Vecka 2010-33

Hej!
Så var sommarledigheten över och vardagen igång igen! Det är otroligt hur snabbt man är inne i de vanda mönstren - efter bara en vecka... Hoppas Ni alla har haft en skön sommar! Det har ju varit lite turbulens medialt kring oss Båstadmoderater - erkänner att jag hickade till där jag satt på Mallorca (2 veckor) när vi vid tre tillfällen var på första-sidan på text-tv... Men nu är vi Moderater laddade och taggade inför valet och fokuserar på att jobba för Moderat valseger både nationellt och lokalt!

 

Måndag 16/8
Tacksamt nog en ganska lugn dag. Kommunhuset relativt tomt, vilket påverkade. Genomgång av underlag till kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) 25/8. En del mail och samtal. Planering av veckan. Avstämning med personalavdelning i ärende för förhandlingsdelegationen. Rotary-lunch med intressant och uppskattat föredrag av min företrädare om highland cattle. Möte med ordförande Apelrydsskolan angående olika utvecklingsplaner.

 

Tisdag 17/8
Även denna dag relativt lugn. Mail och samtal. Möte med representant från Båstad Företagsby inför tre-års jubiléet. Avstämning stor valintervju med NST. Lunch med min f d vice-ordförande. Hämtade två Förslövsmoderater för samåkning till Höör och Skånemoderaternas valkick-off: 650 Moderater blev informerade och peppade av fem ministrar + statsministern! God stämning och inköp av bl a Anders Borg-tshirt (känd från media). Efter middag hemfärd vid 21-snåret.

 

Onsdag 18/8
Avstämning med kommunchef som var tillbaka efter semester. Avstämning med FP-kollega. Genomgång av delar av underlaget till ksau-handlingarna (gick i tryck vid lunch). Genomgång annonsunderlag inför valet. Besök hos engagerad kommuninvånare ang. brygga i Torekov. Skrev insändarsvar som dock efter diskussion med FP ratades. Förberedelser inför torsdagens Kommek-mässa.

 

Torsdag 19/8
Tidigt tåg till Malmö. Deltagande i panel på Kommek-mässan (stor varannan-års mässa om kommunal ekonomi) på ett seminarium om välfärdens långsiktiga finansiering med 400 anmälda. Vänsterpartisten i programberedningen och jag diskuterade vår syn på hur vi långsiktigt ska klara den svenska välfärden. Därefter till hotellet och inläsning av handlingar till SKL (Sveriges Kommuner och Landstings) styrelsemöte, denna gång förlagt till Malmö. Gruppmöte Moderaterna med genomgång av ärenden i styrelse och beredningar. Middag på 53:e våningen på Turning Torso - helt fantastiskt! Både byggnad och utsikt!

 

Fredag 20/8
Gruppmöte Moderata styrelseledamöter, sedan med Alliansens motsvarighet. Styrelsemöte. Inga större frågor men intressant information från Malmö Stad och Region Skåne. Tåg tillbaka till Båstad. Syntest hos optikern - lite deppigt (försämring mot för 1,5 år sedan...). Möte med entreprenörer från Båstad. Och så till frisören...

 

Lördag 21/8
Tidig morgon och tvättning, strykning. Till Lyckantorget och kampanjande. Lunch hemma, vikande av några hundra personvalsfoldrar. Till Grevie och lappning av ca 300 brevlådor med material från Hans Wallmark och mig själv. Trevligt att träffa folk ute - och det finns verkligen mycket trevliga bostadsområden i Grevie! Rätt mör efteråt... Men satte mig och skrev om svaren till Valpejl (SVT och Sveriges Radios satsning inför valet). Hade lagt krutet på texten, inte frågorna, när jag svarade i juli - visade sig vara fel prioritering. Tyvärr tar det dock en vecka innan det kommer in...

 

Söndag 22/8
Vaknade till goda opinionssiffror från Sifo: 51,5% för Alliansen! Vet att det är valdagen som gäller - men visst peppar det! Tog det dock lite lugnt idag. Bortsett från inläsning av handlingar till Demokratiberedningen och författande av debattartikel om den långsiktiga välfärden (som jag hoppas få in i NST) blev det lite återhämtning...

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits