Vecka 2010-17

Hej!
Nu är det inte längre någon tvekan om att sommaren är på väg! Härligt med fågelkvitter och spirande grönska. Tycker personligen det är lite synd att man (jag) inte är ute så mycket som man (jag) borde vara... Tyvärr.

 

Måndag 26/4
Interpellationssvar till Bjärepartiet, dels ang. personalsituationen på miljöavdelningen men även ang. höga energipriser. Utskick till berörda för insamling av synpunkter. Information från revisionen ang. kommande kritik mot kommunstyrelsen vad gäller Citadellet. Justering av kommunstyrelseprotokollet. Bad om förtydligande gällande begäran om extra kommunstyrelsemöte från S, C, BP. Lunch i Förslöv för att sedan göra mitt sista återbesök inom ramen av det Moderata projektet Välkommen till verkligheten (1 500 besök har gjorts inom offentliga verksamheter över hela landet, som sedan följts upp av återbesök för att rapportera vad Moderaterna gjort av de inkomna synpunkterna): vårdcentralen i Förslöv. Därefter till Helsingborg och ägarmöte NSVA (det nya bolaget inom VA-verksamheten som fem nordväst skånska kommuner är delägare i). På kvällen gratifikationsmiddag "25-åringar" (d v s anställningstid) och utnämning av Årets medarbetare. En trevlig tillställning, i år ute på G Swenson i Torekov.

 

Tisdag 27/4
Besök hos företagare i Förslöv. I anslutning avstämning med kommunjurist och kommunchef om hur vi ska hantera begäran om extra kommunstyrelsemöte - som nu fått ett förtydligande. Årligt besök av representanter från Beredningen för Tillväxt och Hälsa (Region Skåne). Möte med kommuninvånare ang. båtplats i Torekov.  

Onsdag 28/4
Inlämning av interpellationssvaren till kommunfullmäktigehandlingarna. Studiebesök med tjänstemän hos kommuninvånare. Lunch med valprogramsgruppen. På eftermiddagen avstämning kommunchef och -jurist, i anslutning samtal S- och C-representant som accepterar att det inte går att upphäva beslutet om detaljplan Trollbäcken, därför istället kallelse till ett extra kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) på måndag för att alla ksau-ledamöter ska få information. Diverse samtal. Sen eftermiddag med buss till Ängelholm - och hämtning av nya (miljö-)bilen.

 

Torsdag 29/4
Stor artikel i NST om Åkes problem med tillgången till internet från äldreboende. Gick med i facebookgruppen "Låt Åke surfa igen!" det är ju självklart att de äldre på våra äldreboenden behöver tillgång till internet (på samma sätt som t ex telefon). Lika självklart är det att de får betala för tjänsten. Positivt att frågan nu kommer upp, det löstes för Åke under dagen - men allmänna riktlinjer behöver fram. Företagsbesök Holdon - riktigt häftiga klamrar exporteras från Företagsbyn. Passade även på att titta in hos Fairnet som bl a säljer ett speciellt ångstrykjärn. Inställt möte i Helsingborg på eftermiddagen bidrog till att jag försökte komma ikapp vad gäller svar på mail och diverse samtal. Tyvärr lyckades jag inte riktigt. Förra veckans veckobrev skrevs också. På kvällen ledigt tack vare ett annat inställt möte.

 

Fredag 30/4
Avstämningsmöte inför demokratiberedningen. Lite mail och samtal innan M3-lunch (ledamöter i kommunstyrelsen samt gruppledarna i nämnderna). Avstämning av aktuella frågor. Sedan hem efter handling. Var faktiskt riktigt mör efter denna veckan...

 

Lördag 1/5 - söndag 2/5
Tog det relativt lugnt men helgen passerade ändå snabbt... Tvätt, storstrykning, ogräs i lavendelrabatten, handlingar till styrelsen Apelrydskolan, budgetberedningen och kommunfullmäktige lästes, diverse mail och renskrivning om inkomna synpunkter under samtalskampanjen.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits