Vecka 2010-25

Hej!
Förra veckan 25 var den första där tempot genomgående var lite lugnare, denna vecka 26 lika så. "Lite lugnare" betyder att det inte ligger inbokat möte efter möte (alternativt heldagsmöte). Försöker rensa upp en del (öppnade och slängde/arkiverade 500 mail en av dagarna... Kan tyckas mycket - men jag har fortfarande 2 500 kvar i Inboxen...), och ta igen att besvara liggande mail och samtal, samt boka in en del spontana möten, något jag (tyvärr) ofta inte hinner annars.

 

Måndag 21/6
Avstämningsmöte med Båstadhems ordförande. Diverse samtal. Rotary-lunch. Möte med BRÅ och Tekniska kontoret och skatepark-föreningsrepresentanter om upplägg av skatepark-arbetet. Samtal kulturchef med tips inför invigningstal på Kammarmusikfestivalen den 28/6.

 

Tisdag 22/6
Möte med kommunstyrelsens presidium, Bjäre Kraft och kommunens tjänstemän om arbete med framtida IT-strategi. Det handlar om nedbrytning av regeringens mål om att 90% av befolkningen ska ha fiberoptik 2020 (40% år 2015). Spännande! Efter lunch med mina vice ordförande, möte med kundansvarig på ett revisionsbolag. Avstämning med planchefen, respektive kommunchefen. Diverse mail och samtal.

 

Onsdag 23/6
Förmiddagen ägnades åt rensning av mail (se ovan: hann dock bara med mail inkomna år 2010...). Efter lunch praktiska bestyr, typ reseräkning, och samtal. Kvar på kontoret till kvällens kretsstyrelsemöte (mest valrelaterade frågor).

 

Torsdag 24/6
Tidig morgon och avfärd till Eslöv. Föreläsning av konsult om styrning av kommunal verksamhet - med fokus på framtiden och de utmaningar vi står inför. Intressant. Efter lunch tillbaka till kontoret. Avstämning med ordförande Butab. Lämnade kontoret vid 16:00-snåret, och handling innan midsommarhelgen.

 

Fredag 25/6 - söndag 27/6
Midsommarfirande i mindre skala. Däremellan förberedelser av invigningstalet kammarmusikfestivalen samt läsning av rapport inför paneldebatt i Almedalen. Även tvätt och inoljning av altan och annat kul - som måste göras... Hann dock även slappa en del emellanåt och njuta av härligt väder!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-24

Hej!

 

Måndag 14/6
En del mail och samtal, sammanställning av den miniomröstning som hållits inom den grupp som står på valsedeln angående viktigaste punkter inför valet. Avstämningsmöte kommunstyrelsepresidiet och kommunchef (främst inför eftermiddagens möte). Rotary-lunch. Avstämning mellan representanter från MP, M, FP, C, S, BP om hur vi går vidare politiskt med Nya Hemmeslöv. Möte med Trafikverket om Inre kustvägen och nya stationen. De fick information om det vinnande tävlingsbidraget, de informerade om olika standarder på stationer. Vi är fortfarande inte helt överens, behöver också stämma av med Region Skåne (förhinder vid detta möte). Därefter förbi på den lyckade skatepark-aktion som genomfördes på Lyckan-torget.

 

Tisdag 15/6
Diverse förberedelser inför kvällen. En del samtal, inte minst om skatepark och vad som hände vid förra tillfället frågan var uppe (innan den "dog" i samband med finanskrisen). Till Helsingborg och möte mellan kommunfullmäktigeledamöter i kommuner i Skåne Nordväst och norra Själland. 150 personer anmälda. Intressant information, inte minst om infrastrukturfrågor (och HH-relaterat - senare under dagen positiva nyheter från det ministermöte mellan S-DK som hölls i Malmö). På kvällen till Förslöv och information om budget 2011 och aktuella politiska frågor för allmänheten. Inte heller här något större intresse... (kort analys efter tre öppna möten i Torekov, Båstad respektive Förslöv: det verkar inte finnas någon fråga man är tillräckligt upprörd över - positivt!).

 

Onsdag 16/6
Lång dag. Hela dagen förberedelser inför kvällens kommunfullmäktigemöte. Klar med mitt manus strax före kl 15. Kl 15:30 Moderat förmöte inför extra kommunstyrelsemöte, som sedan gick snabbt (vi avstår från att yttra oss vad gäller ett överklagande). Efter en macka drog budget-kommunfullmäktige igång redan kl 17:00 med viss uppvaktning från skate-arna. Vi hade förberett med M-gruppen och FP att ta upp skatepark redan under 2010, så det kom in under punkten kvartalsrapport 1, 2010. Blev riktigt lyckat, tycker jag! Det finns ett genuint engagemang, de har hållit på i flera år och alla är överens om att det behövs aktiviteter för ungdomar. Budgetdebatten blev relativt lång (rätt dåligt - inte ens under kvällen fick vi budgetförslagen från C, BP resp. KD!). Men generellt gick kvällen bra - vårt budgetförslag vann gehör, detaljerna kring den alternativa politiska organisationen klubbades, liksom resursfördelningssystemet. Även avsiktsförklaringen kring en handelsplats (med bl a Netto!), liksom de stora dragen i den samordnade fastighetsförvaltningen. Inte minst med tanke på att vi sitter i minoritet! Sedan dök det upp en tveksam avsägelse - som avslogs... Hemma kl 1:00.

 

Torsdag 17/6
Direkt med flyg till Stockholm och Sveriges Kommuner och Landsting. Incheckning, lunch. Sedan sista mötet med programberedningen för välfärdsfinansieringen (där vi bl a föreslog styrelsen att avskaffa oss från 1/9). Efter trevlig aktivitet (gokart) god middag i Nacka Strand innan färjan tillbaka till Slussen.

 

Fredag 18/6
Gruppmöte, först med moderaterna, sedan med Alliansen. Styrelsemöte. Efter lunch till hotellet för ombyte. Träffade kommunfullmäktiges ordförande och motsvarigheterna från Örkelljunga vid stationen och tog oss tillsammans till stadshuset. Efter säkerhetskontroll in i Blå salen där vi minglade. Länsvis uppvaktning av kronprinsessan och Daniel, men även hälsning på statsministerparet och kungen och drottningen. Därefter hemåt.

 

Lördag 19/6 - söndag 20/6
Jag var oväntat rojalistisk och följde bröllopet på tv så gott jag kunde mellan förberedelserna inför kvällen. 19:00 drog kommunens avslutningsfest igång i mitt stall. Trevlig kväll! Söndagen tillbringades med att röja upp, titta på en del repriser från bröllopsfesten.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-23

Hej!
Beklagar att jag förra veckan inte hann skriva förrförra veckobrevet - men bättre sent än aldrig! Har därmed inte riktigt koll på detaljerna...

 

Måndag 7/6
Förmiddag på kontoret med justering kommunstyrelseprotokoll, förberedelse för eftermiddagen och kort pressuttalande angående fredagens elbilskörning. Med en delegation bestående av kommunchef, planchef, planhandläggare, fastighetschef och VA-chef till Malmö. Efter lunch möte med landshövding, länsöverdirektör, diverse tjänstemän från länsstyrelsen angående dels det övergripande samarbetet och dels en del planer. På kvällen informationsmöte Båstadhem och i anslutning sluttampen av samtalsutbildningen från förbundet.

 

Tisdag 8/6
Tåg till Helsingborg och avstämningsmöte mellan de tre kommuner som ingår i folkhälsoprojektet Preven3, förutom Båstad är det Örkelljunga och Eslöv. Lämnade efter lunch för intervju med Sydnytt (om att Påarps golfbana tyvärr fått nej från regeringen - när jag såg yttrandet, var det dock inte ett absolut nej utan mer en uppmaning att komplettera... Innebär dock att processen, om markägaren vill, tas om från början). Diverse presskontakt om detta, andra mail och samtal. På kvällen budgetinformation till allmänheten i tätorten Båstad (inte heller här något intresserad - lite förvånande faktiskt, även om vi även denna kväll lyckades pricka in fint väder).

 

Onsdag 9/6
Interpellationssvar till de fyra interpellationer till kommunfullmäktigehandlingarna som går ut samma dag (försökt besvara dem tidigare, men inte hunnit. Dock klar innan deadline, som var lunch denna dag), tre från KD (Trollbäcken, jury Nya Hemmeslöv, garantier) och en från C (pågatåg i Grevie). På eftermiddagen möte med en kommuninvånare och VA-chef. Diverse förberedelser för bl a torsdag eftermiddag och kväll, veckobrev 22, räknade bostäder i detaljplaner under 2010 samt antagna detaljplaner 2007-2010. Hämtade nyckel till Hovbacka. Letade efter det tal som jag hållit för studenterna på Kunskapscentrum 2006 för inspiration till fredagen - och viss avstämning med bildningsnämndens ordförande.

 

Torsdag 10/6
Diverse samtal, bl a NST och Laholms tidning. Prisutdelning Nya Hemmeslöv med presskonferens och lunch med vinnarna. Trevligt förslag som vann, Å-stad i Båstad. Tror det kan bli en bra utveckling för hela kommunen - många tankar och idéer kring hållbarhet, intressant blandning ger bra möjlighet till attraktivt boende för olika åldrar (mix av villor, radhus och flerfamiljshus i max 5 våningar), men även flexibilitet i utbyggnadstakten. Intressanta tankar kring stationen, fortfarande en del utvecklingspotential, då en del mark lämnad oplanerad. Möte med traineer i Skåne Nordväst. Direkt till Hovbacka och moderat träff, först med korvgrillning och sedan kring valprogrammet.

 

Fredag 11/6
Skrev ihop mitt tal inför studenterna på Båstad Privata. Gick dit och var med vid deras examensfirande. Inspirerande, samtidigt som det blir allt tydligare att det är länge sedan man själv tog studenten... Efter lunch vigsel. Samtal med NST angående budget 2011. Diverse mail och samtal.

 

Lördag 12/6 - söndag 13/6
Diverse förberedelser inför kommande lördags kommunavslutningsfest (liksom förra året en budgetvariant, där vi kör i mitt stall med catering, där jag står för sprit och icke-alkoholiska drycker och gästerna tar med sig vin), d v s städning av stallet efter vintern, framtagande av sånghäfte och liknande. I övrigt tvätthelg med allt som hör till.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-22

Hej!

 

Måndag 31/5
Avstämningar i aktuella heta frågor (övergångsställen och vägföreningar med trafikingenjören, Pärans Dag med park- och fritidschefen). Däremellan Rotary-lunch. Diverse samtal och mail samt förberedelser till kommande möte (ikväll och nästa vecka). På kvällen möte med fullmäktigegruppen efter inledande möte om valprogrammet. Intressant kväll då många intressanta frågor på kommunstyrelselistan den 2/6 (budget 2011, ny politisk organisation, gemensam fastighetsförvaltning bland mycket annat).

 

Tisdag 1/6
Möte med representant för Torekovs hamn. Tillbaka på kontoret och en del samtal och mail. Förra veckans veckobrev. Lunch med Båstad Turisms vd och avstämning i olika frågor. Avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelse med diverse följdfrågor. Korrekturläsning kort-årsredovisning som kommer i Lokaltidningen vecka 23. Avstämning kommunchef. Förberedelser diverse möten.

 

Onsdag 2/6
Demokratiberedningen på morgonen och diskussion kring hur olika partigrupper ställt sig till, inte minst, arvodesfrågon. M-FP-S kom överens om att lägga ett förslag på 25% och att öka på arvoden till ordföranden i beredningar respektive utskott, för att visa på kommunfullmäktiges större tyngd. En halvtimme mail. Möte med planberedningen och genomgång och avstämning av olika framtida frågor. Lunch med M-FP-ledamöter och sedan kommunstyrelse från kl 13:00. Klara strax efter 18:30. Gick ändå (=trots att vi i M-FP inte har majoritet) hyfsat bra, bl a fick vi igenom förslaget om ny handelsetablering (med bl a Netto!) - som ska vidare till kommunfullmäktige 16/6 - och detaljplanen Hotel Riviera. Mötet slutade med lite diskussion kring möten. BP vill ha möten oftare - C vill ha mer tid att läsa handlingar (=möten inte lika ofta)...

 

Torsdag 3/6
Frukostmöte med alla krögare och andra aktörer under sommaren tillsammans med alla berörda kommunala tjänstemän. Bra att få reda på det som är på gång, samt att vissa frågor kan diskuteras (inte minst aktuella frågor som parkeringar och övergångsställen). Därefter till företagsbyn och presentation av de entreprenörer som fått Erik Paulssons instiftade pris i Båstad respektive Ängelholm. Efter gemensam lunch styrelsemöte BRÅ Båstad (det händer, i detta fallet positivt, väldigt lite i Båstad - även jämfört med Ängelholm och Höganäs). Möte med förhandlingsdelegationen innan avstämning med kommunstyrelsens presidium och kommunchef. Därefter tog FP och undertecknad fram en presentation av budget inför kvällens möte. En snabb macka hemma innan ut till Torekov - i fantastiskt väder - och uppbyggnad av teknik för att informera allmänheten om vårt budgetförslag 2011. Inget stort intresse från invånarna i Torekov - alternativt är man rätt nöjd - vilket innebar en relativt tidig kväll.

 

Fredag 4/6
Direkt till Trolleholms slott och möte med styrelsen i Skåne Nordväst. Bl a information kring gemensamma översiktliga planer, Sopkoll-projektet samt elbilar. Därefter möjlighet att provköra elbil Volvo C30. Mycket trevligt! Efter lunch tillbaka till kommunhuset. Fastnade några timmar på kontoret med diverse innan hemåt via affären.

 

Lördag 5/6 - söndag 6/6
Diverse mail i övrigt stort behov av att få gjort en del måsten (tyvärr en del byråkrati i samband med konflikten kring min gamla bil, strykning, betalning av räkningar, förberedelser för att tvätta altanen och många långa timmar med att försöka bli av med ogräs... syns dock knappt.) Dock underbart med vädret!

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2010-21

Hej!
Nu börjar sommaren närma sig - härligt! Det märks dock inte ännu i minskad aktivitet...

 

Måndag 24/5
Genomgång kommunstyrelselistan. Fotografering inför valprogrammet. Justering protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott. Diverse mail och enkäter. Rotary-lunch med föredrag av Peabs koncernchef. Möte demokratiberedningen (där vi i princip kom fram till det förslag som på onsdagen skickas ut i kommunstyrelsehandlingen). En del samtal och mail innan direkt till kvällens möte med Miljöpartiet och information om tankarna kring den nya politiska organisationen.

 

Tisdag 25/5
Heldagsutflykt med Industrigruppen. Träff på Nolato med presentation av företaget, historik och även visning av produktionen. Efter lunch på Torekov Hotell vidare till Oatly i Landskrona (mjölkliknande havreprodukter). Vidare till Nolatos anläggning i Hörby. Sedan middag på Lindab Arena innan hemfärd i buss. Sammantaget intressant dag, både ur perspektivet att vi får chans att lära känna företag, nya som gamla bekanta. Men framför allt för den kontakt vi kan ha med Bjäre-företagare under tiden, vi var ca 30 personer som deltog.

 

Onsdag 26/5
Lite samtal på morgonen. Hälsade NSVA (det gemensamma VA-driftbolaget vi har fem kommuner i Skåne Nordväst) välkomna - de hade sitt styrelsemöte i Båstad. Möte om valprogrammet, bollade de sidorna som var kvar att skriva samt finjusteringar. Direkt till kvällens möte med kretsstyrelsen.

 

Torsdag 27/5
Lite samtal innan till Förslöv på företagsbesök hos Hammerglass. Som vanligt blir man imponerad av de entreprenörer vi har på Bjäre - denna gång t o m lite mer än vanligt. Till Höganäs med delar av KPR (pensionärsrådet) och VON, vård- och omsorgsnämnden. Trevlig bussresa med intressant diskusson. Väl där fick vi information kring Höganäs äldreomsorg och besök av ett trygghetsboende. Väl tillbaka, justering av protokoll till kommunfullmäktige. Bollning annons till våra budgetträffar (3/6 Torekov, 8/6 Båstad, 15/6 Förslöv). Möte med demokratiberedningen, där vi gick igenom förslaget som lämnats in till kommunstyrelsehandlingarna.

 

Fredag 28/5
Diverse mail och möteskoordinering, kallelser och liknande. Bollning av pressmeddelande från demokratiberedningen. Avstämning kommunchefen. Lunch med diskussioner kring praktiska valfrågor. Möte med tre personer som kommer att stärka administrationen kring Båstad-Bjäremoderaternas hemsida och demonstration av själva upplägget. Diverse samtal.

 

Lördag 29/5 - söndag 30/5
Deltog i jättetrevlig matvandring tillsammans med 61 personer (max-antal - lika många stod på väntelista!) som började vid Tant Grön med ostprovning, via mjölkrobot på Bjäragården och promenad i vackert landskap med diverse anekdoter och kulinariska upplevelser som slutade med måltid på bronsåldersgrav. Inte minst sällskapet var trevligt (min företrädare med fru var dem jag pratade mest med)! Lite bläddrande av kommunstyrelsehandlingar, i övrigt tvätt och annat praktiskt varvat med slappning. Bra helg, med andra ord.

 

Hälsningar
Anette


hits