Namnändring

Igår blev jag vald till kommunstyrelsens ordförande från 1/2 2006. Det innebär att jag får ändra namnet på bloggen eftersom det är ett heltidsuppdrag. Det ska bli både roligt och spännande - samtidigt som det är rätt nervöst... Förväntningarna är höga och det är valår... Men jag får göra mitt bästa och så får vi helt enkelt se hur det går.

Har inte riktigt koll på vad som har hänt sedan sist, tiden går så fort att det är svårt att hänga med. Vi hade förbundsstyrelsemöte i Malmö i måndags. Det blir en del diskussioner av praktisk natur inför valet. Samtidigt är den sociala biten trevligt - speciellt bilresan upp och ner när man har turen att vara några stycken i bilen. Då kan man snacka lite avslappat eftersom det ändå inte finns något annat att göra.

På lördag ska m-kvinnorna träffas i Malmö. Jätteroligt! Vi är 36 engagerade kvinnor anmälda som ska lära känna varandra och diskutera hur vi ska arbeta framöver. Och veckan efter är det dags för Nordiska Rådets konferens WoMen and Democracy i S:t Petersburg, där jag är en av dem som ska dra i en workshop. Så visst är det full fart vid sidan av jobbet!
Två veckor sen sist...

Oj, vad tiden går! Det har varit en hel del möten sedan sist (gruppmöte, möte med samarbetspartierna c och fp, kommunstyrelse, styrelse m-kvinnor centralt, styrelsemöte fullmäktigegruppen, distriktsnämnd, besök hos m-kvinnorna i Klippan, informationsmöte om Norrviken och en tjejträff...). Låter lite väl häftigt men är ändå ingen bra ursäkt för att inte ha uppdaterat bloggen på två veckor! 

 
Därutöver har jag genomfört min första vigsel (är borgerlig vigselförrättare sedan i juni). Det var jättejättehärligt!!!! Det var helt fascinerande med ett fantastiskt gulligt brudpar, underbara släkt och vänner och den härliga omgivningen i skogen.


Har funderat på varför inte Båstad lanserar sig som "kommunen att gifta sig i"! Vi har många romantiska platser i naturen, flera gamla kyrkor, präster och vigselförrättare som pratar olika språk, bra krögare och lokaler att hyra plus hotellrum och andra övernattningsmöjligheter. Har tipsat kommunchefen som lovade att kolla upp om det finns intresse att driva detta som koncept.


Och så var det det där med valen (kyrkval men framför allt valet i Tyskland)... Jag är otroligt fascinerad av val! Sitter vid tv:n eller vid datorn och följer rösträkningen. Men i Tyskland var utgången verkligen sämsta tänkbara. Hoppas, för dem och för oss, att det löser sig något så när. Tippar på nyval relativt snart, dock...


Vädret är otroligt och det är underbart att det kanske, kanske varar över helgen! Får besök av en kompis som jag inte har träffat på ett drygt år. Det ska bli härligt att träffas, dricka lite vin och uppdatera varandra på vad som hänt sedan sist mellan hundpromenaderna.


Ska skärpa mig och inte vänta så länge till nästa gång!


Full fart framåt

Nu var det ett tag sedan sist... Men tillvaron har helt enkelt varit ovanligt intensivt (bra eller dålig ursäkt?). Partistämman var en spännande erfarenhet förra helgen. Intensivt mediabevakat (bl a ett team från SVT som håller på med en dokumentärfilm om moderaterna) och med tillfällen till att träffa partikamrater från hela landet. Var själv uppe och yrkade på att fastighetsskatten delvis borde gå till kommunerna (idag går den till staten medan kommunerna står för all infrastruktur. I en kommun som Båstad slår det väldigt snett). Tyvärr fick jag inte igenom det yrkandet men frågan är väckt och jag kommer att fortsätta driva den. På lite sikt kanske det går igenom!


Och nu har jag just kommit hem från en långhelg i Karlstad där vi hade en "reunion" med åtta av de kvinnor som gick en moderat ledarskapsutbildning tillsammans. Det är underbart att kunna bolla med personer som befinner sig i samma eller liknande situationer någonstans i Sverige: mitt i det politiska livet med ambitioner! Vi lyssnade till två föredrag (Marie Weibull Kornias berättade om erfarenheter som voluntär vid OS i Athen, Margareta Nisser-Larsson om sitt uppdrag som observatör för Räddningsverket vid påvens begravning i Rom), red islandshäster och umgicks över god mat och gott vin hemma hos Margareta.  


Däremellan håller jag på med förberedelser för en resa till S:t Petersburg som en av sju representanter att delta i en konferens om WoMen and Democracy. Vi ska hålla i en work shop men än så länge innebär mina förberedelser att jag måste skaffa nytt pass...


Som ordförande i m-kvinnorna i Skåne skickade jag ut ett nyhetsbrev ut i torsdags. Har äntligen sammanställt mailgruppen av nätverkare med emailadress, en förutsättning att effektivt kunna gå ut med löpande information (det finns inte så mycket pengar för vanliga snigeluskick). Vi håller på att bygga upp en ny nätverksstruktur med en ansvarig m-kvinna per kommun. Full fart framåt!
 


hits