Vecka 2011-8

Hej igen!
Har ställt mig frågan hur mycket tid jag lägger på att koordinera olika möten (få ihop folk/tider, boka lokaler/resor etc). Har inget svar - men ibland känns det som om det är halva kontorstiden som går åt till det... (dock inte främst under vecka 8!)

 

Måndag 21/2
Mail och samtal. Samhällsbyggnadsutskott (satt med vid informationspunkterna fram till lunch). Efter lunch försök att börja förbereda mig inför onsdagens kommunfullmäktige och M-möten. På kvällen Alliansmöte.

 

Tisdag 22/2
Till Ängelholms sjukhus och "stämbandsgymnastiska övningar" (var ungefär lika spännande som det låter... men tydligen kan det hjälpa till att minska ansträngningen av stämbanden plus förhoppningsvis att jag slipper ett ingrepp). Möte med Båstadhem. Födelsedagslunch privat. Möte med Alliansen inför onsdagens ekonomiutskott. En del frågor att stämma av även inför kommunfullmäktige (KF). I anslutning möte med representanter från Leader-projektet Torekov Året runt. Kvar på kontoret och fixade lite innan till Östra Karup på kvällen och bra möte med företagare där om planer för boende och verksamheter, men även trevlig samkväm.

 

Onsdag 23/2
Möte med ekonomiutskottet (bl a information om årsredovisningen 2010, förslag på nya ägardirektiv till Båstadhem med anledning av bl a ny lagstiftning, diskussion kring pågatåg). Vi var färdiga till lunch - inte vanligt (om jag ser till tiden för kommunstyrelsens arbetsutskott...) men kändes som att det gjorde stor skillnad att en viss person inte var med... Förberedelse inför KF (i mitt fall = manusförfattande). Hemom och sedan M-förmöte innan kvällens KF-möte.  

 

Torsdag 24/2
Presskonferens från onsdagens ekonomiutskott, denna dag även med välfärdsutskottet och förslaget om 1-till-1-datorer i gymnasiet (främst, på sikt även grundskolan). Rensade undan skrivbordet. KF innebär även att en process är slut: utskott-kommunstyrelse-KF. Så det är skönt att få undan de papper som hör till. Mail och (ovanligt många) samtal. Mötesanteckningar från Alliansmötet i måndags. Justering av ekonomiutskottets protokoll.

 

Fredag 25/2
Telefonmöte med valberedningen för Kommuninvest. Tog längre än planerat då ny fråga överraskande dök upp (eller rättare sagt en sådan fråga alla trott var klar men där det visade sig att alla har tolkat den på "sitt" sätt...!). Diverse mail och samtal. Möte med handlingsplansgruppen. I anslutning konstruktivt möte med den s k M3-gruppen, fullmäktigegruppens styrelse.

 

Lördag 26/2 - söndag 27/2
Diverse mail, en del samtal men i övrigt inga handlingar som behövde läsas. Så tvätt och träning - och lite slappande däremellan. Gjorde dessutom en spontan grej som Ni kommer att få läsa mer om...

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2011-7

Hej!
Förra veckan var intensiv, så här kommer först v 7 och strax därefter hoppas jag även v 8!

 

Måndag 14/2
Mail och samtal. Justering kommunstyrelseprotokoll. Rotary-lunch. Förberedelse inför samordningsgruppsmöte. Avstämning med VA-chefen. Samordningsgruppsmöte (bl a om roll samt processen för beredningsuppdragen) och första styrgruppsmöte Nya Hemmeslöv i denna konstellation. På kvällen möte med fullmäktigegruppen.

 

Tisdag 15/2
Skrev interpellationssvar till Bjärepartiet (om plankommitténs sammansättning). Samtal och mail. Styrgruppsmöte Folkhälsoprojekt (efterföljare till det s k Preven3-projektet). Möte i M-arbetsgrupp om ett kommande handlingsprogram.

 

Onsdag 16/2
Förra veckobrevet och överföring till blogg. Skrivande av texten till årsredovisningen 2010. Möte med förhandlingsdelegationen (löneöversyn 2011). Lunch med Lindab-kontaktperson. Möte i Laholm ang. framtida VA-samarbete (mer och mer inser vi fördelen med ett alternativ till ombyggnad av Hedhuset. Mer information om det kommer). Avstämning ordförande Samhällsbyggnadsutskottet. På kvällen medlemsträff med Båstad-Bjäre-Moderaterna: information om vad som är på gång och trevlig samvaro.

 

Torsdag 17/2
Mail och samtal. Avstämning med tekniske chefen (bl a gång- och cykelvägar). Förberedelser inför fredagen.

 

Fredag 18/2
Tidigt flyg till Stockholm och möte med Kommuninvests valberedning. Klara till sen lunch. Hem med 15-maskinen och hann i tid till vigsel i kommunhuset kl 16:30.

 

Lördag 19/2 - söndag 20/2
Födelsedagsuppvaktning privat. Förutom handlingar till kommande veckas ekonomiutskott, snabb koll på samhällsbyggnadsutskott (där jag är ersättare) och kommunfullmäktigehandlingar. I övrigt ledig tid.

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2011-6

Hej!
Så trodde man våren var på väg - kom faktiskt igång med joggingsäsongen under vecka 6! - men tji fick man. Nu är det kallt igen... Men man får inte klaga, temperaturen är ändå relativt sett hög (det där med -40 grader i norra Sverige är jag glad att slippa!).

 

Måndag 7/2
Mail och samtal på morgonen. Avstämning med FP. Rotary-lunch med egoföredrag (alltid intressant att höra om andra människors liv). Avstämning med KD. På kvällen Moderatmöte med visning av Grevieparken. I anslutning gruppmöte inför kommunstyrelsen på onsdagen, bl a kom frågan om bidrag till bygdegårdarna upp för diskussion.

 

Tisdag 8/2
Avstämning verksamhetsområdeschefern ang. investeringar inom Barn och skola resp. Bildning och arbete (i internbudgeten finns endast ram som ska spec:as till nästa kommunstyrelsemöte). Alliansmöte inför kommunstyrelsen. Förberedelser med yrkanden inför morgondagens möte. Diverse mail och samtal. På kvällen till Lund och Moderata förbundets valberedningsmöte. Inte så kul resa, E6:an avstängd p g a olycka på morgonen. Tre timmars resa för 25 min möte (jag blev lite sen...).

 

Onsdag 9/2
Kommunstyrelsemöte (KS) hela dagen. På förmiddagen juridisk utbildning (om bl a myndighetsbeslut) och presentationer från kommunchef och verksamhetsområdeschefer. På eftermiddagen ärendelistans övriga 40 punkter, bl a ansvarsfördelning utskotten, ombyggnation Skogsliden, medfinansiering av bygdegårdarna i V Karup och Förslöv (ska upp till kommunfullmäktige, men KS sa ja. Dock viktigt att se att det finns konsekvenser - för att klara vårt andra finansiella mål måste vi dra ner 3 mkr från investeringsbudgeten på 44,8 mkr), Birgit Nilsson-statyn, tillsynsplan miljöavdelningen och diverse motioner. På kvällen Alliansmöte med bl a diskussion kring beredningsuppdragen.

 

Torsdag 10/2
Möte inför kallelserna till de tre utskotten v 8 (som går ut v 7). Därefter förmöte inför resan till Revinge och Försvarsmakten. Direkt till P7 - till Lund för tredje gången på fem dagar - och information kring Önnarp. Försvarsmakten har dragit ner ansökningen kring antalet dagar samt storleken på sprängkraften i handgranater och sprängningar, vilket drastiskt minskar ljudnivåerna. De kommer bjuda till samrådsmöte för allmänheten i början av mars. Hemresan gick sen via Helsingborg, efter ombyte till HD-galan på Sundspärlan. Trevlig tillställning och extra kul att en Båstad-bo fick priset för Årets manliga idrottare 2010!

 

Fredag 11/2
Besök hos polisen och information om trygghetsmätningen - som visar att Båstadborna känner sig tryggast i Skåne! Jätteroligt, inte minst eftersom det är ett av våra övergripande mål! Därefter lite kontorsarbete. Tidig eftermiddag med handling etc, sen förberedelser i hemmet.

 

Lördag 12/2 - söndag 13/2
Födelsedag! Och därmed en ovanligt social dag. Fem år sedan 40-årsdagen, så lite "halvjämnt". Strålande sol och det blev en härlig långpromenad på förmiddagen. Eftermiddagen gick åt till matlagning och sedan mycket trevlig middag på kvällen. Därmed blev det sent (diskade till 3:00...) och söndagen ovanligt lugn och stillsam...

 

Hälsningar
Anette


Vecka 2011-5

Hej!
Det blåser tydligen upp till storm i natt igen. Vädrets makter rår vi inte på, å andra sidan är det nyttigt att bli påmind om att vi ibland är ganska små... Särskilt när det ändå inte är på Australien-nivå.

 

Måndag 31/1
Framtagande av den första kommunstyrelsekallelsen med den nya politiska organisationen med de tillhörande diskussioner om upplägg etc (blir en oerhörd förmån för alla kommunstyrelse (KS) och kommunfullmäktige (KF) att få en helhetsbild av allt som händer i kommunen. Tidigare såg man KS, men inte det som var på gång i nämnderna). Kontakt med övriga två utskottsordföranden för avstämning. Justering av Ekonomiutskottets protokoll. De två förra veckobreven skrevs och dessa, samt de från vecka 42-2010 las över på bloggen... Rotary-lunch. På eftermiddagen till Anna på Klinten för besök i samband med frågan om bygglovet som kommunen inte gett men där Länsstyrelsen upphävt beslutet (där har jag personligen inga problem med bygglovet - för det handlar i denna fråga varken om strandskydd eller om man ska kunna "köpa sig" ett bygglov, utan om kulturmiljöskydd).

 

Tisdag 1/2 5-års-jubileum som kommunalråd! (Firades dock inte...)
Fortsatt en del diskussion kring KS-handlingen (pågår normalt från måndag till onsdag förmiddag, då den måste spikas). Avstämning ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet. En del mail och samtal. På eftermiddagen möte med projektledningen för Tall Ships Race som går av stapeln i Halmstad 5-8 augusti 2011. Häftigt arrangemang där, förhoppningsvis, visst samarbete sker mellan oss. Avstämningsmöte mellan KS-presidium och kommunchef. På kvällen långt Alliansmöte om aktuella frågor samt samarbetet.

 

Onsdag 2/2
Diverse samtal. Avstämning med KF-ordförande. På eftermiddagen första samordningsgruppmötet (KF- resp. KS-presidierna och kommunchef. Diskussion kring arbetet i gruppen samt diskussion kring möjliga beredningsuppdrag - det finns redan en hel del beslut tagna kring frågor som hänvisats till beredningarna).

 

Torsdag 3/2
Företagsbesök på Bjäre glass- och chokladfabrik i Troentorp. Jättekul att höra, både historik (det är femte året nu och det går bra för dem) och framtidsplaner. Och gott - med smakprover av chokladen...! Kontorsdag i allmänhet, lyckades även läsa delar av KS-handlingarna (resten faktiskt under fredagen. Det är endast tredje gången på fem år som heltidspolitiker som jag inte behövde läsa dem på helgen). Besök av Helsingborgs kommunjurist för undertecknande av nytt NSVA-avtal (då Bjuv tillkommit som medlemskommun). Avstämning med stadsarkitekt.

 

Fredag 4/2
Ovanligt många samtal, både inom partiet och med kommuninvånare. En del mail och annat vanligt kontorsjobb. Extra god lunch med Moderat, även med avstämning i aktuell fråga. Hem i hyfsad tid och på kvällen privat trevlig middag (lyckades bli hungrig genom promenad och träningspass däremellan...).

 

Lördag 5/2 - söndag 6/2
Ingen politik alls, tack vare att jag hunnit med KS-handlingarna. Passade även på att "skolka" mailbevakningen på Moderat-adressen... Så träning, ytterligare god och social middag samt besök på Klezmerfestivalen i Lund på söndagen (otroligt häftig musik, tycker jag!) kombinerades med tvätt och lite annat praktiskt.

 

Hälsningar
Anette


hits