Vecka 2010-6

Hej!

 

Måndag 8/2
Handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) 17/2. Till Grevie och återbesök hos den privata förskolan Backabusarna i moderaternas projekt Välkommen till verkligheten (VKV). Ett härligt positivt gäng med intressanta utvecklingsplaner. Förra veckans veckobrev. Avstämning med kommunchef och chefen för administrationen inför möte på eftermiddagen. Genomgång av sista justeringar av programberedningens slutrapport om välfärdens långsiktiga finansiering. Möte med representanter från Grevie GIK. På kvällen möte med M3-gruppen (moderata kommunstyrelseledamöter och gruppledare i nämnderna). Bl a avstämning av aktuella frågor.

 

Tisdag 9/2
Diverse kontorsjobb. Styrgruppsmöte folkhälsoprojekt Preven3. Efter lunch ytterligare återbesök VKV, denna gång till förskoleavdelning på Montessori i Grevie. Även här en positiv anda. Mail och samtal.

 

Onsdag 10/2
Möte med förhandlingsdelegation om Årets medarbetare. Avstämning med praktikant ang. marknadsföringsplan. Diverse samtal ang. ärenden som kommer upp vid kommande ksau. På eftermiddagen avstämning med fastighetschef och vd Båstadhem ang. svar till inkommen interpellation. Genomgång mötesanteckningar Båstadhem. På kvällen möte med ordförande stiftelsen Norrvikens trädgårdar.

 

Torsdag 11/2
Företagsbesök Banverket och Skanska/Vinci vid tunnelbygget. Intressant att få uppdaterad information om projektet men även kontaktytan mot Skanska/Vinci. Lunch med ordförande vård- och omsorgsnämnden. Deltagande vid KPR (kommunala pensionärsrådet). Avstämning med samhällsbyggnadsnämndens ordförande och förvaltningschef ang. svar på (annan) inkommen interpellation.

 

Fredag 12/2
Läsning av handlingar till budgetberedning och delar av ksau-handlingar. På eftermiddagen avresa till Mielno i Polen tillsammans med kommunchef samt vd, ordförande och vice ordförande Båstad Turism. Sen ankomst kl 23:00 så inte mycket mer den dagen. Vi var inbjudna av Mielno med anledning av deras vinterbadfestival som ligger till grund för ett EU-projekt som Båstad deltar i. Huvudsyftet är att vidga säsongen som sommarort och locka till sig besökare även under vintern. Ur vårt perspektiv är ett annat syfte att lära oss av polackerna som är oerhört skickliga att få pengar från EU (Mielno har ca 5 000 invånare och tre personer på kommunen som jobbar enbart med detta - med bevisat goda resultat).

 

Lördag 13/2 - söndag 14/2
Promenad i Mielno och iakttagande av hur olika grupper badade på stranden (bland isstycken...). Lunch med Mielnos vänorter från Tyskland och Polen som också var på plats. På eftermiddagen invigning av "valrosstatyn" (symbol för vinterbadarna) med pompa och ståt. Inbjudan till borgmästaren för ett glas vin. På kvällen stor folklig fest på flera ställen, vi deltog vid huvudfestligheten i en gymnastiksal. Mat, dans och underhållning för ca 1 000 personer. Sen lördagkväll p g a disco på hotellet... På söndagen var själva vinterbadarfestivalen (och Guiness-rekordslagning) vid 12:00 i anslutning till en parad genom byn. Hemresa. Hemma vid 19-tiden och hann - nödvändigt! - med en maskin tvätt...

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits