Premiärer: tal och debattinlägg

Inte mindre än tre talpremiärer denna vecka: middagstal respektive välkomsttal på engelska vid en konferens (intressant EU-projekt om City Management!) och valborgsmässotal. Helt omöjligt att själv bedöma hur det gick - men jag tycker faktiskt att det är rätt trevligt att hålla tal. Fast nästan ofattbart hur mycket tid det tar att förbereda de få minutrarna... I och med att allt är första gången är det lika bra att ta sig tid, förhoppningsvis kan man återanvända lite vid kommande tillfällen.

Har idag haft ännu en premiär. Brukar ibland skumma igenom en del av de inlägg som finns på diskussionsforum under hd.se. Idag har jag lagt mitt första inlägg! Med den nya tekniken finns det verkligen många ställen att framföra sina åsikter på. 

En sak som slagit mig när jag skummade igenom inläggen och som dessutom bekräftar en teori jag har haft tidigare: ju mindre information man har, desto säkrare och mer bestämt uttalar man sig. Har även märkt det på mig själv. Tror att det är något av en mognadsprocess att jag tycker det blir allt viktigare att försöka informera mig från flera sidor. Eller också har jag helt enkelt insett vilka krav som ställs på mig i min nya roll... 

Det är egentligen inget fel med att uttala sig säkert och bestämt - bara omgivningen har möjlighet att bedöma trovärdigheten och inte bara köper något rakt av. På samma gång blir det ännu tydligare hur viktigt det är att informera med fakta - och här tänker jag nu spontant på kommunala beslut. Dels för att folk ska kunna basera sina åsikter på fakta och dels för att läsaren ska ha möjlighet att bedöma vad som är fakta och vad som är framförarens subjektiva synpunkter.

1 april

Gött att snöhelv---t nästan är borta! Det har varit en verkligt tung vinter och jag hoppas nu på att det snart blir VÅR!!!! (Idag räknas inte, det var kallt, snålblåst och regn.)

Har inte läst eller hört någon nyhet som skulle kunna kvalificera som 1 april skämt. På ett sätt är det oroande. På ett annat är det helt enkelt riktigt tråkigt. För nog måste det ha varit någonting - men om jag inte har reagerat över huvud taget kan det inte ha varit så kontroversiellt. Och därmed tråkigt!

Såg idag en dvd med den första säsongens sista fyra avsnitt av Buffy. Har blivit nyfiken på serien, efter att tidigare aldrig ha sett den, eftersom det skrivits en doktorsavhandling som handlar om att Buffy är den nya generationens feminist. Riktigt underhållande. 

Undrar hur mycket slem man kan hosta upp? Tror jag har jobbat på rekordet denna veckan, därför har jag inte så mycket nytt att komma med från den politiska världen...

Natti natti!
 

hits