Vecka 2009-37

Hej!

 

Måndag 7/9
Tidig avfärd till Trosa med kommunchefen för studiebesök. Deras kommunstyrelseordförande och kommunchef var i Båstad för ett drygt år sedan och nu var det dags för återbesök. Efter lunch genomgång av vad som hänt sedan sist, vad är på gång och hur ser det ut inför kommande år. Bl a kunde vi från Båstad berätta om beslut om översiktsplan och LOV (lagen om valfrihetssystem), konkurrensutsättning, pengsystem, demokratiberedning och diverse bostadsområden. Trosas ekonomichef berättade om detaljer i deras peng-system som de kört i flera år. I anslutning träffade vi vd för det bolag som utför all teknisk verksamhet (=f d tekniske chefen som tillsammans med personalen sedan flera år äger och utför Trosas tekniska verksamhet i privat regi). Promenad genom Trosa och middag på kvällen.

 

Tisdag 8/9
Rundtur med besiktning av flera kommande bostadsområden (villaområden och lägenheter i Trosa och Vagnhärad, deras motsvarighet till Förslöv). Möte med vd i turistbolaget (Trosa upphandlar sin turismverksamhet). Efter lunch var det dags att åka hem igen. Trosa är verkligen en framåt kommun. I vissa frågor ligger de längre fram - där kan vi lära av deras erfarenheter. I andra har vi kommit längre. Det gäller att nyttja dessa möjligheter till benchmarking.

 

Onsdag 9/9
Kontorsdag. Justering kommunstyrelseprotokoll. Svar på mail och brev. Inbokning av nya möten. Genomgång av en del mötesanteckningar för vidareutskick. Inställt avstämningsmöte med Butab p g a sjukdom. På eftermiddagen vigsel i Hovs hallar.

 

Torsdag 10/9
Bollning av nytt rullande mötesschema för 2010, som bl a innebär 7 i stället för 10 kommunfullmäktige (och därmed även färre kommunstyrelsemöten) nästa år. Företagsbesök på Nolato. Inställt andra företagsbesök p g a sjukdom. Till pensionärsrådet och genomgång av vad som händer i kommunstyrelsen. Avstämning från den framgångsrikt utförda golftävlingen The Princess med planering av vad som händer inför kommande år. På kvällen årsmöte med vägföreningen där jag sitter i styrelsen.

 

Fredag 11/9
Föreberedelser inför möte med Bp och Fp på måndag. Skrivande av två insändare, en ang. konkurrensutsättning Malenbadet (som bollades med Fp och kom in i NST 13/9) och ett svar till Bo Duvmo (som bollades med Bp och Fp). Spikning av mötestiderna 2010. Möte med grannar till kvarteret Idyllen som inte vill att det byggs 9 hyresrätter i området.

 

Lördag 12/9 - söndag 13/9
Till Stockholm för 2 x 70 års kalas (moster och morbror). Hemma söndag strax efter 15 och gjorde då inte mycket mer än att jag försökte läsa ikapp veckans dagstidningar...

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits