Utpustning på gång

Pustar ut efter den första riktigt intensiva veckan ur politiskt perspektiv efter sommaruppehållet. Idag blir det tvätt, strykning (inte den mest hatade hushållssysslan) och dammsugning (den mest hatade hushållssysslan) varvat med lite solning, tidningsläsning och hundpromenader. Det gäller att peppa upp sig inför den kommande veckan, som blir ännu mer intensiv...

 

Måndagkvällen träffades ombuden som ska till partistämman (25-28/8 i Örebro) i Höör för att gå igenom de olika propositionerna och motionerna. Det var mycket material som gicks igenom och gav samtidigt en försmak inför kommande helg med diskussioner och formulerande. (Det ska verkligen bli spännande!).

 

I onsdags träffades fullmäktigegruppens styrelse, skönt nog förlagt till lunchtid. I torsdags kväll hade ledamöter och tjänstemän från kommunstyrelsen och Miljö- och byggnadsnämnden bjudits in till Nolato för en intressant visning och diskussion inför kommande hantering av bygglov i företagets närhet. Nolato är ett av de viktigaste företagen i kommunen.

 

I fredags begav jag mig på kvällen till Stockholm för att på lördagen delta i mitt första M-kvinnoråd. Det var ett extrainsatt möte för att välja ny ordförande (Magdalena Andersson från Jönköping) och styrelse (med bl a Ewa Thalén Finné från Staffanstorp och mig själv som nya ledamöter). Väl hemma var det bara att njuta av en helt underbar lördagskväll.

 

Idag har de sista sommargästerna lämnat Dearp för säsongen. Det är lugnt och skönt - men samtidigt lite sentimentalt att det snart är höst på riktigt...

 


Det närmar sig...

Den första arbetsveckan är avklarad och från måndag drar även den politiska säsongen igång igen med full fart! Det kräver förberedelser och jag satt igår kväll (och kommer att sitta nu i helgen) och började läsa in mig på stämmohandlingarna inför partistämman i Örebro 25-28 augusti. Det är första gången jag är med på en partistämma - det ska bli mycket spännande! Dessutom hade jag tur och fick mitt förstahandsval vad gäller utskottsarbete. Propositionen som ska förberedas för "mitt" utskott, med tillhöriga motioner och reservationer, heter "Fler som arbetar - moderat politik för en bättre tillväxt". Jätteintressant! För tillväxt är en förutsättning för att vi ska klara vår välfärd framöver.

 

Har också uppdaterat M-kvinnornas hemsida (en kategori hos www.skanemoderaterna.se) med lite information om en ledarskapsutbildning samt skickat ut kallelse till fullmäktigegruppens styrelsemöte nästa onsdag. Ja, det är mycket med det jordiska!

 

I övrigt följer jag friidrotts-VM i Helsingfors så gott det går. Det är en härlig tv-sport (även om man lider med idrottarna när regnet vräker ner i Finland...). Härligt med Carolina Klüft och Kajsa Bergkvists guldmedaljer - den första såg vi ett stort gäng på en dopfestlighet (som självklart avbröts inför 800-meters loppet när alla bänkade sig framför tv:n. Lite som barndomens skoldagar när Stenmarks slalomåk följdes... Nostalgi!). Dessutom håller min kusin och jag i Hovs GIF:s tipsrunda som går av stapeln på söndag mellan kl 9:00-11:30 i Kattvik. Det är lite klurigt att få ihop de 12 frågorna på en lagom svårighetsnivå... Det klurandet får varvas med en sudoku...


Måleri, målera...

Tog faktiskt tag i ett av måleriprojekten! Som vanligt tog det mycket längre tid än planerat... I princip gick hela förra veckan åt att måla över tapeten i köket-, mat- och vardagsrummet om man tar hänsyn till följdprojekten (och då har jag ändå inte målat om fönster- och golvfoder som ser lagom glada ut nu när väggarna är vita). Det känns ändå bra och vädret var perfekt för inomhusmåleri.

 

I övrigt har jag läst en del. Har avslutat den intressanta Stalin-biografin (vilket gör att jag visserligen kommer att fortsätta använda mitt sovjetiska armébälte men med lite betänksamhet) och slukat Dan Glimnes Pokerhandboken. Efter senaste Arne Dahl-deckaren har jag nu påbörjat Liftarens guide till galaxen. Den känns som ett (trevligt!) måste i dessa dagar.

 

En tjock lunta har anlänt. Det är motionerna inför partistämman 25-28 augusti som ska plöjas igenom. Men jag skjuter på det politiska några dagar till... Håller mig allmänt uppdaterad. Bl a spännande att följa läget i Tyskland (antagligen nyval i september. Hur 17 ska de hinna få till ett parlamentsval på så kort varsel!? Vänster-högern ligger jämnt i opinionsmätningarna. Får Tyskland en första kvinnliga förbundskansler?) Sedan var det en intressant debattartikel i dagens Dagens Nyheter: om kvinnors dödlighet i hjärt-kärlsjukdomar. Tidigare har man trott att det är den vanligaste dödsorsaken för män, inte kvinnor. Senaste forskningen visar att det är vanligare för kvinnor än män att dö av hjärt-kärlsjukdomar. Hur kan det vara så okänt? Hoppas nu det kommer forskas ordentligt på symptom, biverkningar och följdsjukdomar även för kvinnor. Det är lite makabert intressant att läkemedelsföretagen ger intrycket av att inte ta hänsyn till 50% av befolkningen vid framtagandet av mediciner...


hits