Vecka 2010-27

Hej!
Mitt under intensiv herrtennisvecka kommer här förra veckobrevet - delvis tack vare regnpausen i en match som började mycket spännande, med en ny svensk spelare som verkar lovande... Detta blir det nästsista veckobrevet innan några veckors (hoppas jag) ledighet.

 

Måndag 5/7
Direktflyg till Visby (tack, Kullaflyg!) och ett dygns deltagande vid Almedalsveckan. Väl framme kastade jag in min väska där jag skulle var från lunch och tre timmar fram och begav mig på en kort runda för att checka läget. Mycket folk och en hel del kända ansikten. Var inbjuden av SEB Trygg Liv till ett rundabordsamtal om välfärdsfrågor. Det visade sig vara just ett samtal, så vi var 10 personer som deltog - utöver tre från SEB, en professor i nationalekonomi från Lund, en företagarprofil, en socialdemokratisk debattör, en vd för en borgerlig tankesmedja, ett FP-statsråd och ett f d S-statsråd. Oerhört intressant - och man lär sig alltid något nytt. I anslutning lämnade jag väskan i den lägenhet jag fått låna. Till medeltidsmingel vid en ruin, arrangerat av Kommuninvest (fanns dock inte det i alla tidningar utlovade rosévinet!). Därefter middag tillsammans med styrelsen för SKL (Sveriges Kommuner och Landsting).

 

Tisdag 6/7
Deltagande i paneldebatt om framtidens boende, arrangerat av Fastighetsägarna. I anslutning till flygplatsen och hemfärd. Till kontoret, lite mail och samtal samt avstämningsmöte med FP om diverse aktuella frågor. Till kontaktpersonen för Hovs GIF och hämtning av det som behövs inför söndagens tipsrunda...

 

Onsdag 7/7
Förra veckobrevet. Intervju med Lokaltidningen (publiceras 21/7). Förberedelse av presentation till träffen med sommargästerna på fredagen. Första utkast remissvar om Riktlinjer för lokalisering av vindkraftverk och utskick till kommunfullmäktigegruppen. La in profilen på Lokalsidans valprofil (kolla mig och andra som lagt in sig från Båstad:
http://bastad.lokaltidningen.se/section/val/2129 ). Mailade dagordningen till ordinarie kommunstyrelsearbetsutskott 12/7 till M3-gruppen. Telefonintervju ang. jojo-korten (uselt att de inte går att köpas i Båstad!). Deppig VM-semifinal på kvällen (hejade på Tyskland - men det är klart att bläckfisken skulle ha rätt...).

 

Torsdag 8/7
Seminarium om framtidens energi arrangerat av EON. Inom kontoret för lite mail och samtal. Efter lunch inspelning av Moderat val-reklamsnutt hos Radio Båstad. Diverse kontorsgöra och skissande på utkast till insändarsvar innan avfärd till Fagerhult och den årliga träff vi försöker få till mellan kommunalråden i Båstad-Ängelholm-Örkelljunga - med övernattning.

 

Fredag 9/7
Träffen med sommargästerna. Alltid nyttig information - denna gång bl a om bygglov (det finns inte längre en kö - och de arbetar med ytterligare förbättringar). Lunch med M-riksdagsledamot från Stockholm. Träff med ägaren till Märta Måås Fjätterström som informerade lite om hur de tänker sig framtiden. Tillbaka till kontoret: några mail och samtal.

 

Lördag 10/7 - söndag 11/7
Lö: Kampanjande med glada Moderater runt tennisen (se bild på facebook!). Lunch hos Elite Hotels. Hemåt och satte ihop frågorna inför söndagens tipsrunda. Sö: Förmiddagen med Hovs GIF:s tipsrunda. Alltid trevligt att sitta i Kattvik och prata med glada besökare, speciellt när det är så fint väder. Efter korrektur m m, läsning av handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott. Slappade sedan i skuggan, fixade lite med tvätt och annat som måste göras.

 

Varma (bokstavligen talat) hälsningar
Anette


Kommentarer:
Postat av: Ulla-Karin Hederstierna

Hej!Förstår nu att den här bloggen är tänkt att kunna användas för dialog med oss kommuninvånare, så här kommer en första fråga.Läste en artikel i Expressen (9 juli 2010) om tennisveckan betydelse för Båstad.Visst är veckan viktig, men vad är det för siffror som redovisas i artikeln. Enligt artikeln skapar tennisveckan 525 heltidsjobb på årsbasis och omsättningen under tennisveckan uppgår till 620 miljoner kronor.Tycker du att dessa siffror verkar rimliga, med tanke på att Hotell Skansen, Pepés Bodega och Hotell Torekov tillsammans – på helårsbasis – omsatte 175 miljoner kronor? Här talar man om en omsättning på 620 miljoner kronor på bara en vecka!!! Antalet anställda hos dessa tre stora företag uppgick till 176 enligt årsredovisningarna.Jag får inte ekvationen att gå ihop!Mvh

2010-07-23 @ 00:45:37
Postat av: Anette Åkesson

Hej!Beklagar att jag inte har haft ordentlig bevakning av inkomna kommentarer nu under sommaren!Vad gäller siffrorna har jag inte själv djupdykt i dem. Vet att en ny utredning kommer att göras nästa sommar. Det är viktigt att skilja på besöksnäringens betydelse - och själva tennisveckans. Samtidigt är det svårt (i alla fall för mig) att värdera betydelsen av den marknadsföring vi får av tennisveckorna.Jag funderar lite och återkommer i frågan.Sommarhälsningar!

Anette Åkesson

2010-08-13 @ 10:31:43
Postat av: Ulla-Karin

Hej och tack!Ser fram emot det! För vad händer om man "vänder på steken"? OM siffrorna är korrekta så skulle ju ett kraftigt minskat intresse för herrtennisveckan kunna leda till allvarliga konsekvenser för kommunen. 525 heltidsjobb på årsbasis riskerar försvinna.....vänliga hälsningar

Ulla-Karin

2010-08-13 @ 14:44:59

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits