Vecka 2010-3

Hej!
Tiden tickar på! Personligen tycker jag det är trevligt med solsken och ljuset som så sakteliga börjar komma. Å andra sidan hade det gärna fått vara snöfritt och 20 grader varmare...

 

Måndag 18/1
Kollade upp information om tomterna i Torekov innan samtal med NST. Förmöte med ordförande Båstadhem inför kommande veckas avstämningsmöte. Diverse mail och samtal samt förra veckans veckobrev. Till Falkenberg för årligt medlemssamråd Kommuninvest (en sorts kommungemensam bank med f n 248 medlemskommuner/-landsting). Viss information om det ekonomiska läget men även diskussion till ett kommande s k förlagslån som man planerar att föreslå stämman för att öka egenfinansieringen. Avstämning kommunchefen vid hemkomst. På kvällen moderat gruppmöte med aktuella politiska frågor i nämnder och styrelser.

 

Tisdag 19/1
Budgetberedning med genomgång av förslagen av formulering vision, övergripande inriktning, prioriterade mål, servicedeklarationer m m inför budget 2011 som kommer att stämmas av med nämnderna vid möten i februari. På eftermiddagen extra ksau, bl a diskussion kring EPC (Energy Performance Contracting, se flera av mina tidigare veckobrev).

 

Onsdag 20/1
Intervju med Laholmstidning ang. Viktoriaparken, skrev även insändarsvar till Lokaltidningen på samma tema. Avstämning med kommunchef om föreningen i Båstads hamn. Justering protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott. Efter lunch kommunstyrelse med många intressanta informationspunkter, inte minst en dragning av vd och ordförande i NSVA, det gemensamma VA-bolag som vi har med fyra andra nordvästskånska kommuner som är igång skarpt sedan 1 september 2009. Även information om läget efter upphandlingar av lokalvård och fastighetsnära parkskötsel (relativt stor skillnad gällande lokalvården) samt läget kring Trollbäcken (detaljplan kan komma för beslut nästa möte). På kvällen flyg till Stockholm, där jag satt på hotellrummet och läste klart sista utkastet till slutrapport i "min" programberedning. Vid 21-tiden gick jag ner och hittade lite trevliga moderater i baren, så det blev ett glas vin tillsammans innan kvällen var slut.

 

Torsdag 21/1
Moderat gruppmöte. Missade den allmänna politikerinformationen för att istället stämma av en del frågor kring slutrapporten med tjänstemännen i programberedningen. Efter lunch möte i programberedningen för välfärdsfinansiering, där vi dels diskuterade kommunikationsplanen, dels gick igenom utkastet till slutrapport. Till hotellrummet där jag läste igenom handlingarna till styrelsemötet dagen efter. Sedan iväg till Grand hotell och den fantastiska Västerbottenbuffeten. Mycket gott och trevligt men alla var trötta så det blev ändå en relativt tidig kväll.

 

Fredag 22/1
Moderat gruppmöte som vanligt kl 8:00, sedan Alliansmöte innan styrelsemötet på Sveriges Kommuner och Landsting. I anslutning flyg hem. Körde kollega från flygplatsen till Båstad, så det blev helghandling i centralorten. Väldigt lugn kväll.

 

Lördag 23/1 - söndag 24/1
Ingen politik men tack vare solskenet på lördagen så fick man åtminstone energi för storstädning, tvätt och ordentlig genomplöjning av de ansamlade olästa dagstidningsbilagorna. Bland annat.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits