Vecka 2010-23

Hej!
Beklagar att jag förra veckan inte hann skriva förrförra veckobrevet - men bättre sent än aldrig! Har därmed inte riktigt koll på detaljerna...

 

Måndag 7/6
Förmiddag på kontoret med justering kommunstyrelseprotokoll, förberedelse för eftermiddagen och kort pressuttalande angående fredagens elbilskörning. Med en delegation bestående av kommunchef, planchef, planhandläggare, fastighetschef och VA-chef till Malmö. Efter lunch möte med landshövding, länsöverdirektör, diverse tjänstemän från länsstyrelsen angående dels det övergripande samarbetet och dels en del planer. På kvällen informationsmöte Båstadhem och i anslutning sluttampen av samtalsutbildningen från förbundet.

 

Tisdag 8/6
Tåg till Helsingborg och avstämningsmöte mellan de tre kommuner som ingår i folkhälsoprojektet Preven3, förutom Båstad är det Örkelljunga och Eslöv. Lämnade efter lunch för intervju med Sydnytt (om att Påarps golfbana tyvärr fått nej från regeringen - när jag såg yttrandet, var det dock inte ett absolut nej utan mer en uppmaning att komplettera... Innebär dock att processen, om markägaren vill, tas om från början). Diverse presskontakt om detta, andra mail och samtal. På kvällen budgetinformation till allmänheten i tätorten Båstad (inte heller här något intresserad - lite förvånande faktiskt, även om vi även denna kväll lyckades pricka in fint väder).

 

Onsdag 9/6
Interpellationssvar till de fyra interpellationer till kommunfullmäktigehandlingarna som går ut samma dag (försökt besvara dem tidigare, men inte hunnit. Dock klar innan deadline, som var lunch denna dag), tre från KD (Trollbäcken, jury Nya Hemmeslöv, garantier) och en från C (pågatåg i Grevie). På eftermiddagen möte med en kommuninvånare och VA-chef. Diverse förberedelser för bl a torsdag eftermiddag och kväll, veckobrev 22, räknade bostäder i detaljplaner under 2010 samt antagna detaljplaner 2007-2010. Hämtade nyckel till Hovbacka. Letade efter det tal som jag hållit för studenterna på Kunskapscentrum 2006 för inspiration till fredagen - och viss avstämning med bildningsnämndens ordförande.

 

Torsdag 10/6
Diverse samtal, bl a NST och Laholms tidning. Prisutdelning Nya Hemmeslöv med presskonferens och lunch med vinnarna. Trevligt förslag som vann, Å-stad i Båstad. Tror det kan bli en bra utveckling för hela kommunen - många tankar och idéer kring hållbarhet, intressant blandning ger bra möjlighet till attraktivt boende för olika åldrar (mix av villor, radhus och flerfamiljshus i max 5 våningar), men även flexibilitet i utbyggnadstakten. Intressanta tankar kring stationen, fortfarande en del utvecklingspotential, då en del mark lämnad oplanerad. Möte med traineer i Skåne Nordväst. Direkt till Hovbacka och moderat träff, först med korvgrillning och sedan kring valprogrammet.

 

Fredag 11/6
Skrev ihop mitt tal inför studenterna på Båstad Privata. Gick dit och var med vid deras examensfirande. Inspirerande, samtidigt som det blir allt tydligare att det är länge sedan man själv tog studenten... Efter lunch vigsel. Samtal med NST angående budget 2011. Diverse mail och samtal.

 

Lördag 12/6 - söndag 13/6
Diverse förberedelser inför kommande lördags kommunavslutningsfest (liksom förra året en budgetvariant, där vi kör i mitt stall med catering, där jag står för sprit och icke-alkoholiska drycker och gästerna tar med sig vin), d v s städning av stallet efter vintern, framtagande av sånghäfte och liknande. I övrigt tvätthelg med allt som hör till.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits