I övrigt mest sociala och fysiska aktiviteter (bl a långpromenad söndag trots regn och blåst, lördagen var vädret för uselt för en icke-hundägare för uteaktiviteter...) samt allmänt fixande i huset.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-45

Hej igen!

 

Måndag 8/11
Många samtal och en del politiska möten. En del förberedelser inför tisdagens 4G-möte.

 

Tisdag 9/11
Ordförandeträff med kommunstyrelsens vice ordförande, ordförandena från bildningsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden om aktuella frågor. Avstämning FP inför onsdagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau). Gemensam lunch. Hela eftermiddagen information om 4G-utbyggnaden med Strålsäkerhetsmyndigheten och Socialstyrelsen (tjänstemän från kommunerna i Skåne Nordväst inbjudna, påfyllt med politiken i vår kommun). På kvällen mötet med allmänheten, där eftermiddagens aktörer men även Telia och Telenor samt en representant från de skeptiska deltog. Anslutande frågestund. Tror det blev ett uppskattat möte som även sändes i radio och på webben.

 

Onsdag 10/11
Tidig budgetberedning med kvartal 3-rapport (prognos för helåret 2010: +17,1 mkr) och information kring internbudget 2011 (sammanförs från olika förvaltningarna i och med att det blir en ny politisk organisation och bara en förvaltning från årsskiftet). I anslutning ksau (bl a skatepark, försäljning Butab, gestaltningsprogram affärsområde vid infarten till Båstad tätort, en förvaltning och tennismuséet). Efteråt till flygplatsen och flyg till Sthlm och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). Moderat möte med nya partisekreteraren Sofia Arkelsten (ger ett både drivande och engagerat intryck) innan middag. Fick ett mindre positivt besked under kvällen - men bra att kunna bolla med kollegor från hela landet när det händer.

 

Torsdag 11/11
Moderat gruppmöte med genomgång av frågor från styrelse och beredningar. Allmän politisk information om budgetprop:en (av SKL:s chefsekonom) samt från nya civil- och bostadsministern Attefall om aktuella frågor. I anslutning en mötesfri eftermiddag där jag bl a läste styrelsehandlingarna till fredagen. På kvällen privat middag med tidigare kollega från NCC-tiden.

 

Fredag 12/11
Moderat gruppmöte inför styrelsen, i anslutning Allians-dito. Styrelsemöte. Efter lunch till flyget och hemfärd. I Båstad till kommunhuset och Moderat förmöte inför möte med några olika partier som sen också hanns med innan helgen.

 

Lördag 13/11 - söndag 14/11
Ett kort politiskt möte, en hel del samtal och mail. I övrigt tvätthelg och en del sociala aktiviteter.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-44

Hej!
Tyvärr åter lite sent - men förhoppningsvis kommer jag strax ikapp med v 45 också...!

 

Måndag 1/11
Genomgång av ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) 10/11 (relativt många större frågor, inte minst i och med att det är sista ksau som leder till kommunfullmäktige innan årsskiftet). Som Ni minns fick vi sent 31/10 besked parti väljer att inte fortsätta samarbet - möte med FP för att diskutera hur vi nu går vidare. Diverse mail och samtal, inte minst media intresserade av hur det går med samarbetet. Lite förberedelser inför kvällen. Vigsel. Första kommunfullmäktige med nya ledamöter. Intressant vid valen - vi säkrade en Moderat kommunfullmäktigeordförande och en FP-1:a vice. Men även bildandet av Framtiden Båstad (med eller utan Sverigedemokraterna var inte riktigt tydligt, troligen utan - men det verkade inte alla känna till...) med anslutande proportionella val vid valen av nämndemän. Lite övning för våra nya ledamöter inför den stora valkvällen 8/12.

 

Tisdag 2/11
Skulle åkt bort men jag ställde in - angeläget att prioritera att försöka få ihop en politisk lösning (men det förklarar några lediga vardagkvällar denna vecka). Möte med den Moderata nomineringskommittén. Diverse samtal med personer från alla möjliga partier, inte minst efter måndagkvällen. En del möten inbokade. Avstämning med FP. Avstämning kommunchef. 
 

Onsdag 3/11
Möte med FP, i anslutning med ytterligare ett parti (jag får hålla det på den nivån tills det är klart...). Avstämning med kommunchefen i diverse frågor av dem som är på väg till ksau (handlingarna trycks efter lunch). Veckobrev 42 och 43. Samtal NST.

 

Torsdag 4/11
Många samtal.

 

Fredag 5/11
Många samtal, delvis hemifrån.

 

Lördag 6/11 - söndag 7/11
Lugn Allahelgona-helg med läsning av ksau-handlingar.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-43

Hej igen!
Här kommer lite mer information om hur förhandlingarna har gått till. Det är lite svårt - eftersom läget fortfarande är öppet - att gå in på detaljer.  


Måndag 25/10
Diverse mail och samtal. Kort avstämning med ett parti. Rotary-lunch. Möte med Båstadhems presidium, kommunchef och kommunstyrelsens vice ordförande om hur försäljningen av Butab ska hanteras. På kvällen möte med flera partier. I anslutning möte med nya kommunfullmäktigegruppen för avstämning av förhandlingsläget.

 

Tisdag 26/10
Företagsbesök på Enehall/Enestäd med intressant diskussion. Diverse mail och samtal. Förberedelser och anslutande möte med demokratiberedningen. 
 

Onsdag 27/10
Förberedelser inför kvällens - mandatperiodens sista - kommunfullmäktige. Avstämning med FP. Avstämning med kommunchef. Kort förmöte M-gruppen innan kvällens möte, som väl inte var så dramatiskt även om vi hade en del stora frågor. Dock var de inte av politisk kontroversiell karaktär (t ex vänort i Polen, markförvärv Ö Karup, flytt av stationen med framtida projektorganisation och samverkan avfallshantering).

 

Torsdag 28/10
Diverse mail och samtal, bl a med media. Möte med framstegsförvaltningen och Svenska Tennisförbundet om deras nya gymnasiesatsningen. Avstämning FP. På kvällen möte med flera partier där vi fick preliminärt besked att två av dem vill samarbeta med oss den kommande mandatperioden. Beslut att träffas lördag i en arbetsgrupp för att ta fram förslag. Därefter möte med nya kommunfullmäktigegruppen.

 

Fredag 29/10
Kollade upp en del sakfrågor inför lördagens arbetsmöte. Diverse mail och samtal. Lunch med företagare.

 

Lördag 30/10 - söndag 31/10
Lördag: Arbetsgrupp och framtagande av övergripande överenskommelse. Efter dryga fyra timmar var vi alla hyfsat nöjda... Söndag: Diverse mail och samtal hela dagen. På kvällen möte med nya kommunfullmäktigegruppen. Sent söndag kväll besked från ett av partierna att man inte accepterar överenskommelsen. Även därefter diverse mail och samtal.  

Fortsättning följer!

 

Hälsningar

Anette


Vecka 2010-42

Hej!
Är tyvärr sent ute med veckobreven 42 och 43 men p g a det politiska läget med olika diskussioner har jag inte kunnat skriva så mycket och därför valt att avvakta lite. Till viss del var ju måndagens kommunfullmäktige intressant och de kommande veckorna kommer läget att klarna allt mer...

 

Måndag 18/10
Kontorsarbete med mail och samtal. Veckobrev 41 skrevs, även till bloggen. Förberedelse och kort avstämningsmöte med några partier. Avstämning med kommunchefen. På kvällen möte med Moderata nomineringskommittén.

 

Tisdag 19/10
Justering av kommunstyrelseprotokollet från 13/10. Diverse samtal och mail, inte minst internt i samband med diskussioner och nomineringar. Efter lunch möte på Hedhuset med Laholms kommun om hur vi går vidare med hur vi ökar kapaciteten i vårt reningsverk. I anslutning avstämning med kommunstyrelsens presidium och kommunchef (bl a hanteringen av Butab-försäljning till Båstadhem, vad händer med centrumutvecklingen, upplägget med tennismuséet inför kommunstyrelsens arbetsutskott 10/11).

 

Onsdag 20/10
Interpellationssvar till Bjärepartiet om kostnaden för de ensamkommande barnen (ersätts av Migrationsverket). Avstämning med kommunkansliet. Till 3-års jubiléet på Båstad Företagsby med information och lunch. Diverse mail och samtal, bl a med FP. Diverse kontorsjobb, påskrivande av avtal och förberedelser inför kvällen. På kvällen utbildningstillfälle med nya kommunfullmäktige inför tillträdande 1/11 med fokus på den nya politiska organisationen.

 

Torsdag 21/10
Diverse mail och samtal. Lunch med förre 1 vice ordförande. Vigsel i Grevie.

 

Fredag 22/10
Morgonflyg till Stockholm och möte med Kommuninvests valberedning.

 

Lördag 23/10 - söndag 24/10
Inte mycket politik. En privat födelseuppvaktning och tvätt...

 

Hälsningar
Anette


hits