Vecka 2010-9

Hej!
Det börjar märkas att våren kommer. Visserligen är det fortfarande kallt och det ligger fortfarande väldigt mycket snö - men ljuset märks. Härligt! Och imorse hördes fågelkvitter! Det kändes som om det var länge sedan sist. Förra veckan var händelserik.

 

Måndag 1/3
Möte med ordförande i Regionala tillväxtnämnden som informerades om läget ang. den kommande stationen i Nya Hemmeslöv samt Inre kustvägen. Vissa finansieringsfrågor är öppna i förhandlingarna mellan kommunen, Vägverket, Banverket och Region Skåne. Diverse mail och samtal innan lunch på Rotary. Gick tidigt för sista träffen med det moderata projektet Välkommen till verkligheten men det visade sig att jag missat tiden, så det ställdes tyvärr in. Förberedelser inför dagens kommande möten. Möte med demokratiberedningen. På kvällen moderat gruppmöte. Flera intressanta frågor uppe för diskussion, både som ska upp på kommunstyrelsen på onsdag men även i nämnder och bolagsstyrelser.

 

Tisdag 2/3
Stor del av dagen förberedelser inför morgondagen (avstämning hålltider till arbetsutskotts (AU)-konferensen på förmiddagen samt diverse olika ärenden på kommunstyrelsen på eftermiddagen). Efter mail- och telefonkontakt spikades en överenskommelse vad gäller slutrapporten (programberedningen för välfärdsfinansiering hos Sveriges Kommuner och Landsting).

 

Onsdag 3/3
På förmiddagen AU-konferens med bl a dragning av den aktuella befolkningsprognosen 2009-2020 (bl a stor tillväxt av pensionärshushåll), det ekonomiska läget 2009-2011, redovisning av läget med resursfördelningssystemet, information om aktuellt planläge (mycket på gång över hela kommunen) samt om det kvalitetsnätverk kommunen nu ingår i dit vi inte minst planerar att koppla olika budgetmål i arbetet med budget 2011). På eftermiddagen relativt långt kommunstyrelsemöte. Flera i media redan omskrivna detaljplaner antogs, någon återremitterades (Trollbäcken, vilket fick konsekvenser, se fredag) och någon avslogs tyvärr p g a att S svängt (Idyllen). Bildningsnämndens förslag om att ta emot åtta ensamkommande barn föreslås kommunfullmäktige att anta. EPC-projektet tog en ny vändning i och med att tjänstemännen föreslog kommunstyrelsen att påbörja en ny upphandling. Efter kommunstyrelsen några samtal innan (direkt men sent...) till föreningarnas årsmöte i Torekov.

 

Torsdag 4/3
Lite återhämtningsdag som bl a innebar en hel del diskussioner med olika tjänstemän och externa intressenter efter gårdagens kommunstyrelse. Lunch med kommunstyrelsens vice ordförande som inte kunnat närvara vid gårdagens kommunstyrelse. Avstämning med NST ang. olika ärenden från kommunstyrelsen och intervju med Hallandsposten ang. detaljplanen omfattande verksamhetsområdet i Gräsryd. På kvällen städning.

 

Fredag 5/3
Redigering av pressmeddelandet från kommunstyrelsen. Förberedelser inför söndagsmöte. Diverse mail och samtal. Vice ordförande i kommunstyrelsen (f d BP) kommer till kontoret med sin avsägelse, en del samtal angående detta samt tillhörande pressmeddelande. Lunch med M3-gruppen (moderata kommunstyrelseledamöter och gruppledare i nämnderna) med diskussion kring aktuella frågor. Lämnade kontoret strax efter kl 15. Handlade på vägen hem och satte sedan, efter samtal med bl a Radio Kristianstad, igång med matlagning - middag för aktieklubben Damklubben. (Är ingen erfaren kock och hade två nya rätter på gång, plus hummus som jag aldrig gjort tidigare... Man kan lugnt konstatera att jag grovt underskattat tidsbehovet. Men det blev ändå ok i slutändan...)

 

Lördag 6/3 och söndag 7/3
Opolitisk lördag med bl a tvätt. På söndagen bl a avstämningsmöte kring ett intressant projekt som förhoppningsvis blir aktuellt framöver - hoppas återkomma kring det.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits