Evenemang

Deltog igår på näringslivsdagarna i Helsingborg. Höjdpunkterna ur ett Båstad-perspektiv var Thomas Wallén som berättade om Swedish Open och Bertil Gunnarsson från Bjäre Hembygd som deltog i en paneldiskussion om lokal attraktivitet i en globaliserad värld. Sen har jag varit nyfiken på globaliseringsdebattören Johan Norberg och det var första gången jag såg honom live.

Med tanken på vad tennisveckan betyder för kommunen är det extra kul att det nu är klart att junior-SM i segling ska genomföras i Båstad nästa sommar! Vi breddar oss både verksamhetsmässigt och tidsmässigt. Visserligen går evenemanget av stapeln samtidigt som kammarmusikfestivalen men det borde kunna gå bra, de borde kunna komplettera varandra.

Vår besöksrunda på kommunala verksamheter är i princip avslutad med veckans besök hos tekniska kontorets förråd där både GS-personal och diverse maskiner håller till. Kommunens verksamheter rör verkligen vitt skiljda områden: Förskola, skola, äldreomsorg och parkskötsel är bara några av, men kanske personalintensivast och kändaste, verksamheterna. Men "äldreomsorg" rymmer i sig olika områden.

Köpte (privat) en ny skrivare igår. Det var på tiden, min gamla skrivare har inte kunnat anslutas till den dator jag köpte för två år sedan... Roligt är att det även går att skriva ut foton. Och jag tror inte att jag har ett endaste fysiskt foto sedan jag fick en digitalkamera i julklapp för ca 4 år sedan.

Postiva beslut!

Ja, jag har varit lite tyst om mitt läsande eftersom jag kände pressen, Charlotta! Men jag kände att jag var tvungen att skriva om denna ändå (p g a min fascination med att Second Life ingick i historian)... Men jag har ju fått ett bra tips från Dig (som ligger näst i kö!) och ett tips av Johan som också kommer. Förstod inte riktigt vad Du menade ang. facebook men jag återkommer i frågan när jag är bättre insatt...

I helgen passade jag på att gå emellan med Reform eller reträtt - Välfärdspolitikens vägval av Per Borg. Den beskriver vilka hot som finns mot vårt välfärdssamhälle och hur vi (eller rättare sagt, politiker på främst riksnivå) ska gå tillväga för att klara av framtiden. Den är en del i arbetet med programberedningen och författaren kommer till vårt nästa möte!

I övrigt är jag fascinerad av att vårt beslut om att ÖKA ramarna till barn- och utbildningsnämnden i budgeten för 2008 har lyckats bli en negativ nyhet i media.... Trots att vi har 92 färre elever i grundskoleåldrarna (visserligen fler i förskole- resp. gymnasieåldrar) - har de fått 0,9 mkr mer till verksamheten (utöver ersättning för inflation och löneökningar, d v s det är enbart för verksamheten)! Ja, det är inte alltid man förstår logiken

Blir just nu filmad när jag skriver, det är inte riktigt avslappnande... (ett bidrag till kongressen för Sveriges Kommuner och Landsting).

Historiskt beslut!

Kommunstyrelsen gick relativt smidigt i onsdags. Om man bortser från beslutet om toalett i hamnen så var huvudpunkterna nästan den information vi fick, dels angående den kommande vattenförsörjningsplanen och dels det kommande arbetet med folkhälso- respektive miljömål.

Har fortsatt upprensningen på kontoret denna veckan. Har en del högar kvar att gå igenom men det känns ändå bra. I övrigt en del möten, bl a med revisionen men även ordförandeträff samt företagsbesök (konstruktivt hos Montageservice), en arbetsgrupp för näringslivsfrågor samt valberedning (m).

Igår hände något historiskt! Två av tre moderata föreningar i kommunen gick samman till en! Fantastiskt kul! Från Västra Bjäres håll har vi jobbat för det så länge jag har varit med (snart nio år). Synd att inte Förslöv är med än men vi hoppas att de kommer med också.

Har läst en rätt spännande bok i veckan (The last testament av Sam Bourne). Speciellt intressant tyckte jag det var att Second Life vävdes in i själva historian. Second Life är det där "parallella universum" som det har stått rätt mycket om i media de senaste månaderna (liksom om fenomenen Facebook och My space). Jag börjar bli nyfiken och gick in och kollade lite igår på hemsidorna vad det egentligen är för något. Tänker lägga lite tid på det vid tillfälle för jag fattar fortfarande inte riktigt vad det går ut på... Men det verkar kul!

Gick med i Läscirkeln förra veckan. Det är ett bra koncept och det är roligt att läsa böcker som man annars inte hade kommit på av sig själv.

hits