Internet ok igen!

I torsdags kväll tog jag tag i felsökningen på min dator. Med hjälp av supporten kom vi fram till att mitt modem var trasigt. Efter att det byttes ut igår så blev det bättre men inte riktigt bra. Efter en andra kontakt med supporten konstaterade vi att åskskyddet var trasigt. Nu är det fixat och jag har tillbaka min Internet-kapacitet. Vad man har vant sig vid (= är beroende av) den snabba uppkopplingen! Och: Himla skönt att det inte var något med själva datorn.

Intressant förslag till nytt skatteutjämningssystem. Tyvärr lär väl detta förslag aldrig bli beslutat eftersom storstäderna förlorar på det. För Båstads del skulle det betyda drygt 6,5 mkr mer intäkter per år. Det är mycket pengar för oss! Samtidigt ger det en fingervisning om att vi med nuvarande system kanske får för lite pengar. I kombination med att de generella statsbidragen inte räknas upp per år är det en möjlig bidragande faktor till att vi riskerar en sämre ekonomi framöver.  

Igår hade jag besök av tre studerande från gymnasieskolan. Det är alltid kul att träffa ungdomar och jag blev imponerad över de frågor de hade tänkt ut: De handlade om näringslivet, bostäder i kommunen och hur vi satsar på unga. Precis de tre områden som vi fokuserar mycket på!

Har äntligen fått till mitt hängmappsystem! Efter snart nio månader i mitt nya kontor är det nu rent på skrivbordet. Har visserligen en del rensning kvar att göra innan jag är riktigt nöjd (försöker få till det minst två gånger per år) men hängmappsystemet var en av förutsättningarna (enligt mitt sätt att organisera mig).


Höstens första fullmäktige

Höstens första fullmäktigemöte är avklarat. Intressant att vissa frågor kan lyfta och bli hur stora och komplicerade som helst... Jag tänker på toalettbyggnaden vid stranden i Båstad som väl egentligen alla vill ska byggas om, men där man kunde ha synpunkter på formalia. Själv är jag väldigt nöjd med att vi tog beslut om företagslotsen (verkställs från årsskiftet), att omorganisationen lyfts vidare bl a genom vårt strategiska beslut om ett bibliotek per tätort samt att det inte blev någon större debatt om revisorernas rapport om halvårsbokslutet. Att sedan den fördjupade översiktsplanen för Torekov togs, utan ett ord, efter att ha varit på gång sedan 2000... Så olika kan prioriteringar vara!

I övrigt har min vice ordförande och jag påbörjat en besöksrunda av kommunens fastigheter. Det har varit flera år av bristande underhåll så delvis är det mycket som måste göras. Vi började i Båstad och Ö Karup och kommer att besöka övriga tätorter senare i höst. I tisdags fortsatte vi våra verksamhetsbesök med att hälsa på ute på reningsverket i Torekov. En viktig kommunal angelägenhet.

Invigningen av Ungdomens Hus och kulturskolan i Förslöv var en härlig upplevelse! Mycket folk och duktiga musicerande ungdomar. Och: Vad bra det har blivit!

Haddock är piggare efter att ha gått ner ca 4 kg (och mer ska det bli). Det låter inte så mycket men när man väger 44 kg är det en del. Har haft funderingar på att "sympatibanta" men det har stannat vid en tanke. Det blir nästan tvärtom eftersom hunden tidigare har fått dela allt jag äter utom godis och ostbågar... Nu när han varken får äta äpple eller annat gott blir det lättare för mig att äta godis än äpple, eftersom han då inte frestas...Internetstrul

Försökte skriva på bloggen igår kväll men har lite problem med internet-uppkopplingen hemifrån. Det fungerar men tar en himla tid och det är inte alltid jag har tålamod att sitta och vänta medan datorn tuggar och tuggar. (Det är dags att teckna nytt elavtal så den informationshämtningen kunde jag inte undvika men efter det var jag så irriterad att jag var tvungen att sluta.)

Sen sist har vi bl a haft höstens första kommunstyrelsmöte, dito plangrupp, utbildning med valberedningen i Kommuninvest, heldag med Framtidsgruppen och diverse möten med bl a Länsstyrelsen (revision av djurskydd) och representant från Ungdomens Nykterhetsförbund (som vill starta upp i Båstad). 

I kommunstyrelsen var ärendelistan lång. Av de ärenden vi tog beslut om som inte (ännu?) varit ute i media kan nämnas en detaljplan för bostäder i Torekov som går ut på utställning och uppdrag till planavdelningen att påbörja en hel del arbete i Förslöv. Det är alltså inte enbart fokus på Båstad tätort. Flera frågor går vidare till kommunfullmäktige. 

Moderater i centrum

Höstrusk! Fy 17 vilket väder, lyckades pricka in ett riktigt ösregn när jag var ute med hunden nyss. Stor skillnad mot gårdagen när Ängelholm arrangerade sin dag med Moderater i centrum. Då sken solen, minsann! Det är förresten ett mycket bra initiativ. Bra att visa sig, inte bara valår. Och kul att träffa människor, både väljare men även andra aktiva moderater som kommer från hela Skåne och som man kanske inte träffar så ofta.

Tack för Din kommentar, Charlotta! Har ett gäng svenska böcker på väg in, blev tipsad om en bok som jag genast gick in och beställde på Internet och då slank en del andra med. Återkommer. (Att det blir en del på engelska beror på att jag tycker att böckerna som får riktig bra kritik på Amazon oftast är sådana som jag också gillar - en del helt överraskande.)

I veckan tillbringades en dag med utbildning och styrelsemöte i Butab, kommunens fastighetsbolag. Helgen har, förutom Ängelholmsbesöket, även ägnats åt det vanliga STS (städa-tvätta-stryka), hundpromenader, friidrotts-VM och nu har jag "bara" KS-handlingarna kvar som förgyller söndagskvällen...

Sen har jag fått släppa in lite andra böcker mitt i min unge Stalin-biografi eftersom det bara blir några sidor per kväll och det helt enkelt är för många konstiga namn att hålla reda på. Får ägna en helg åt den alternativt avvakta julen.

hits