Vecka 2010-26

Hej!
Hemkommen från Almedalen (mer om det i nästa veckobrev) - och mitt under damtennisveckan - är det dags att sammanfatta kammarmusikfestivalsveckan! Det är fantastiskt vilket utbud vi har dessa sommarveckor!

 

Måndag 28/6
Möte med kommuninvånare som vill utveckla delar av västra Båstad. I anslutning information från Båstad Tennissällskap och Båstad GIF om hur de arbetar med sina framtidsutsikter. Lunch med EON med anslutande möte Invigningen av Båstad Kammarmusikfestival. Jag hade fått den stora äran att invigningstala. 3,5 min tog det - och jag pratade (relativt...) långsamt. Det blev uppskattat vilket jag inte minst var tacksam för - det låg ett antal timmars förberedelsetid under midsommarafton och söndag bakom dessa minutrar... Tillbaka till EON-mötet, en del mail och samtal.

 

Tisdag 29/6
Möte för framtagande av utkast till moderat svar på det kulturpolitiska programmet, som sedan mailades ut till kommunfullmäktigegruppen. Mail med input till moderatorn för ett möte jag deltog i på Almedalsveckan. Förra veckobrevet samt överfört till bloggen veckobreven 22-25. Insändarsvar direkt Lokaltidningen (publiceras 7/7) till Bjärepartiet. Bollning mellan M-FP. Diverse samtal och intervju med Dagens Samhälle. På kvällen invigningskonsert Kammarmusikfestivalen i Apelrydsladan med anslutande middag. Mycket trevligt - det är verkligen fantastiska artister som kommer till vår kommun.

 

Onsdag 30/6
Extrainsatt kommunstyrelsearbetsutskottsmöte (ksau), begärt av BP. Enda punkten på dagordningen - information om trafiken. De problem som uppstått (övergångsställen och dispenser) hanteras redan inom förvaltningen, så det enda detta möte egentligen innebar var att vissa nytillkomna ledamöter i ksau fick sådan information de egentligen borde läst sig till - plus att tre tjänstemän som skulle ha suttit och utfärdat dispenser fick sitta hos oss politiker i 1,5 timme (=byråkrati)... I anslutning möte med flygfotograf om en kommande bok om Bjäre-Båstad-Ängelholm. Efter lunch slutjustering och inskick av insändarsvaret direkt till Lokaltidningen och det moderata remissvaret ang. det kulturpolitiska programmet. Sen till Hotell Skansen och Europaseminarium. Hässleholms kommun la ett test-sommarseminarium här (de har sitt Europaforum i Hässleholm i april varje år) i samarbete med Industrigruppen Båstad och BNAB, Båstad Näringsliv.

 

Torsdag 1/7
Genomgång handlingar till (ordinarie) ksau 12/7. Vigsel på Nivå 125 (vilket häftigt ställe! Det var, erkänner jag skamset, första gången jag var där... Ska definitivt dit igen!). Möte med kommuninvånare ang. vägföreningar. En del förberedelser inför valet. Besvarande av några - av många! - inkomna enkäter, bl a Villaägarnas (hinner tyvärr inte med alla). Diverse samtal och mail.

 

Fredag 2/7
Hade tänkt vara hemma denna dag - men det blidde inte riktigt så. I stället på kontoret till kl 14 och sedan hemma vid datorn till ca 18:30. En mängd samtal. Förberedelser inför mötet lördag med Hemmeslövs Vägförening. Möte med kommuninvånare. Insändarsvar NST (alltså mailat samma dag som själva insändare - men ännu inte insatt...). En del överläggningar ang. ärenden till ksau. Och diverse samtal.

 

Lördag 3/7 - söndag 4/7
Deltagande på Hemmeslövs vägförenings årsstämma (bl a kort presentation av det vinnande förslaget i arkitekttävlingen kring Nya Hemmeslöv samt diskussion om för- och nackdelar med vägföreningar). En hel del mail. Återläsning av "min" SKL-rapport "Framtidens utmaning - välfärdens långsiktiga finansiering" inför Almedalen. Strykning och packning - men även en del ledig tid under helgen. Och fotboll... Har följt mer fotboll än jag trott - men VM är speciellt och Tyskland är ju riktigt roliga att följa (såg nyhetsinslag på tysk tv - laget visar hur man kan lyckas med integration: 11 av 23 spelare i truppen har invandrarbakgrund).

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits