Vecka 2010-37 valvecka!

Hej!
Så var valet avgjort och vi har ett resultat att hantera! Härligt att Alliansen vann - och i skrivande stund finns fortfarande hopp om att en egen majoritet kanske kan räddas med onsdagsrösterna... Trist med SD:s framgångar på riksnivå men även i många kommuner i Skåne. Lokalt har vi i Moderaterna bibehållit de 13 mandat (vi ökade 2 i valet 2006). Självklart trist att vi backade lite - det verkar som om även vi fick dela med oss av våra väljare till Miljöpartiet. Jag tycker det är kul att de kom in i Båstads kommunfullmäktige även om det hade varit ännu trevligare om de inte tagit väljare från oss... Här kommer en sammanfattning av valveckan.

 

Måndag 13/9
Förra veckobrevet som även las ut på bloggen. Ifyllnad av valenkät till Laholms tidning. Avstämning kommunchef. Diverse mail och samtal. Moderata kampanjbussen besökte Båstad. Förberedelser inför kvällen samt inför tisdagen. Cykeltur till/runt/från V Karup och delade ut personvalsmaterial. På kvällen välbesökt informationsmöte ang. skateparken. Tyvärr rätt hetsig stämning även om skateföreningens representanter var lugna och tydliga. Eftersnack om att ta det en runda till och se om det går att få ihop någon alternativ placering till Brunnsparken som "alla" kan leva med.

 

Tisdag 14/9
Intervju med Radio Kristianstad om gårdagskvällens möte. Till Lindab och deltagande i företagsbesök av arbetsmarknads- och integrationsminister Tobias Billström, riksdagsledamot Hans Wallmark och ordförande i regionala tillväxtnämnden Pia Kinhult. Till kontoret. Avstämning FP inför KF. Bollade ett insändarsvar till C om vattentäkten i centrala Båstad. Diverse mail och samtal.

 

Onsdag 15/9
Förberedelser inför kvällens kommunfullmäktige med manusskrivande. Intressanta frågor om halvårsbokslutet, Grevie Idrottscenter, avtalet ang. finansiering av Inre kustvägen, samordnad fastighetsförvaltning, skateparken (förslag på återremiss enligt måndagkvällens möte) samt köp/försäljning av Ängelholms flygplats bland annat. Fyra inkomna frågor från BP inkomna tisdag kväll. Hann färdigt på eftermiddagen efter att även deltagit vid möte om en ev. biogassatsning på Bjärehalvön. En kort joggingrunda lugnade nerverna lite innan kvällens möten. Först ett extra kommunstyrelse om flygplatsen och ett fastighetsköp. Sedan kommunfullmäktige. I stort gick det enligt plan men personligen hoppas jag det var det sista möte vi behöver genomföra med M-FP i minoritetsstyre... Tog ett tag att varva ner efteråt.

 

Torsdag 16/9
Lite senare ankomst till kontoret än vanligt. Rensade undan kommunfullmäktigehandlingar (som samtidigt är slutpunkten i processen med kommunstyrelsens arbetsutskott - kommunstyrelsen - kommunfullmäktige). Diverse samtal bl a till media. Vid lunch ut till tunnelmynningen och det festliga firandet av tunnelgenombrottet med bl a infrastrukturministern och Skanska- och Vinci-vd:arna m fl. Gick in och såg resterna av tunnelborrhuvudet, som till stor del nedmonterats sedan sista besöket. Hemom för ombyte innan ut till Förslöv och tunneln. I anslutning till Grevieparken och den stora genombrottsfesten, till stor del med personalen från tunneln. Jättetrevlig kväll.

 

Fredag 17/9
Fick äntligen en ny dator på kontoret (beställd i december... men av olika skäl fördröjd) så la en del tid på att få till den. Diverse förberedelser inför valvakan. Sammanställande av förda samtal i valkampanjen. Mail och samtal innan kampanjande på Lyckantorget. Dock relativt kort p g a regn och rusk.

 

Lördag 18/9 - söndag 19/9 valdag!
Kampanjande på Lyckan-torget med bl a Moderat-tårta och båda toppnamnen på Norra och Östra Skånes riksdagslista (Meta Pålsson och Hans Wallmark). Lite praktiska bestyr hemma. På söndagen valsedelsutdelning i Båstad (ett pass på förmiddagen och ett kort-kort pass på eftermiddagen). Självklart val! Och sedan valvaka! Sen kväll efter att väl hemma sitta och följa detaljerna för analys... Jag älskar statistik och det finns verkligen mycket information på t ex www.val.se. Fortsättning följer!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits