Vecka 2009-36

Hej!
Hemkommen från ett studiebesök i Trosa kommun (mer om det nästa vecka) kommer här förra veckans veckobrev.

 

Måndag 31/8
Kontorsarbete på förmiddagen, mail, enkätsvar, diverse anmälningar, veckobrev och telefonsamtal. Rotary-lunch med tema skolan i Båstad (se artikel i dagens NST: http://hd.se/bastad/2009/09/08/toppresultat-foer-treorna-i-oestra/). Började titta på mötesschema 2010 som även ska ta hänsyn att vi ska dra ner politikerkostnaderna nästa år. På eftermiddagen möte med Förslövs IF, förberedelser inför och anslutande moderat gruppmöte.

 

Tisdag 1/9
Avstämning med en av kommunstyrelsens vice ordförande. Avstämningsmöte med kommunledning och det kommunala bostadsbolaget Båstadhem. Ny träff med Förslövs IF. Möte med Bp och Fp inför onsdagens kommunstyrelsemöte.

 

Onsdag 2/9
Budgetberedning med genomgång av halvårsrapporten. Vissa diskussioner kring prognosen men slutligen ett prognosticerat resultat för 2009 på +5,2 mkr (men en reavinst på ca 9 mkr som inte får räknas in i balanskravet, så där ser det än så länge negativt ut). I anslutning planberedning. Bl a en spännande skiss på det centrala Båstad kring Kunskapscentrum med skapande av många nya bostadsenheter. Även om kanske inte allt går att genomföra är det kul! På eftermiddagen kommunstyrelsemöte, bl a fastställande av tomtpriset i Torekov (ska upp till kommunfullmäktige) och antagande av plan med 14 tomter i centrala Förslöv.

 

Torsdag 3/9
Företagsbesök hos Willab i Grevie med bl a beundrande av deras utbyggda verksamhet. I anslutning till Helsingborg för Framtidsforum special på tema infrastruktur i nordvästra Skåne. Vad händer inom järnväg, flyg och väg? Representanter från olika verk och Campus Helsingborg berättade och lite diskussion mellan företrädare från näringsliv och kommuner.

 

Fredag 4/9
Till Örkelljunga för styrelsemöte med Skåne Nordväst. Även här en del infrastruktur (det är mycket på gång nu med olika strategiska planer för järnväg i region och stat men även utredning höghastighetståg som är relevant för regionen. Även redovisning från förhandlingarna angående flygplatsen som ju står till försäljning). I anslutning näringslivslunch i anslutning till mässan Leva 2009 med bl a Erik Paulsson och vice ordförande i riksbanken. Tillbaka till kontoret för bl a förberedelser inför Trosa-resan efter helgen.

 

Lördag 5/9 - söndag 6/9
"Överlevde" High heel race på lördagseftermiddagen på en tredje plats (vilket inte innebär att jag kan springa i höga klackar utan att vi bara var fyra i kategorin kvinnor och en av dem ställde sig och pratade med publiken...). På söndagen styrelsemöte med vägföreningen - i övrigt tvätt och lite annat smått och gott.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits