Vecka 2010-16

Hej!


Måndag 19/4
Har äntligen kommit till skott så morgonen började med en träff med ett städbolag som i anslutning storstädade mitt hem (behövligt!). På kontoret tredje jurymötet Nya Hemmeslöv, vi var lite färre till antalet p g a askan. Vi gick åter igenom de fyra olika förslagen och diskuterade lite grann kring bl a genomförbarheten. Lite mail och samtal innan demokratiberedningen med nyinvalda ledamöter från C resp. KD. Efter vissa diskussioner i början ett konstruktivt möte där vi till viss del börjar sätta ner foten vad gäller kommande förslag (i första hand kring lättare frågor som överförmyndare, revision etc). En timmes vårkampanjande på Lyckan-torget, innan handling, macka på rummet och kvällens M1-gruppmöte.

 

Tisdag 20/4
Budgetberedningen med träffar med samtliga nämnder gällande deras omvärldsanalyser. Lite trist: både i vård- och omsorgsnämnden och i samhällsbyggnadsnämnden (SBN) har oppositionen (i majoritet) drivit igenom en del invändningar. Det är ovanligt, åtminstone de år jag varit med, har vi i budgetberedningen varit överens om alla bakgrundsdokument, målformuleringar etc till budgeten, men - självklart - skiljt oss vad gäller fördelningen av pengarna i ramarna. Inga beslut togs, det kommer separat. I anslutning avstämning med kommunchef och kommunstyrelsens presidium (hur läget står med en del frågor). 
 

Onsdag 21/4
Lite samtal innan tunnelstyrgrupp (uppdatering hur det går genom Åsen). I anslutning planberedning med genomgång av olika framtida planfrågor (denna gång lite information kring vad som sker med riksintresse Ängelholms flygplats, några planförfrågningar). Efter lunch med moderata ledamöter: kommunstyrelse. Mötet började med ajournering innan dagordningen togs. BP, C, S ville ta upp Trollbäcken. Vi sa att det fick väckas som ärende men att ärendet måste beredas. Så det blev inget mer - den dagen. Kontentan av mötet blev att vi, med hoppande majoritet, faktiskt klarade oss ganska bra igenom besluten. Lite eftersnack innan passivt soffläge av det som var kvar av kvällen... P g a askan var mitt fllyg till Sthlm inställt. Kanske lika bra, jag hade under eftermiddagen ringt och avbokat resan till SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) denna månad.

 

Torsdag 22/4
Mötesfritt i och med att jag skulle varit i Sthlm torsdag och fredag. Under dagen information om att oppositionen skulle inkomma med begäran om extra kommunstyrelsemöte. Avstämning med kommunchef om vad det betyder. Tog mer tid än man kan tänka sig. Därutöver annat som jag legat efter med, diverse protokoll, förra veckans veckobrev, svar till Lokaltidningen ang. valsedel och annat smått och gott.  

 

Fredag 23/4
Förberedelser inför lördagens två aktiviteter, diverse samtal  och informationsutskick. Diskussion ang. kommande åtaganden under Almedalsveckan. Lunch med FP. Fick sent på eftermiddagen information om att S, C och BP inkommit med begäran om ett extra kommunstyrelsemöte. Efter bankbesök kort kampanjande på Lyckantorget. Rätt kallt dock, så jag blev inte så långvarig som det var tänkt...

 

Lördag 24/4 - söndag 25/4
Lördagen: Välkomsttal till 300 soroptimister som konfererade på Hotell Skansen. På eftermiddagen deltagande i paneldebatt i regi av Norrvikens trädgårdssällskap på temat detaljplaner (lite svårt eftersom de jämför äpplen med päron och är förvånansvärt dåligt insatta i vad som gäller). I övrigt praktiska frågor lördag.  

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits