Vecka 2010-22

Hej!

 

Måndag 31/5
Avstämningar i aktuella heta frågor (övergångsställen och vägföreningar med trafikingenjören, Pärans Dag med park- och fritidschefen). Däremellan Rotary-lunch. Diverse samtal och mail samt förberedelser till kommande möte (ikväll och nästa vecka). På kvällen möte med fullmäktigegruppen efter inledande möte om valprogrammet. Intressant kväll då många intressanta frågor på kommunstyrelselistan den 2/6 (budget 2011, ny politisk organisation, gemensam fastighetsförvaltning bland mycket annat).

 

Tisdag 1/6
Möte med representant för Torekovs hamn. Tillbaka på kontoret och en del samtal och mail. Förra veckans veckobrev. Lunch med Båstad Turisms vd och avstämning i olika frågor. Avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelse med diverse följdfrågor. Korrekturläsning kort-årsredovisning som kommer i Lokaltidningen vecka 23. Avstämning kommunchef. Förberedelser diverse möten.

 

Onsdag 2/6
Demokratiberedningen på morgonen och diskussion kring hur olika partigrupper ställt sig till, inte minst, arvodesfrågon. M-FP-S kom överens om att lägga ett förslag på 25% och att öka på arvoden till ordföranden i beredningar respektive utskott, för att visa på kommunfullmäktiges större tyngd. En halvtimme mail. Möte med planberedningen och genomgång och avstämning av olika framtida frågor. Lunch med M-FP-ledamöter och sedan kommunstyrelse från kl 13:00. Klara strax efter 18:30. Gick ändå (=trots att vi i M-FP inte har majoritet) hyfsat bra, bl a fick vi igenom förslaget om ny handelsetablering (med bl a Netto!) - som ska vidare till kommunfullmäktige 16/6 - och detaljplanen Hotel Riviera. Mötet slutade med lite diskussion kring möten. BP vill ha möten oftare - C vill ha mer tid att läsa handlingar (=möten inte lika ofta)...

 

Torsdag 3/6
Frukostmöte med alla krögare och andra aktörer under sommaren tillsammans med alla berörda kommunala tjänstemän. Bra att få reda på det som är på gång, samt att vissa frågor kan diskuteras (inte minst aktuella frågor som parkeringar och övergångsställen). Därefter till företagsbyn och presentation av de entreprenörer som fått Erik Paulssons instiftade pris i Båstad respektive Ängelholm. Efter gemensam lunch styrelsemöte BRÅ Båstad (det händer, i detta fallet positivt, väldigt lite i Båstad - även jämfört med Ängelholm och Höganäs). Möte med förhandlingsdelegationen innan avstämning med kommunstyrelsens presidium och kommunchef. Därefter tog FP och undertecknad fram en presentation av budget inför kvällens möte. En snabb macka hemma innan ut till Torekov - i fantastiskt väder - och uppbyggnad av teknik för att informera allmänheten om vårt budgetförslag 2011. Inget stort intresse från invånarna i Torekov - alternativt är man rätt nöjd - vilket innebar en relativt tidig kväll.

 

Fredag 4/6
Direkt till Trolleholms slott och möte med styrelsen i Skåne Nordväst. Bl a information kring gemensamma översiktliga planer, Sopkoll-projektet samt elbilar. Därefter möjlighet att provköra elbil Volvo C30. Mycket trevligt! Efter lunch tillbaka till kommunhuset. Fastnade några timmar på kontoret med diverse innan hemåt via affären.

 

Lördag 5/6 - söndag 6/6
Diverse mail i övrigt stort behov av att få gjort en del måsten (tyvärr en del byråkrati i samband med konflikten kring min gamla bil, strykning, betalning av räkningar, förberedelser för att tvätta altanen och många långa timmar med att försöka bli av med ogräs... syns dock knappt.) Dock underbart med vädret!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits