Vecka 2010-15

Hej!
Bättre sent än aldrig... Tack vare askan och inställt Stockholmsflyg har jag två mötesfria dagar denna vecka 16 (torsdag och idag, fredag) - välbehövligt att försöka komma ikapp lite med veckobrev och annat efter 2,5 vecka med ovanligt många heldagsmöten resp. -åtaganden. Samtidigt dyker det upp andra frågor som behövts hanteras direkt.

 

Måndag 12/4
Genomgång av kommunstyrelsehandlingar. Justering av protokoll för budgetberedning, kommunstyrelsens arbetsutskott och det extra kommunstyrelsemötet 7/4. Förra veckans veckobrev och lite mail och samtal. Lunch och anslutande möte med Länsantikvarien och Länsstyrelsens kulturmiljödirektör tillsammans med delar av Stiftelsen Norrvikens trädgårds styrelse samt kommunstyrelsens presidium och kommunchef. Intervju med studenter från Båstad Privata Gymnasium. Förberedelser inför kvällens möte. Träff med företrädare för olika politiska partier ang. fortsatt politisk hantering av Nya Hemmeslöv. Fotografering inför valprogrammet med andra moderater i hamnen. Snabb macka i trevligt sällskap innan kvällens moderata avstämningsmöte om valprogrammet.

 

Tisdag 13/4
Diverse samtal. Styrgruppsmöte folkhälsoprojektet Preven3 (bl a inför onsdagens presskonferens). Efter lunch påbörjade förberedelser inför onsdagens av oppositionen begärda extra kommunfullmäktigemöte. Påskrift av avtal. En del mail och samtal.

 

Onsdag 14/4
Normalt brukar jag försöka hålla dagarna före kommunfullmäktige mötesfria för förberedelser. Då detta var ett extrainsatt möte var dock en stor del av dagen inbokad, men försökte hantera en del mellan varven. Möte med FP. Senare presskonferens med anledning av kampanjen Stoppa langningen (inom Preven3-folkhälsoprojektet). Efter lunch till Hedhusets reningsverk i Laholm för styrgruppsmöte. Avvek dock tidigare för att hinna bli färdig till kvällens möte. Förmöte moderaterna kl 18 och sedan kommunfullmäktige från kl 19. Längst debatt kring S-motionen om att riva upp Trollbäcken. Intressant att inte alla verkade vara insatta i vad de yrkade ja till - för inte verkade alla läst beslutet ang. Bo i Båstad...?

 

Torsdag 15/4
Tidigt flyg till Stockholm och deltagande i panel vid invigningen av Äldreriksdagen tillsammans med f d S-finansminister och Vänsterpartiets vice partisekreterare. På kvällen konstituerande kretsstyrelsemöte.

 

Fredag 16/4
Tidig resa till moderata rikskonferensen i Göteborg tillsammans med kretsordförande (fler från Båstadmoderaterna deltog men reste på egen hand). Allmänna tal av partisekreterare och finansminister, däremellan seminarier. Jag deltog i ett om läget inom ekonomi, arbetsmarknad och socialförsäkringar (bl a med finansministern resp. socialförsäkringsministern) med lite fakta och goda argument inför valet. Ett annat seminarium som leddes av Helsingborgs kommunstyrelseordförande handlade om moderaternas kommande kommunalpolitiska program. Efter avslutat program hade finansministern en timme avsatt för moderata kommun- och landstingsordföranden. Fantastisk möjlighet att ställa frågor och få svar - oerhört uppskattat att få möjlighet till den dialogen. Jämfört med för 3 år sedan var vi nöjdare med mycket, d v s regeringen har verkligen lyckats genomföra en hel del av de punkter som motsvarande grupp hade möjlighet att framföra då (inte minst infrastruktursatsningar). Men det finns fortfarande mycket kvar att göra! På kvällen mingel och middag med underhållning och dans. Bra tillfälle att prata lite med övriga från Båstad - men även grannkommunerna och resten av Skåne och landet.

 

Lördag 17/4
Seminarium om möjlighet att minska det kommunala regelverket i ledning av Vellinges kommunstyrelseordförande. I anslutning statsministerns tal - fantastisk peppning av ca 2 500 moderata konferensdeltagare inför valarbetet. Avslutningsvis bl a partisekreteraren med konkret valinformation innan hemfärd.

 

Söndag 18/4
Röjning hemma (inomhus, alltså. Finns tyvärr inte något annat passande ord...). Kommunstyrelsehandlingar och en del mail. Lite soffsittning hanns också med, men inte så mycket som jag önskat/kände behov av...

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits