Vecka 2010-28

Hej!
Tennisveckan är slut - och nu hoppas jag på fyra veckors ledighet! Det behövs efter denna vår! Passar på att önska Er alla en riktigt skön sommar - och att vi är fulla av energi efteråt inför kommande valrörelse (alla kanske inte läser hela veckobrevet)!

 

Måndag 12/7
Säsongens sista arbetsutskott (kommunstyrelsen, d v s ksau). Eftersom de frågor som ska vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige tas upp vid augustimötet i huvudsak informationsfrågor (rapport om pågatågstation(er), Inre kustvägen, halvårsbokslut (ser positivt ut, dock ännu utan prognoser från nämnderna, bara fakta vid halvårsskiftet)). Lunch med gäster från Event in Skåne, Båstad Turism och Näringslivsbolaget. Avstämningsmöte inför veckan med guidad tur om vad som händer i hamnen och tennisområdet. I anslutning lite tennis innan tillbaka till kontoret och slutredigering av remissvaret till Riktlinjer för lokalisering av vindkraftverk, förberedelser inför tisdagen, korrekturläsning av Lokaltidningens artikel om mig (kommer in 21/7 om jag förstått det rätt).

 

Tisdag 13/7
Diverse kontorsjobb innan kommunens bostadsseminarium, där jag inledde och lyssnade till övrig information (om planer på gång, situationen med byggloven = kön borta). Var tyvärr tvungen att lämna innan slut för att bege mig upp till tennisen. Dagens gäster: Laholms kommun, Bjäre kraft och Ängelholms flygplats. Kollade en del tennis efter lunch. Sedan tillbaka till kontoret, via radiointervju P1 på turistinformationen. Gick igenom budgetdokument inför tryck. Justerade protokollet från måndagens ksau. Skrev ihop ett insändarsvar direkt till Bjärepartiet (Lokaltidningen) som bollades med FP. Skrev förra veckobrevet och la in det på bloggen. Lite förberedelser inför morgondagen.

 

Onsdag 14/7
Möte med Trafikverk och Skånetrafik (se pressmeddelande på
www.bastad.se - det fångar det vi pratade om). Första gången i denna konstellation, tidigare har vi träffat Banverket och Skånetrafiken en dag och Vägverket en annan. Nyttigt även ur deras perspektiv att få helhetsbilden om vad som är på gång, i stort och smått, gällande infrastruktur. Gemensam lunch vid tennisen och sedan tittade vi lite. På seneftermiddagen till intressant bredbandsseminarium arrangerat av Net1 med bl a Jan Scherman (TV4), Göran Persson (fd statsminister, nuvarande ordförande Sveaskog) och Hans Vestberg (Ericsson). Strosade runt lite innan sponsorträff med Tennisförbundet. Sedan direkt till Sunset tennis - fantastisk kväll vädermässigt, underhållningsmässigt och tennismässigt. [Under dagen hade information kommit att Länsstyrelsen hävt detaljplanen Trollbäcken. När NST sen torsdag skriver att de förgäves sökt mig betyder det att de ringde en gång kl. 16:13 och lämnade ett meddelande, för att sen lämna kontoret kl 17:00...]

 

Torsdag 15/7
Skrev snabbt ihop insändare ang. Trollbäcken. Pratade med NST. Sen upptäcktes att Länsstyrelsen skickat fel version till oss - så den korrekta versionen inkom. Korrekturläsning  gårdagens pressmeddelande. Diverse samtal och mail. Till tennisen. Dagens gäster Region Skåne inklusive diverse nämnder. Efter lunch tennis. Tillbaka till kontoret och diverse kontorsjobb. Fyllde i enkät till Bjäre Naturvårdsförening inför valet. Hemom för att sedan bege mig till SEB:s cocktail och en trevlig kväll i och utanför kongressalen till Hotell Skansen.

 

Fredag 16/7
Förberedde en del inför kommande fyra veckors ledighet (info till ställföreträdare, kontaktuppgifter etc till kommunen, autosvar mailen). Diverse kontorsjobb, underskifter avtal och liknande. Moderat kampanj i hamnen. Sedan mottagande av dagens gäster, styrelsen i Skåne NV (kommunalråd, oppositionsråd och kommunchefer). Efter lunch lite tennis. Tillbaka till kontoret - missade därmed tyvärr Robin Söderlings match - och fixade det sista. "Det sista" omfattar bl a att underteckna överklagandet av Länsstyrelsens beslut - eftersom vi fått besked om att det är inte går att söka anstånd att överklaga Länsstyrelsens beslut (som är normalt vid yttranden), så lämnar kommunen in ett "blankt" överklagande och ber att få komplettera till september (så att jurister och kommunstyrelsen kan ta ställning). Ksau och NST informerades om hanteringen.

 

Lördag 17/7 - söndag 18/7
Efter lite mail så återstod tennisfesten! Den sista aktiviteten - och, som vanligt, en mycket trevlig kväll!

 

Åter: en riktigt skön sommar önskar jag Er från soliga Mallorca!

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits