Vecka 2010-7

Hej!
Till en början vill jag tacka för Ert förtroende och Era röster i provvalet! Det känns riktigt bra med det stödet från Er i dessa tider!

I motsats till denna vecka 8 (lugn p g a många sportlovslediga) var förra veckan intensiv:

 

Måndag 15/2
Budgetberedning från 8:30 till 15:00. Avstämning ekonomin 2009 (+18 mkr, varav 9 mkr reavinst. Inte dåligt under omständigheterna (23 mkr lägre skatteintäkt än budgeterat). Det goda resultatet beror både på externa faktorer (bl a sänkta arbetsgivaravgifter, lägre sjukskrivningstal) och på hårt arbete till följd av politiska beslut). Sedan träff med vård- och omsorgsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden på förmiddagen samt bildningsnämnden på eftermiddagen. Genomgång av 2009 års resultat samt diskussion kring mål och servicedeklarationer inför budget 2011. I anslutning en timmes mail och samtal innan demo av Båstad kommuns nya hemsida. På kvällen möte med arbetsgruppen för vårt kommande moderata valprogram.

 

Tisdag 16/2
Budgetberedning från 8:30 och samma dragning som igår fast med kultur- och fritidsnämnden respektive kommunstyrelsen. I anslutning diskussion kring kvalitetsnätverkets siffror för 2009, där Båstad nu ingår som en av 80 svenska kommuner med gemensamma nyckeltal till jämförelse.  

Onsdag 17/2
Kommunstyrelsens arbetsutskott från 8:30 till strax före 17:00. Många spännande ärenden (flera detaljplaner för antagande, ensamkommande flyktingbarn och EPC - frågor som kommer upp på vårt moderata gruppmöte på måndag kväll) och relativt god stämning. Gick hyfsat bra (även om jag i vissa frågor är nervös inför kommunstyrelsen...). I anslutning till flygplatsen och flyg till Sthlm. Skippade moderata middagen på kvällen för jag zappade genom kanalerna på hotellrummet och råkade komma till DR1 när den dokumentären om transvestiterna började, som delvis är inspelad i Båstad (såg mig själv "springa" High Heel Race och inser att jag INTE ska göra det någon mer gång... ).

 

Torsdag 18/2
Gruppmöte med moderaterna inför torsdagens beredningar och fredagens styrelsemöte. Politikerinformation för alla partier med redovisning av den enkät som Göteborgs universitet genomfört med kommunpolitiker (11 000 av 14 000 svarat). Efter lunch kort möte med programberedningen (vår slutrapport går upp till fredagens styrelsemöte). Vid 16-tiden ner till Mynttorget och träff mellan moderata SKL-styrelseledamöter och riksdagsledamöter (bl a information om utredningen om skatteutjämningssystemet). I anslutning middagsmingel. Relativt tidig kväll.

 

Fredag 19/2
Moderat gruppmöte och Alliansgruppmöte inför styrelsemötet. I anslutning till styrelsemötet flyg hem. Handlade, tvättade och storstädade för att säkerställa en så ledig helg som möjligt.

 

Lördag 20/2 och söndag 21/2
Mycket snö... Lugn helg med bl a middag hos grannen och vissa förberedelser inför nästa vecka (som exempelvis inläsning inför kommande besök inom äldreomsorgen i det moderata projektet Välkommen till verkligheten).

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits