Vecka 2011-5

Hej!
Det blåser tydligen upp till storm i natt igen. Vädrets makter rår vi inte på, å andra sidan är det nyttigt att bli påmind om att vi ibland är ganska små... Särskilt när det ändå inte är på Australien-nivå.

 

Måndag 31/1
Framtagande av den första kommunstyrelsekallelsen med den nya politiska organisationen med de tillhörande diskussioner om upplägg etc (blir en oerhörd förmån för alla kommunstyrelse (KS) och kommunfullmäktige (KF) att få en helhetsbild av allt som händer i kommunen. Tidigare såg man KS, men inte det som var på gång i nämnderna). Kontakt med övriga två utskottsordföranden för avstämning. Justering av Ekonomiutskottets protokoll. De två förra veckobreven skrevs och dessa, samt de från vecka 42-2010 las över på bloggen... Rotary-lunch. På eftermiddagen till Anna på Klinten för besök i samband med frågan om bygglovet som kommunen inte gett men där Länsstyrelsen upphävt beslutet (där har jag personligen inga problem med bygglovet - för det handlar i denna fråga varken om strandskydd eller om man ska kunna "köpa sig" ett bygglov, utan om kulturmiljöskydd).

 

Tisdag 1/2 5-års-jubileum som kommunalråd! (Firades dock inte...)
Fortsatt en del diskussion kring KS-handlingen (pågår normalt från måndag till onsdag förmiddag, då den måste spikas). Avstämning ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet. En del mail och samtal. På eftermiddagen möte med projektledningen för Tall Ships Race som går av stapeln i Halmstad 5-8 augusti 2011. Häftigt arrangemang där, förhoppningsvis, visst samarbete sker mellan oss. Avstämningsmöte mellan KS-presidium och kommunchef. På kvällen långt Alliansmöte om aktuella frågor samt samarbetet.

 

Onsdag 2/2
Diverse samtal. Avstämning med KF-ordförande. På eftermiddagen första samordningsgruppmötet (KF- resp. KS-presidierna och kommunchef. Diskussion kring arbetet i gruppen samt diskussion kring möjliga beredningsuppdrag - det finns redan en hel del beslut tagna kring frågor som hänvisats till beredningarna).

 

Torsdag 3/2
Företagsbesök på Bjäre glass- och chokladfabrik i Troentorp. Jättekul att höra, både historik (det är femte året nu och det går bra för dem) och framtidsplaner. Och gott - med smakprover av chokladen...! Kontorsdag i allmänhet, lyckades även läsa delar av KS-handlingarna (resten faktiskt under fredagen. Det är endast tredje gången på fem år som heltidspolitiker som jag inte behövde läsa dem på helgen). Besök av Helsingborgs kommunjurist för undertecknande av nytt NSVA-avtal (då Bjuv tillkommit som medlemskommun). Avstämning med stadsarkitekt.

 

Fredag 4/2
Ovanligt många samtal, både inom partiet och med kommuninvånare. En del mail och annat vanligt kontorsjobb. Extra god lunch med Moderat, även med avstämning i aktuell fråga. Hem i hyfsad tid och på kvällen privat trevlig middag (lyckades bli hungrig genom promenad och träningspass däremellan...).

 

Lördag 5/2 - söndag 6/2
Ingen politik alls, tack vare att jag hunnit med KS-handlingarna. Passade även på att "skolka" mailbevakningen på Moderat-adressen... Så träning, ytterligare god och social middag samt besök på Klezmerfestivalen i Lund på söndagen (otroligt häftig musik, tycker jag!) kombinerades med tvätt och lite annat praktiskt.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits