Vecka 2010-35

Hej!
Valdagen närmar sig med stormsteg och i skrivande stund är det 12 dagar kvar...! Spännande tider! I kommunhuset märks strömmen av förtidsröstande. Igår 6/9 vid lunch hade redan 495 personer förtidsröstat, enbart i tätorten Båstad! Kampanjtaktisk utmaning eftersom fokus ibland ligger på dem som bestämmer sig sent (t ex spurtkampanj) - medan andra sedan länge är klara.

 

Måndag 30/8
Tidig morgon till Ängelholm och informationsmöte med Arbetsförmedlingen, Ängelholms, Örkelljunga och Båstads kommuner. I Bå och Ör är man på väg att gå samma väg som i Perstorp, d v s längre öppettider men möte via Internet. Det har tydligen fallit väl ut och vi får väl hoppas att det även faller Båstad-borna i smaken. Till Lyckantorget och intervju med Lokaltidningen angående M, S, C, FP-s gemensamma valstuga. Efter lunch diverse mail och samtal. Förra veckobrevet skrevs, avstämningsmöte med fastighetschefen, enkätsvar inför valet samt bollande av insändare om miljö och kultur. På kvällen möte med preliminära kommande fullmäktigegruppen innan det ordinarie gruppmötet med aktiva moderater (diskussion om aktuella frågor bl a halvårsbokslut och skatepark).

 

Tisdag 31/9
Möte med förhandlingsdelegationen. Avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelse (KS). Diverse mail och förberedelser inför KS. Insändarsvar angående överklagandet Trollbäcken. Avstämning valartikel med NST. Träff med två Moderater angående framtagande av lokal "flyer" Förslöv-Grevie. 
 

Onsdag 1/9
Förmiddagen mail, samtal plus fortsatt bollning av diverse insändare. Planberedningsmöte (bl a skisser på Båstad hamnområde med en hel del intressanta idéer. Kommer ställas ut efter valet och allmänhetens synpunkter samlas in innan beslutsprocessen går vidare). Lunch med M-FP-ledamöter i KS - hade precis innan fått reda på att KD-ledamoten var sjuk och SPI ersätter. Då ökade sannolikheten att vi får igenom vårt överklagande angående  Länsstyrelsens beslut att häva Trollbäcken-planen och att S-motionen kan återremitteras. Över huvudtaget blev det sedan ett bra KS-möte ur vårt perspektiv. Efter KS direkt vidare till Ängelholm och firande av Ängelholms flygplats 50-års jubiléum med middag på Lagermarks. Sen kväll - men nöjd.

 

Torsdag 2/9
Text till Förslöv-Grevie-flyer. Genomgång pressmeddelande till KS och text från Moderat-perspektiv (toppen! Vi har en person som ser till att vi får M-referat från KS som läggs ut på hemsidan). Möte med NST om arbetsformer. Diverse mail och telefonsamtal. Ny träff om flyers.

 

Fredag 3/9
Tidig morgon och extra-styrelsemöte med Skåne Nordväst. Information om köp - och försäljning - av Ängelholms flygplats (som Ni säkert läst om i tidningen). Till kontoret efteråt och kort information om ärendet till ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott (som inkallats när vi fått besked om vad som händer). Jag uppfattade det som om vi alla är överens om att det är positivt att flygplatsens utveckling är säkerställd långsiktigt och att kommunerna slipper äga/driva flygplatsen. Men man vet aldrig vad som händer i beslutsprocessen - det är kommunfullmäktige i de tio kommunerna som avgör. Lunch med kampanjfolk vid Lyckantorget - den Moderata kampanjbussen anlände. Runt med den i Boarp-Grevie-Förslöv. Tillbaka till kontoret ett tag innan Moderat kampanjande på Lyckantorget till ca kl 18:00.

 

Lördag 4/9 - söndag 5/9
Kampanjade i Grevie 11:30-13:30 med C, KD, BP. Fint väder och känsla av att vi får bra gensvar. På eftermiddagen cyklade jag runt och lappade brevlådor i närområdet (Dearp-Hov-Hallavara-Kattvik). Var mör efter 3,5 timmar (och uppförsbacken från Kattvik) men härligt väder och flera trevliga samtal på vägen. I övrigt inte mer politiskt arbete under helgen, bortsett från några mail. Tvätt, joggingrunda och ryskläxa utöver en del sociala aktiviteter och uteliv i solen.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits