Vecka 2010-27

Hej!
Mitt under intensiv herrtennisvecka kommer här förra veckobrevet - delvis tack vare regnpausen i en match som började mycket spännande, med en ny svensk spelare som verkar lovande... Detta blir det nästsista veckobrevet innan några veckors (hoppas jag) ledighet.

 

Måndag 5/7
Direktflyg till Visby (tack, Kullaflyg!) och ett dygns deltagande vid Almedalsveckan. Väl framme kastade jag in min väska där jag skulle var från lunch och tre timmar fram och begav mig på en kort runda för att checka läget. Mycket folk och en hel del kända ansikten. Var inbjuden av SEB Trygg Liv till ett rundabordsamtal om välfärdsfrågor. Det visade sig vara just ett samtal, så vi var 10 personer som deltog - utöver tre från SEB, en professor i nationalekonomi från Lund, en företagarprofil, en socialdemokratisk debattör, en vd för en borgerlig tankesmedja, ett FP-statsråd och ett f d S-statsråd. Oerhört intressant - och man lär sig alltid något nytt. I anslutning lämnade jag väskan i den lägenhet jag fått låna. Till medeltidsmingel vid en ruin, arrangerat av Kommuninvest (fanns dock inte det i alla tidningar utlovade rosévinet!). Därefter middag tillsammans med styrelsen för SKL (Sveriges Kommuner och Landsting).

 

Tisdag 6/7
Deltagande i paneldebatt om framtidens boende, arrangerat av Fastighetsägarna. I anslutning till flygplatsen och hemfärd. Till kontoret, lite mail och samtal samt avstämningsmöte med FP om diverse aktuella frågor. Till kontaktpersonen för Hovs GIF och hämtning av det som behövs inför söndagens tipsrunda...

 

Onsdag 7/7
Förra veckobrevet. Intervju med Lokaltidningen (publiceras 21/7). Förberedelse av presentation till träffen med sommargästerna på fredagen. Första utkast remissvar om Riktlinjer för lokalisering av vindkraftverk och utskick till kommunfullmäktigegruppen. La in profilen på Lokalsidans valprofil (kolla mig och andra som lagt in sig från Båstad:
http://bastad.lokaltidningen.se/section/val/2129 ). Mailade dagordningen till ordinarie kommunstyrelsearbetsutskott 12/7 till M3-gruppen. Telefonintervju ang. jojo-korten (uselt att de inte går att köpas i Båstad!). Deppig VM-semifinal på kvällen (hejade på Tyskland - men det är klart att bläckfisken skulle ha rätt...).

 

Torsdag 8/7
Seminarium om framtidens energi arrangerat av EON. Inom kontoret för lite mail och samtal. Efter lunch inspelning av Moderat val-reklamsnutt hos Radio Båstad. Diverse kontorsgöra och skissande på utkast till insändarsvar innan avfärd till Fagerhult och den årliga träff vi försöker få till mellan kommunalråden i Båstad-Ängelholm-Örkelljunga - med övernattning.

 

Fredag 9/7
Träffen med sommargästerna. Alltid nyttig information - denna gång bl a om bygglov (det finns inte längre en kö - och de arbetar med ytterligare förbättringar). Lunch med M-riksdagsledamot från Stockholm. Träff med ägaren till Märta Måås Fjätterström som informerade lite om hur de tänker sig framtiden. Tillbaka till kontoret: några mail och samtal.

 

Lördag 10/7 - söndag 11/7
Lö: Kampanjande med glada Moderater runt tennisen (se bild på facebook!). Lunch hos Elite Hotels. Hemåt och satte ihop frågorna inför söndagens tipsrunda. Sö: Förmiddagen med Hovs GIF:s tipsrunda. Alltid trevligt att sitta i Kattvik och prata med glada besökare, speciellt när det är så fint väder. Efter korrektur m m, läsning av handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott. Slappade sedan i skuggan, fixade lite med tvätt och annat som måste göras.

 

Varma (bokstavligen talat) hälsningar
Anette


Vecka 2010-26

Hej!
Hemkommen från Almedalen (mer om det i nästa veckobrev) - och mitt under damtennisveckan - är det dags att sammanfatta kammarmusikfestivalsveckan! Det är fantastiskt vilket utbud vi har dessa sommarveckor!

 

Måndag 28/6
Möte med kommuninvånare som vill utveckla delar av västra Båstad. I anslutning information från Båstad Tennissällskap och Båstad GIF om hur de arbetar med sina framtidsutsikter. Lunch med EON med anslutande möte Invigningen av Båstad Kammarmusikfestival. Jag hade fått den stora äran att invigningstala. 3,5 min tog det - och jag pratade (relativt...) långsamt. Det blev uppskattat vilket jag inte minst var tacksam för - det låg ett antal timmars förberedelsetid under midsommarafton och söndag bakom dessa minutrar... Tillbaka till EON-mötet, en del mail och samtal.

 

Tisdag 29/6
Möte för framtagande av utkast till moderat svar på det kulturpolitiska programmet, som sedan mailades ut till kommunfullmäktigegruppen. Mail med input till moderatorn för ett möte jag deltog i på Almedalsveckan. Förra veckobrevet samt överfört till bloggen veckobreven 22-25. Insändarsvar direkt Lokaltidningen (publiceras 7/7) till Bjärepartiet. Bollning mellan M-FP. Diverse samtal och intervju med Dagens Samhälle. På kvällen invigningskonsert Kammarmusikfestivalen i Apelrydsladan med anslutande middag. Mycket trevligt - det är verkligen fantastiska artister som kommer till vår kommun.

 

Onsdag 30/6
Extrainsatt kommunstyrelsearbetsutskottsmöte (ksau), begärt av BP. Enda punkten på dagordningen - information om trafiken. De problem som uppstått (övergångsställen och dispenser) hanteras redan inom förvaltningen, så det enda detta möte egentligen innebar var att vissa nytillkomna ledamöter i ksau fick sådan information de egentligen borde läst sig till - plus att tre tjänstemän som skulle ha suttit och utfärdat dispenser fick sitta hos oss politiker i 1,5 timme (=byråkrati)... I anslutning möte med flygfotograf om en kommande bok om Bjäre-Båstad-Ängelholm. Efter lunch slutjustering och inskick av insändarsvaret direkt till Lokaltidningen och det moderata remissvaret ang. det kulturpolitiska programmet. Sen till Hotell Skansen och Europaseminarium. Hässleholms kommun la ett test-sommarseminarium här (de har sitt Europaforum i Hässleholm i april varje år) i samarbete med Industrigruppen Båstad och BNAB, Båstad Näringsliv.

 

Torsdag 1/7
Genomgång handlingar till (ordinarie) ksau 12/7. Vigsel på Nivå 125 (vilket häftigt ställe! Det var, erkänner jag skamset, första gången jag var där... Ska definitivt dit igen!). Möte med kommuninvånare ang. vägföreningar. En del förberedelser inför valet. Besvarande av några - av många! - inkomna enkäter, bl a Villaägarnas (hinner tyvärr inte med alla). Diverse samtal och mail.

 

Fredag 2/7
Hade tänkt vara hemma denna dag - men det blidde inte riktigt så. I stället på kontoret till kl 14 och sedan hemma vid datorn till ca 18:30. En mängd samtal. Förberedelser inför mötet lördag med Hemmeslövs Vägförening. Möte med kommuninvånare. Insändarsvar NST (alltså mailat samma dag som själva insändare - men ännu inte insatt...). En del överläggningar ang. ärenden till ksau. Och diverse samtal.

 

Lördag 3/7 - söndag 4/7
Deltagande på Hemmeslövs vägförenings årsstämma (bl a kort presentation av det vinnande förslaget i arkitekttävlingen kring Nya Hemmeslöv samt diskussion om för- och nackdelar med vägföreningar). En hel del mail. Återläsning av "min" SKL-rapport "Framtidens utmaning - välfärdens långsiktiga finansiering" inför Almedalen. Strykning och packning - men även en del ledig tid under helgen. Och fotboll... Har följt mer fotboll än jag trott - men VM är speciellt och Tyskland är ju riktigt roliga att följa (såg nyhetsinslag på tysk tv - laget visar hur man kan lyckas med integration: 11 av 23 spelare i truppen har invandrarbakgrund).

 

Hälsningar
Anette


hits