Vecka 2010-18

Hej!
Här kommer information om det som hände förra veckan. Denna veckas veckobrev (som kommer nästa vecka) blir kortare! För Er som inte läser hela vill jag redan här passa på att önska en riktigt trevlig Kristi Himmelfärdshelg!

 

Måndag 3/5
Extra kommunstyrelsens arbetsutskott direkt kl 8:00 som ersatte det av S-BP-C begärda extra kommunstyrelsemötet. Information från kommunjuristen och beslut att kalla till extra kommunstyrelse den 10/5 för att besluta om ett tills dess av juristen framtaget yttrande (ang. överklagandet av exploateringsavtalet Trollbäcken). Till NST med Benkt Ragnarsson för att skriva lyckönskningar till kronprinsessan och hennes blivande make. Tillbaka och budgetberedning. Genomgång av underlaget från ekonomikontoret och diskussion kring årets vidare upplägg. (M-FP lägger fram ett förslag till budget 2011 den 19/5). Avstämning kommunchef. Diverse mail och förra veckans veckobrev. Möte med demokratiberedningen. På kvällen informationsmöte för samtliga förtroendevalda där de inskickade bidragen till arkitekttävlingen Nya Hemmeslöv presenterades. Konstigt nog inte så många (förutom moderater) närvarande.

 

Tisdag 4/5
Planeringsmöte med kommunchef och -jurist ang. yttrandet. Information till Moderata gruppen. Bollade insändarsvar. Förberedde presskonferens. Justerade protokoll från måndagen. Efter lunch presskonferens på initiativ av Svenskt Näringsliv - vi har stigit 55 positioner (näst bästa "raketen" i Skåne!), dock är vi självklart inte nöjda med position 134 av 290 kommuner. Mycket har genomförts, t ex företagslots, näringslivsbolag, ny näringslivspolicy, företagsbesök, principbeslut om Lagen om Valfrihetssystem m m, m m. Vi har mycket på gång, men ytterligare kan göras! Men bra uppslutning från näringslivsbolaget och kommunen, från media var det Lokaltidningen och NST som närvarade. I anslutning förberedande budgetsamtal med FP.


Onsdag 5/5
Den största delen av dagen förberedelser inför kvällens kommunfullmäktige. Däremellan ett möte med ordförande i Regionala Tillväxtnämnden och nya Trafikverkets nya chef för södra Sverige. Diskussion kring Inre kustvägen och nya stationen. Kort avstämning med kommunchef och en del mail. Förmöte med Moderata gruppen inför kvällens fullmäktigemöte. Låååång kväll, som sedan inte ens blev avslutad... Egentligen borde det varit ett trevligt möte - genomgång av årsredovisningen 2009 som ju var oerhört positivt, bl a med ett resultat på 18 mkr (ca 9 mkr efter reavinst).

 

Torsdag 6/5
En del kontorsjobb. Jurymöte Nya Hemmeslöv (näst sista! vi närmar oss!) en stor del av dagen. I anslutning förberedelse av presentation till fredag förmiddag. Direkt till Apelrydsskolan och styrelsemöte.

 

Fredag 7/5
Direkt till Helsingborg och förmiddag med kommunledningskonferens (arrangerat av Kommunförbundet Skåne). Intressant information, bl a från utvecklingen av Helsingborg. Jag drog en presentation om rapporten Välfärdens långsiktiga finansiering. Efter lunch tillbaka till Båstad. Konstaterade att jag låg mellan 55-60 timmar denna vecka så jag handlade, tankade och bangade ett möte med bildningsnämndens ordförande... Gick istället en långpromenad och var helt chockad över att jag knappt kom runt (det som senast i höstas var den "vanliga rundan"...).

 

Lördag 8/5 - söndag 9/5
Försökte hålla mig ifrån allt som har med kommunen och politiken att göra. Lyckades nästan - men inte riktigt...

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits