Vecka 2010-41

Hej!
Ja, det är verkligen stort som smått jag glatt blandar i dessa veckobrev! Både vad gäller tidsåtgång men även i politisk tyngd... Och ibland får Ni läsa mellan raderna... Det är det som gör det kul för mig att skriva, vilket bidrar till att veckobreven fortsätter komma :-)

 

Måndag 11/10
Tidig morgonklippning (vilken kundservice!). Sedan kontorstid med mail och samtal. De senaste två veckobreven skrevs och reviderades för bloggen. Agenda till kvällens möte med nya fullmäktigegruppen. Lunch med f d vice ordförande i kommunstyrelsen. På eftermiddagen förberedelser inför diverse möten: kvällens gruppmöte, inför tisdagens demokratiberedning och fredagens Skåne NV-styrelse. På kvällen ovan beskrivna möten, först med nya fullmäktigegruppen och i anslutning vårt vanliga s k M1.

 

Tisdag 12/10
Avstämning ang. förslag till placering av skatepark med tjänsteman och kommunstyrelsens presidium. Beslöt gå vidare och låta allmänheten tycka till om de 27 lämpliga platser som skateföreningen föreslagit, varav man tillsammans med tjänsteman förordar tre. I anslutning möte med Film i Båstad och Film i Skåne. Lunch med ny M-medlem. Diverse mail och samtal innan möte med demokratiberedningen.  


Onsdag 13/10
Genomgång protokoll från måndagkvällens möten. Möte med förhandlingsdelegationen. Planberedning med avstämning inför kommande ärenden (bl a tågutredningen från Trafikverket, vattenskyddsområde i centrala Båstad, nya förfrågningar, ev reviderad vindkraftpolicy). Lunch med kommunstyrelseledamöter från M och FP. I anslutning kommunstyrelse, bl a med information om hur det går med handelsområdet (med bl a Netto) vid infarten till tätorten Båstad samt om en organisationsförändring från årsskiftet. På kvällen möte med två partier ang. ev. samarbete. Avstämning inom M-förhandlingsdelegation efteråt.

 

Torsdag 14/10
Kontorsjobb på förmiddagen. Intervju med vår konsumentrådgivare som f n går utbildning. Flera samtal och en del praktiska frågor avklarade, som bollning och utskick av inbjudan ang. information om utbyggnaden av 4G-master för politiker och allmänhet (tisdag 9/11 kl 18:00). Lunch med företagare. Avstämning med Båstad Företagsby inför 3-års jubiléet v 44 (vad tiden går fort!). Avstämning med nya gruppledaren. Därefter tog jag tag i de två uppgifter som legat över mig hela veckan - och absolut deadline för den ena: att skriva förordet till en kommande bok. Den andra var att förbereda presentationen till lördagens träff med nyinflyttade och var lite lättare då jag utgår från förra gångens... På kvällen möte med Torekovs Byaråd. Brukar vara trevligt men denna gång var det, i stort, även positivt så till vida att en hel del resultat kunde avrapporteras. Det är fantastiskt vad det händer mycket längst ut på halvön!

 

Fredag 15/10
Till Klippan och möte med styrelsen i Skåne NV. Bl a med avstämning hur det går i de olika kommunerna med beslutsprocesser i gemensamma frågor (som köp/sälj av flygplatsen och NSR-projektet Sopkoll) men även information om infrastrukturfrågor i ett Öresundsperspektiv och om samarbetet mellan biblioteken i Skåne NV (som vi i Båstad hittills inte deltagit i men där vi nu närmar oss). Efter lunch åkte kommunstyrelseordförandena från Ängelholm och Örkelljunga och jag vidare och stämde av lite internt mellan oss några timmar.

 

Lördag 16/10 - söndag 17/10
Mötet med nyinflyttade på lördag förmiddag. Allmän information, både övergripande men även på detaljnivå från förvaltningschefer, BRÅ-samordnare och räddningstjänsten. Alla verkar nöjda - och tacksamma för att träffen genomförs (en person kom fram och sa att hon bott i många olika städer men aldrig varit med om motsvarande. Kul!). I övrigt en lugn helg - fantastiskt väder, så försökte vara ute en del (dock lite väl kallt). Hann även med strykning och att förbereda mig inför valberedningsmöte för Kommuninvest kommande vecka.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits