Vecka 2010-10

Hej!
Det slår mig gång på gång hur nyttigt det är att skriva dessa brev eftersom man då sätter sig ner och går igenom föregående vecka. Även om man redan är mitt uppe i nästa...

 

Måndag 8/3
På förmiddagen avstämning med kommunchef och vd Båstadhem. Diverse mail och samtal, bl a med kollegan i Laholm. Förra veckobrevet. Rotary-lunch. På eftermiddagen ägarmöte NSR (renhållningsbolaget) i Helsingborg, bl a information kring konsekvenserna med ny lagstiftning samt vad som är på gång i företaget. Tillbaka till Båstad och möte på inbjudan av Svenskt Näringsliv, med fokus på ungdomar. Bl a tre ungdomliga entreprenörer från Halland som berättade om sina erfarenheter och upplevelser av företagande.

 

Tisdag 9/3
Justering av kommunstyrelseprotokollet. Avstämning med vår styrelserepresentant i NSVA (vatten- och avloppsbolaget). Diverse mail och samtal. På eftermiddagen extramöte med budgetberedningen. Genomgång av övergripande mål, servicedeklarationer m m inför budget 2011, efter inkomna synpunkter från nämnder och förvaltningar i anslutning till tidigare avstämningsmöte.

 

Onsdag 10/3
Möte med representanter från Norrvikens trädgårdars styrelse samt från Regionmuséet. Diskussion kring vad som kan hända framöver (driftavtalet med nuvarande arrendator går ut 1/9). Lite samtal och mail. Text till Lokaltidningen på 400 tecken (inklusive mellanslag) om moderat bostadspolitik i kommunen. Det är ett omfattande område - och detta onsdagsstycke har 412 tecken... Till Förslöv och möte med Banverket.

 

Torsdag 11/3
Avstämning texten till Lokaltidningen. Skrev inledningstexten till årsredovisningen 2009. Avstämningsmöte med kommunchef och planchef. Förberedelser inför kommande möten: presentation till lördagen samt möte med Länsstyrelsen i folkhälsoprojektet Preven3 nästa vecka. På kvällen VårFirmaFest på Hotel Skansen: näringslivsbolaget BNAB och Företagarna i Båstad-Bjäre arrangerade en riktig höjdarkväll. Bra sätt att uppmärksamma våra duktiga företagare och företag.

 

Fredag 12/3
Till Staffanstorp med 2:a vice ordförande i kommunstyrelsen för kommunledningskonferens med Kommunförbundet Skåne. Information bl a kring ESS, sjukvården (hälsovalet som lett till bättre tillgänglighet till primärvården samt Skånes Universitetssjukhus) och Staffanstorps internationella arbete. Bilprovning på vägen hem. Inom kontoret och kollade av mail innan det var helg.

 

Lördag 13/3 och söndag 14/3
Träffen för nyinflyttade på förmiddagen. Efter fika information i ca 2 timmar med det 50-tal personer (av 805 inflyttade 2009) som var intresserade, övergripande information från mig och förvaltningsspecifik information från förvaltningscheferna. I övrigt rätt lugn helg med bl a promenad i solen och söndagsmiddag hos prästen.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits