Vecka 2010-20

Hej!

 

Måndag 17/5
Tidig morgon och lite budgetsammanställning samt läsning av handling inför sista mötet med juryn Nya Hemmeslöv. I princip klara under förmiddagen. Övriga juryledamöter fortsatt fila lite formuleringar efter lunch medan jag diskuterade budget 2011 med FP under eftermiddagen, även investeringsramar framtagna. Avstämning med cheferna för ekonomi respektive administrationen angående budget. På kvällen slutmangling med M-FP, för att sedan ha gruppmöte med Moderaterna för genomgång och beslut. Bra diskussioner under mötet.

 

Tisdag 18/5
Fortsatt filande på budgeten samt ytterligare avstämning med chefen för administrationen. Möte kommunstyrelsens arbetsutskott med delar av styrelsen Stiftelsen Norrvikens trädgårdar och genomgång av de alternativ de nu har. Efter lunch demokratiberedning. Direkt i anslutning avstämningsmöte med kommunstyrelsens presidium och kommunchef, samt förhandlingsdelegation. 
 

Onsdag 19/5
Heldagsmöte som började med budget- och bokslutsberedning efter tidig morgon och slutjustering av budgetdokument. Först genomgång av kvartal 1 rapporten (ser relativt bra ut. Dock inte aktuella siffror eftersom kommunfullmäktige beviljat vissa tilläggsanslag), sedan presenterade M-FP sitt budgetförslag. SPI biföll, övriga partier avstod från att delta i beslut. I anslutning kommunstyrelsens arbetsutskott med diger dagordning. Bl a resursfördelningssystem och hur vi går vidare med EPC - intressanta punkter som kommer upp på kommunstyrelsen 2/6 (och därmed på vårt gruppmöte den 31/5). Kl 17 var vi inte klara, och jag behövde åka.  Flyg till Stockholm. Kom till M-gruppmöte på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, till slutminuterna av justitieministerns information. I anslutning middag.

 

Torsdag 20/5
Gruppmöte med M-gruppen på SKL och genomgång av ärenden i styrelsen och samtliga beredningar. Sedan allmän politikerinformation - mest intressant denna gång var en dragning av SAS-koncernchef om hur läget är inom SAS och inom flygbranschen. Efter lunch hade jag ingen programberedning - vi är ju (nästan) klara nu i och med att rapporten är inlämnad. Så jag gick upp till Medborgarplatsen och kollade in skate- och bmx-banan som finns där, snackade med en del killar och tog foton. Sedan begav jag mig på stan för inköp av klänning till mottagningen inför kronprinsessbröllopet den 18/6. Möte med samrådskansliet inställt, så ledig kväll och middag med M-kollega.

 

Fredag 21/5
Gruppmöte med Moderaterna, sedan Alliansen. Styrelsemöte, bl a med jämställdhetsutbildning. Riktigt intressant, vi fick en genomgång av vad som hänt de senaste åren och information om mycket som är på gång i olika kommuner. Efter lunch flyg tillbaka, sprang på en Bjäreföretagare, så bra tillfälle för avstämning. Till kommunhuset för demokratiberedningsmöte. Avstämning med kommunchefen innan hemåt.

 

Lördag 22/5 - söndag 23/5
Inga handlingar att läsa! Lördag delvis i solen och sedan deltagande i "förinvigningen" av Birgit Nilsson-muséet. Imponerande litet museum, även om det inte är helt färdigt, och en helt fantastisk konsert. Passade på att köpa den nya boken om Birgit Nilssons barndom. I övrigt bl a uppvaktning av 50-åring (som bl a inkluderade premiärbesök för min del på kallbadhuset - härligt!) och en hel del mail samt veckobrevsskrivande.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits