Vecka 2010-24

Hej!

 

Måndag 14/6
En del mail och samtal, sammanställning av den miniomröstning som hållits inom den grupp som står på valsedeln angående viktigaste punkter inför valet. Avstämningsmöte kommunstyrelsepresidiet och kommunchef (främst inför eftermiddagens möte). Rotary-lunch. Avstämning mellan representanter från MP, M, FP, C, S, BP om hur vi går vidare politiskt med Nya Hemmeslöv. Möte med Trafikverket om Inre kustvägen och nya stationen. De fick information om det vinnande tävlingsbidraget, de informerade om olika standarder på stationer. Vi är fortfarande inte helt överens, behöver också stämma av med Region Skåne (förhinder vid detta möte). Därefter förbi på den lyckade skatepark-aktion som genomfördes på Lyckan-torget.

 

Tisdag 15/6
Diverse förberedelser inför kvällen. En del samtal, inte minst om skatepark och vad som hände vid förra tillfället frågan var uppe (innan den "dog" i samband med finanskrisen). Till Helsingborg och möte mellan kommunfullmäktigeledamöter i kommuner i Skåne Nordväst och norra Själland. 150 personer anmälda. Intressant information, inte minst om infrastrukturfrågor (och HH-relaterat - senare under dagen positiva nyheter från det ministermöte mellan S-DK som hölls i Malmö). På kvällen till Förslöv och information om budget 2011 och aktuella politiska frågor för allmänheten. Inte heller här något större intresse... (kort analys efter tre öppna möten i Torekov, Båstad respektive Förslöv: det verkar inte finnas någon fråga man är tillräckligt upprörd över - positivt!).

 

Onsdag 16/6
Lång dag. Hela dagen förberedelser inför kvällens kommunfullmäktigemöte. Klar med mitt manus strax före kl 15. Kl 15:30 Moderat förmöte inför extra kommunstyrelsemöte, som sedan gick snabbt (vi avstår från att yttra oss vad gäller ett överklagande). Efter en macka drog budget-kommunfullmäktige igång redan kl 17:00 med viss uppvaktning från skate-arna. Vi hade förberett med M-gruppen och FP att ta upp skatepark redan under 2010, så det kom in under punkten kvartalsrapport 1, 2010. Blev riktigt lyckat, tycker jag! Det finns ett genuint engagemang, de har hållit på i flera år och alla är överens om att det behövs aktiviteter för ungdomar. Budgetdebatten blev relativt lång (rätt dåligt - inte ens under kvällen fick vi budgetförslagen från C, BP resp. KD!). Men generellt gick kvällen bra - vårt budgetförslag vann gehör, detaljerna kring den alternativa politiska organisationen klubbades, liksom resursfördelningssystemet. Även avsiktsförklaringen kring en handelsplats (med bl a Netto!), liksom de stora dragen i den samordnade fastighetsförvaltningen. Inte minst med tanke på att vi sitter i minoritet! Sedan dök det upp en tveksam avsägelse - som avslogs... Hemma kl 1:00.

 

Torsdag 17/6
Direkt med flyg till Stockholm och Sveriges Kommuner och Landsting. Incheckning, lunch. Sedan sista mötet med programberedningen för välfärdsfinansieringen (där vi bl a föreslog styrelsen att avskaffa oss från 1/9). Efter trevlig aktivitet (gokart) god middag i Nacka Strand innan färjan tillbaka till Slussen.

 

Fredag 18/6
Gruppmöte, först med moderaterna, sedan med Alliansen. Styrelsemöte. Efter lunch till hotellet för ombyte. Träffade kommunfullmäktiges ordförande och motsvarigheterna från Örkelljunga vid stationen och tog oss tillsammans till stadshuset. Efter säkerhetskontroll in i Blå salen där vi minglade. Länsvis uppvaktning av kronprinsessan och Daniel, men även hälsning på statsministerparet och kungen och drottningen. Därefter hemåt.

 

Lördag 19/6 - söndag 20/6
Jag var oväntat rojalistisk och följde bröllopet på tv så gott jag kunde mellan förberedelserna inför kvällen. 19:00 drog kommunens avslutningsfest igång i mitt stall. Trevlig kväll! Söndagen tillbringades med att röja upp, titta på en del repriser från bröllopsfesten.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits