Tennisveckan igång!

Nu är den igång, tennisveckan! Härligt! Det är verkligen full fart i Båstad - även om det inte går igång fullt förrän på onsdag. Det alla ser är tennisen, hamnen och olika evenemang runt omkring men det pågår en hel massa aktiviteter som inte syns på samma sätt. Det är möten - planerade och mer spontana - runt omkring i Båstad tätort.

Själv var jag idag med på arbetsutskottet samt kommunens möte med Luftfartsverket (genom Ängelholms flygplats duktiga platschef) innan Rotarys lunch där PR Event presenterade årets upplägg av tennis tillsammans med en hemlig gäst (Jonas Björkman!) och Erik Paulsson som berättade om utbyggnadsplanerna för Hotel Skansen som drar igång i augusti. I anslutning såg jag lite tennis men stötte sedan ihop med en del kommunfolk (bra avtankning!) innan jag tittade till moderater och företagare på Företagsmässan i hamnen. Kul att det händer saker där också! Det var en verkligt trevlig hamnfest fredag-lördag förra veckan: bra inledning till tennisveckan!

Detta år ser det ut att bli bra väder. Det är bara att njuta!  


I väntan på något gott

Vid det senaste kommunfullmäktige spikade vi budgetramarna men även nämndsutredningen (hur den politiska organisationen ska se ut under nästa mandatperiod). Andra stora frågor var detaljplan för ombyggnaden av Hotel Skansen, omorganisationen av förvaltningen och mottagande av invandrare i Båstads kommun.

Vi var rätt möra när vi strax efter midnatt tackade för säsongen. Dagen var intensiv, på morgonen arbetsutskott, efter lunch kommunstyrelse och sedan kommunfullmäktige... Inte direkt optimalt: flera av frågorna var med i alla tre instanser vilket ställde stora krav på sekreterare och justeringsmän.

Till kapitlet häftiga upplevelser 2006 kan nu läggas konserten med Robbie Williams 2/7 i Göteborg (helt fantastisk!) och politikerveckan i Almedalen på Gotland! Bägge händelserna var jag med om för första gången och de gav mersmak bägge två!

I Visby var jag bl a med på presskonferensen där Alliansen meddelade att fastighetsskatten ska avskaffas och ersättas av en låg kommunal avgift. Stod och funderade på om jag skulle utbryta i ett "Äntligen!" - men gjorde det inte. Detta är bra för Båstad, helt klart, med våra 35% sommarhushåll och höga taxerigsvärden. Däremot vet vi inte exakt hur det kommer att slå i och med att finansieringen delvis kommer tas via skatteutjämningssystemet. Så vi får avvakta både valresultat den 17/9 och den utredningen som en framtida Allians-regering kommer att tillsätta. Den som väntar på något gott...

Nu är det strax dags för segling. Hamnfesten i Båstad startar med en seglingstävling mellan de olika politiska partierna. Ska bli spännande! Efter morgonens kampanj mot flygskatten som m-kvinnorna arrangerade på Ängelholms och Kristianstads flygplatser och på Sturup är det en lite annorlunda politisk aktion...


hits