Vecka 2009-38

Hej!

 

Måndag 14/9
Framtagande av handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott 23/9. Uppdatering av kommunstyrelsens beslutslogg. Svar på interpellation som ska gå till kommunfullmäktige (ang. hur många dispenser som finns utmed kusten). Svar på Svenskt Näringslivs enkät till kommunpolitiker (jämförs med näringslivets svar i rankningen som vi får reda på i maj 2010). Möte med engagerade kommuninvånare ang. Torekovs camping. Lunch på Rotary och information om tunnelprojektet (f n går det bra och håller tidplan. 62% av tunnlarna är genomförda). Förra veckobrevet, diverse mail och samtal och förberedelser inför kvällen. På kvällen möte med Bp och Fp om bl a hur vi går vidare med lämpliga bostadsområden men även diskussion om vårt samarbete.

 

Tisdag 15/9
Tidigt möte på Sparbanken Gripen i Ängelholm och information om kommande sammanslagning med Sparbanken Finn. Avstämningsmöte med kommunchefen, sedan med kommunchefen och ordförande i Bildningsnämnden (ang. internbudget 2010). Efter lunch information av nya ägaren om intressanta planer för Viktoriagården. Lite mail och samtal innan träff med vice ordförande.

 

Onsdag 16/9
Samtal med Bjäresystrarna efter artikel i NST (lovade prata med våra regionpolitiker som jag träffade onsdag kväll - fredag lunch på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting). Stämde av med den moderate representant som varit på mötet ang. sjukhuset i Ängelholm förra veckan (lite ang. direktinlägg för äldre, Bjäresystrar och Hälsostaden). Avstämning kommunchef och kommunsekreterare ang. yttrande, spikning av möte (avstämning Butab och avstämning avtal evenemangsområdet). På eftermiddagen flyg till Stockholm (satt brevid intressant Båstad-företagare med internationell verksamhet). Gruppmöte redan onsdag kväll p g a rådskonferens torsdag, så genomgång av ärenden till styrelsen och alla beredningar. Middag och tidig kväll.

 

Torsdag 17/9
Rådskonferens i riksdagshuset. Kunde tyvärr bara vara med på förmiddagen p g a programberedning men fick ändå med mig dragning av SKL, moderaternas partisekreterare (lite ang. strategi inför valet 2010) och finansminister (ekonomiska läget inför höstbudgeten och lite hur de tänker - dock inget mer läckte än som redan läckt innan... Fortsatt fokus på arbetslinjen!). På eftermiddag programberedning. Ovanlig politisk diskussion i och med genomgång av ny version av slutrapport med diverse formuleringar... På kvällen läste jag styrelsehandlingar.

 

Fredag 18/9
Gruppmöte, först moderater och sedan Allians. För första gången tjänstgjorde jag under hela styrelsemötet (är femte ersättare). En del intressanta remisser, bl a skollag, Svarte Petter (om kostnaden för hemtjänst för sommargäster bl a) och kollektivtrafik. Hann med tidigare flyg än planerat så sväng inom Ängelholm innan till Båstad och vigsel ute vid kallbadhuset.

 

Lördag 19/9 - söndag 20/9
Njöt av vädret - men hann med (en ofattbar stor mängd) tvätt (inkl. strykning, härligt soltorkade lakan m m) och Rotary-lunch (p g a besök från Norge) på lördagen samt handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott och - självklart! - kyrkovalet på söndagen.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits