Vecka 2010-5

Hej!
Vintern vill inte ge sig - visserligen ljust med snö men vad det ska bli skönt när våren kommer! För man är bortskämd med att det rent praktiska ska fungera, typ framkomliga vägar. Å andra sidan kanske det är nyttigt att känna på naturens krafter?

 

Måndag 1/2
Tidig morgon med flyg till Stockholm (dock med vissa tekniska problem). Arbete i programberedningen på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) med att försöka få ihop slutrapporten om välfärdens långsiktiga finansiering. På kvällen avstämningsmöte med M-FP.

 

Tisdag 2/2
Diverse samtal och mail. Några möten (parkeringsplatser i Torekov, intressent exploatering). Intervju NST. Förra veckans veckobrev. Avstämning kommunchef och förberedelser inför demokratiberedningens möte som sedan var på eftermiddagen.

 

Onsdag 3/2
Möte med Båstadhem. P g a viss oro angående snöfall fortsatte jag förberedelserna inför kvällens kommunfullmäktige hemifrån. Svar insändare till Lokaltidningen. På kvällen kommunfullmäktige, relativt långt med interpellationsdebatter och frågan om den framtida politiska organisationen. Vissa problem att komma hem sen (på småvägarna. Vanligtvis välplogade men p g a vind lite jobbigt - och vid den tiden är det svårt att ringa hjälp)...

 

Torsdag 4/2
Företagsbesök Wiwa. Spännande satsning med de nya hotellrummen i Hovs Hallar. Diverse samtal och mail på kontoret. Avstämningslunch med FP. På eftermiddagen förberedelser inför Skåne Nordväst-möte på fredagen, diskussion kring ändringarna från måndagens möte (SKL-rapporten). Läsning av en del handlingar. Samtal med Svenskt Näringslivs representant ang. senaste enkäten. Avstämning tjänsteman ang. demokratiberedningen. På kvällen sköts det s k M3-mötet (moderata ledamöter i kommunstyrelsen samt gruppledarna i nämnderna) upp till måndag.

 

Fredag 5/2
Till Landskrona och möte med Skåne Nordväst (bl a antagande av gemensam framtidsplan som kommer att informeras om lokalt, information om vad som händer ang. flygplats, Campus Helsingborg och Leaderprojekt). Tillbaka till kontoret efter lunch. Diverse samtal, bl a med Moderat i Tomelilla. (Vissa ändringar sker men man går alltså inte tillbaka till en traditionell nämndsorganisation). Information från chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen.

 

Lördag 6/2 - söndag 7/2
Relativt intensiv helg, trots att inga handlingar till kommunstyrelse eller arbetsutskott att läsa. Bl a artikel till M-kontakt och insändarsvar direkt till NST. Förberedelser inför första återbesöket i det moderata projektet Välkommen till verkligheten. Fördjupning i Tomelillas kommande politiska organisation (egentligen rätt ointressant men har blivit en "snackis" p g a ryktet att de ska beslutat gå tillbaka). Födelsedagsuppvaktning av moderat ordförande i fastighetsbolaget Butab. Och så sista (hoppas jag) läsningen av utkastet till slutrapport vad gäller välfärdens långsiktiga finansiering.

 

Och så är nästa vecka redan igång!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits