Vecka 2010-40

Hej igen!
Kom till kommunkontoret via Häljarp idag (p g a vägarbeten i Boarp) och det var helt fantastiskt vackert med solen och diset över Laholmsbukten i kombination med höstfärgerna på träden på Hallandsåsen... Att se denna underbara vy sitter i och påverkar hela ens dag!

 

Måndag 4/10
Förberedelser inför möte med demokratiberedningen som vi sen hade på förmiddagen (det är många möten nu i och med att vi försöker få ihop förslag till de beslut som behöver fattas innan årsskiftet med anledning av den nya organisationen). Därefter direkt avfärd med kommunchef och vår ledamot i styrelsen för NSVA (nordvästskånska bolaget för VA-samarbetet) till Helsingborg. Sampratning vid lunch. I anslutning ägarmöte på rådhuset, för första gången var Bjuv med (ny ägarkommun). Kort inom kontoret därefter och bokade in lokaler för våra Moderata möten 2011. På kvällen möten med två partier för ev. framtida samarbete. Därefter avstämning i förhandlingsdelegation (bl a förberedelser av möte med nya kommunfullmäktigegruppen för information och avstämning).

 

Tisdag 5/10
Genomgång handlingar till kommunstyrelsen 13/10. Möte med exploatör som har ett intresse för Båstads kommun. Justering av protokollet för kommunstyrelsens arbetsutskott förra veckan. Avstämning med min vice ordförande. Samtal med bl a Lokaltidningen. Till Malmö med kommunchefen och invigningen av det gigantiska huset med studentbostäder i Rosengård som de personer bakom handelsetableringen vid infarten till Båstad tätort  är inblandade i. På kvällen packning inför dagar i Stockholm.

 

Onsdag 6/10
Möte med presidierna från kommunstyrelsen, vård- och omsorgsnämnden (VON) och vd Båstadhem med information kring ev. ombyggnad av Skogsliden (p g a anmärkningar från Länsstyrelsen). Bra allmän diskussion kring det uppdrag som VON fick från kommunstyrelsen för ett drygt år sedan om att utreda framtida behov och placering av äldreboenden samt ställningstagande till trygghetsboenden - och som, självklart, hänger ihop med ombyggnaden av Skogsliden. Därefter avstämning med mina två vice ordföranden. Efter gemensam lunch till flygplatsen och flyg upp till Sthlm och möten på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. För en gång skull var jag i tid till det Moderata mötet, denna kväll med M:s nya biträdande partisekreterare som gick igenom valresultatet. Därefter middag. Det var spännande att träffa Moderater från hela Sverige så här efter valet - det har verkligen hänt en del på olika ställen i landet, positivt och negativt.

 

Torsdag 7/10
Moderat gruppmöte med genomgång av beredningarnas och styrelsens dagordningar. Den allmänna politikerinformationen utföll och istället gick vi lite mer organiserat igenom läget i Sverige utifrån de närvarande landstingens och kommunernas perspektiv. Jag åt sedan lunch med en gammal studiekamrat från Tysklandstiden och hade eftermiddagen till fritt förfogande (första gången på länge: vi har ju haft programberedning för välfärdsfinansieringen vid denna tidpunkt, den är dock avslutad i och med rapportens färdigställande). I mitt fall innebar det diverse samtal, förbedelser inför kvällens möte och läsande av styrelsehandlingar till fredagen. På seneftermiddagen styrelseseminarium om prioriterade frågor inför 2011. I anslutning kräftskiva med Alliansens styrelseledamöter.

 

Fredag 8/10
Moderat gruppmöte inför styrelsen, i anslutning samma sak med Alliansen. Styrelsemöte på SKL som även omfattade en timme jämställdhetsutbildning. Därefter lunch och flyg tillbaka till Skåne. Inom kontoret för lite mail och veckans sista möte med en företagare tillsammans med kommunchefen.

 

Lördag 9/10 - söndag 10/10
En helg med underbart väder - så en hel del utetid. Bläddrade visserligen i kommunstyrelsehandlingarna - men ingen ordentlig genomgång och hade inte ens datorn igång under söndagen. Ovanligt. I övrigt sociala aktiviteter och tvätt men erkänner att det mest blev slappande... Jätteskönt!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits