Vecka 2010-38

Hej!
Veckan gick lite i "väntans tider" - de officiella valresultaten inklusive "onsdagsröster" började komma in, först riksdag (onsdag) och sedan kommunvalet (fredag). I riksdagsvalet fanns länge hopp om att Alliansen trots allt skulle lyckas få egen majoritet. Tyvärr blev det inte så. Lokalt gick vi i M framåt lite men mandatfördelningen påverkades inte. Rätt lugn vecka eftersom inte mycket kan hända innan man vet exakt var man står. Kändes dock välbehövligt efter de senaste veckornas intensitet...

 

Måndag 20/9
Träff för framtagande av handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott efter kort valanalys. Därefter till Rotary-lunch med Hans Wallmarks intressanta eftervalsanalys som även innehöll en hel del fakta om arbetet i riksdagen. Eftersnackade lite med Hans om situationen i Båstad. På kvällen förmöte med nya kommunfullmäktigegruppen med diskussioner om valresultat och vad som händer nu.

 

Tisdag 21/9
Förra veckobrevet. Avstämning med vice ordföranden. Diverse mail och samtal med media. Avstämningsmöte med kommunchef och kommunstyrelsens presidium.

 

Onsdag 22/9
Diverse förberedelser inför kommande möten (handlingar och kallelser). Möte med Länsstyrelsen om samarbetet med kommunen, inte minst gällande planarbetet. Diverse samtal. Lunch med förra vice ordföranden. Följde räkningen av riksdagsrösterna på val.se. Förberedelser inför tidig torsdagsmorgon.

 

Torsdag 23/9
Kl 7:10 med Radio Kristianstad på Lyckan-torget och lista med 5 punkter om varför det är bra att bo i Båstad. Inga problem alls att få ihop! (Hade stämt av med några kreativa personer kvällen innan - och det visar sig att vi alla är inne på samma linje!) Lyssnade även på turistchefen som lockade skåningar till kommande Äpplets dag. Företagsbesök på Båstad Montessoriförening, både i Grevie kyrkby men även i gamla biblioteket i Förslöv (det är numera en av kommunens större privata arbetsgivare med ca 40 anställda!). En fantastisk verksamhet. Styrelsemöte med BRÅ, brottsförebyggande rådet. I anslutning en vigsel. Diverse mail och samtal.

 

Fredag 24/9
Möte med t f valberedningen för nya fullmäktigegruppen. Träff med företagare. Diverse mail och samtal. Studerande av det färdiga resultatet för Båstad. Relativt tidig fredag.

 

Lördag 25/9 - söndag 26/9
Skön helg med bl a besök på Äpplets dag och diverse sociala aktiviteter. Ingen valrörelse...! Därutöver tvätt,  läsning av handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott och lite rundringning i det Moderata valberedningsarbetet för den nya fullmäktigegruppen.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-37 valvecka!

Hej!
Så var valet avgjort och vi har ett resultat att hantera! Härligt att Alliansen vann - och i skrivande stund finns fortfarande hopp om att en egen majoritet kanske kan räddas med onsdagsrösterna... Trist med SD:s framgångar på riksnivå men även i många kommuner i Skåne. Lokalt har vi i Moderaterna bibehållit de 13 mandat (vi ökade 2 i valet 2006). Självklart trist att vi backade lite - det verkar som om även vi fick dela med oss av våra väljare till Miljöpartiet. Jag tycker det är kul att de kom in i Båstads kommunfullmäktige även om det hade varit ännu trevligare om de inte tagit väljare från oss... Här kommer en sammanfattning av valveckan.

 

Måndag 13/9
Förra veckobrevet som även las ut på bloggen. Ifyllnad av valenkät till Laholms tidning. Avstämning kommunchef. Diverse mail och samtal. Moderata kampanjbussen besökte Båstad. Förberedelser inför kvällen samt inför tisdagen. Cykeltur till/runt/från V Karup och delade ut personvalsmaterial. På kvällen välbesökt informationsmöte ang. skateparken. Tyvärr rätt hetsig stämning även om skateföreningens representanter var lugna och tydliga. Eftersnack om att ta det en runda till och se om det går att få ihop någon alternativ placering till Brunnsparken som "alla" kan leva med.

 

Tisdag 14/9
Intervju med Radio Kristianstad om gårdagskvällens möte. Till Lindab och deltagande i företagsbesök av arbetsmarknads- och integrationsminister Tobias Billström, riksdagsledamot Hans Wallmark och ordförande i regionala tillväxtnämnden Pia Kinhult. Till kontoret. Avstämning FP inför KF. Bollade ett insändarsvar till C om vattentäkten i centrala Båstad. Diverse mail och samtal.

 

Onsdag 15/9
Förberedelser inför kvällens kommunfullmäktige med manusskrivande. Intressanta frågor om halvårsbokslutet, Grevie Idrottscenter, avtalet ang. finansiering av Inre kustvägen, samordnad fastighetsförvaltning, skateparken (förslag på återremiss enligt måndagkvällens möte) samt köp/försäljning av Ängelholms flygplats bland annat. Fyra inkomna frågor från BP inkomna tisdag kväll. Hann färdigt på eftermiddagen efter att även deltagit vid möte om en ev. biogassatsning på Bjärehalvön. En kort joggingrunda lugnade nerverna lite innan kvällens möten. Först ett extra kommunstyrelse om flygplatsen och ett fastighetsköp. Sedan kommunfullmäktige. I stort gick det enligt plan men personligen hoppas jag det var det sista möte vi behöver genomföra med M-FP i minoritetsstyre... Tog ett tag att varva ner efteråt.

 

Torsdag 16/9
Lite senare ankomst till kontoret än vanligt. Rensade undan kommunfullmäktigehandlingar (som samtidigt är slutpunkten i processen med kommunstyrelsens arbetsutskott - kommunstyrelsen - kommunfullmäktige). Diverse samtal bl a till media. Vid lunch ut till tunnelmynningen och det festliga firandet av tunnelgenombrottet med bl a infrastrukturministern och Skanska- och Vinci-vd:arna m fl. Gick in och såg resterna av tunnelborrhuvudet, som till stor del nedmonterats sedan sista besöket. Hemom för ombyte innan ut till Förslöv och tunneln. I anslutning till Grevieparken och den stora genombrottsfesten, till stor del med personalen från tunneln. Jättetrevlig kväll.

 

Fredag 17/9
Fick äntligen en ny dator på kontoret (beställd i december... men av olika skäl fördröjd) så la en del tid på att få till den. Diverse förberedelser inför valvakan. Sammanställande av förda samtal i valkampanjen. Mail och samtal innan kampanjande på Lyckantorget. Dock relativt kort p g a regn och rusk.

 

Lördag 18/9 - söndag 19/9 valdag!
Kampanjande på Lyckan-torget med bl a Moderat-tårta och båda toppnamnen på Norra och Östra Skånes riksdagslista (Meta Pålsson och Hans Wallmark). Lite praktiska bestyr hemma. På söndagen valsedelsutdelning i Båstad (ett pass på förmiddagen och ett kort-kort pass på eftermiddagen). Självklart val! Och sedan valvaka! Sen kväll efter att väl hemma sitta och följa detaljerna för analys... Jag älskar statistik och det finns verkligen mycket information på t ex www.val.se. Fortsättning följer!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-36

Hej!
Sex dagar kvar! Nu är det slutspurt som gäller! Hoppas Ni som är sympatisörer har möjlighet/intresse av valvakan (Enemans 19/9 kl. 19:30. Anmälan till mig senast onsdag!) Men här kommer först lite händelser från förra veckan.

 

Måndag 6/9
Frukostmöte på Båstad Företagsby där jag fick berätta lite om vad som händer i kommunen. Missade början av nästa möte och ägnade istället resten av förmiddagen åt diverse samtal och mail. Förberedelser inför valvakan 19/9. Rotary-lunch. Möte med entreprenör. Enkätsvar, denna gång Amnesty. Möte demokratiberedningen med genomgång av införandeplan av den nya politiska organisationen. Kvar på kontoret och direkt till kvällens kretsstyrelsemöte, mestadels angående frågor kring valet.

 

Tisdag 7/9
Förra veckobrevet med upplägg på bloggen. Möte med en granne till den tänkta positionen av skateparken vid Brunnsparken. Beslut att ha ytterligare ett möte med skate-representanter under veckan. Förberedelser inför eftermiddagens och kvällens debatter. Justering av kommunstyrelsens protokoll. Svar på valfrågor till Lokaltidningen. Diverse samtal. Vid 16:30 till Kunskapscentrum och paneldebatt kring näringslivsfrågor arrangerat av Båstad Näringslivsbolag och Företagarna. I anslutning till kommunhuset och dito om miljöfrågor arrangerat av Bjäre Naturskyddsförening. Rätt mör när jag kom hem - men såg i alla fall slutet av EM-kvalmatchen...

 

Onsdag 8/9
Insändarsvar direkt till Lokaltidningen ang. insändare som Bjärepartiet skrivit om gamla travbanan i Grevie kyrkby (ovanligt låg nivå) som sen bollades med FP. Diverse aktiviteter inför valvakan. En del samtal, bl a Radio Kristianstad och Lokaltidningen. Justerade en del i Förslöv-Grevie valmaterial. Förberedde paneldebatt på Apelrydsskolan. Tidig lunch innan ut till Apelrydsskolan och allmän valdebatt där. Tillbaka på kontoret och mötet mellan skateföreningens representanter och närboende. Bra dialog. Eftersnack inför måndagens informationsmöte.

 

Torsdag 9/9
Intervju med Radio Båstad inför valet. Diverse förberedelser inför resten av dagen. En del mail och samtal. Lunch med Meta Pålsson, Moderat toppnamn på riksdagslistan som deltagit i skoldebatt i Kunskapscentrum. Till pensionärsrådet. Hemom innan styrelsemöte på Apelrydsskolan. I anslutning födelsedagsuppvaktning av planchefen.

 

Fredag 10/9
Träff med Hans Wallmark och cykeltur för att fördela personvalsmaterial. Den enda dagen denna vecka som det regnade... I mitt fall blev det (delar av) Hemmeslöv och sedan delar av Riviera-området. Lite osmidigt eftersom vi bjudit till presskonferens kl 10:00 - som vi fick bryta för att åka tillbaka till. Efter kort fika ut igen - och då hade jag glömt intervjun med Radio Kristianstad kl 11:30 så de ringde efter mig och jag fick bryta ifrån Riviera och skynda tillbaka. Då hoppade kedjan av... Men intervjun gick nog ok. Efter lunch träff med kommuninvånare ang. detaljplan samt kampanjande på Lyckantorget efter en del mail och samtal.

 

Lördag 11/9 - söndag 12/9
Såg intressant dokumentär om 11 september så lite sen till kampanjande på Lyckantorget. I övrigt social helg med besök, födelsedagsfirande och brunch. Tvätt och strykning samt joggingrunda hanns också med. Redo inför sista veckan innan valet!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-35

Hej!
Valdagen närmar sig med stormsteg och i skrivande stund är det 12 dagar kvar...! Spännande tider! I kommunhuset märks strömmen av förtidsröstande. Igår 6/9 vid lunch hade redan 495 personer förtidsröstat, enbart i tätorten Båstad! Kampanjtaktisk utmaning eftersom fokus ibland ligger på dem som bestämmer sig sent (t ex spurtkampanj) - medan andra sedan länge är klara.

 

Måndag 30/8
Tidig morgon till Ängelholm och informationsmöte med Arbetsförmedlingen, Ängelholms, Örkelljunga och Båstads kommuner. I Bå och Ör är man på väg att gå samma väg som i Perstorp, d v s längre öppettider men möte via Internet. Det har tydligen fallit väl ut och vi får väl hoppas att det även faller Båstad-borna i smaken. Till Lyckantorget och intervju med Lokaltidningen angående M, S, C, FP-s gemensamma valstuga. Efter lunch diverse mail och samtal. Förra veckobrevet skrevs, avstämningsmöte med fastighetschefen, enkätsvar inför valet samt bollande av insändare om miljö och kultur. På kvällen möte med preliminära kommande fullmäktigegruppen innan det ordinarie gruppmötet med aktiva moderater (diskussion om aktuella frågor bl a halvårsbokslut och skatepark).

 

Tisdag 31/9
Möte med förhandlingsdelegationen. Avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelse (KS). Diverse mail och förberedelser inför KS. Insändarsvar angående överklagandet Trollbäcken. Avstämning valartikel med NST. Träff med två Moderater angående framtagande av lokal "flyer" Förslöv-Grevie. 
 

Onsdag 1/9
Förmiddagen mail, samtal plus fortsatt bollning av diverse insändare. Planberedningsmöte (bl a skisser på Båstad hamnområde med en hel del intressanta idéer. Kommer ställas ut efter valet och allmänhetens synpunkter samlas in innan beslutsprocessen går vidare). Lunch med M-FP-ledamöter i KS - hade precis innan fått reda på att KD-ledamoten var sjuk och SPI ersätter. Då ökade sannolikheten att vi får igenom vårt överklagande angående  Länsstyrelsens beslut att häva Trollbäcken-planen och att S-motionen kan återremitteras. Över huvudtaget blev det sedan ett bra KS-möte ur vårt perspektiv. Efter KS direkt vidare till Ängelholm och firande av Ängelholms flygplats 50-års jubiléum med middag på Lagermarks. Sen kväll - men nöjd.

 

Torsdag 2/9
Text till Förslöv-Grevie-flyer. Genomgång pressmeddelande till KS och text från Moderat-perspektiv (toppen! Vi har en person som ser till att vi får M-referat från KS som läggs ut på hemsidan). Möte med NST om arbetsformer. Diverse mail och telefonsamtal. Ny träff om flyers.

 

Fredag 3/9
Tidig morgon och extra-styrelsemöte med Skåne Nordväst. Information om köp - och försäljning - av Ängelholms flygplats (som Ni säkert läst om i tidningen). Till kontoret efteråt och kort information om ärendet till ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott (som inkallats när vi fått besked om vad som händer). Jag uppfattade det som om vi alla är överens om att det är positivt att flygplatsens utveckling är säkerställd långsiktigt och att kommunerna slipper äga/driva flygplatsen. Men man vet aldrig vad som händer i beslutsprocessen - det är kommunfullmäktige i de tio kommunerna som avgör. Lunch med kampanjfolk vid Lyckantorget - den Moderata kampanjbussen anlände. Runt med den i Boarp-Grevie-Förslöv. Tillbaka till kontoret ett tag innan Moderat kampanjande på Lyckantorget till ca kl 18:00.

 

Lördag 4/9 - söndag 5/9
Kampanjade i Grevie 11:30-13:30 med C, KD, BP. Fint väder och känsla av att vi får bra gensvar. På eftermiddagen cyklade jag runt och lappade brevlådor i närområdet (Dearp-Hov-Hallavara-Kattvik). Var mör efter 3,5 timmar (och uppförsbacken från Kattvik) men härligt väder och flera trevliga samtal på vägen. I övrigt inte mer politiskt arbete under helgen, bortsett från några mail. Tvätt, joggingrunda och ryskläxa utöver en del sociala aktiviteter och uteliv i solen.

 

Hälsningar
Anette


hits