Vecka 2009-47

Hej!
Mörkt och grått - men snart första advent med ljus i alla fönster. Det är något att se fram emot!

 

Måndag 16/11
Bra frukostmöte på Företagsbyn med Företagarnas vd. Verkligen fart på henne och hon drog en hel del folk. Avstämning angående en del intressanta planer. Mail och veckobrev. Rotary-lunch med Företagarnas vd. Diverse mail. Avstämning med FP inför onsdagens kommunstyrelse.

 

Tisdag 17/11
Tåg till Göteborg (både dit och hem gick tågen i tid och jag fick plats i tysta kupén, d v s det fungerade ovanligt bra!) och Politikerdagarna där. Deltagande vid ett seminarium tillsammans med en socialdemokratisk f d finansminister och två tjänstemän från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) om välfärdens framtida finansiering (spelades in av SVT24, vet dock inte när det sänds). Lyssnade efter lunch på Svenska Dagbladets Europa-korrespondent innan återresa.

 

Onsdag 18/11
Kommunstyrelsens arbetsutskott från 8:30 till ca 15:30. Intressanta beslutspunkter bl a EPC (Energy Performance Contracting, det projekt jag beskrivit i de senaste veckobreven om inventering av och investering i våra fastigheter för att dels energioptimera men även för att förbättra arbetsmiljön. I Båstads fall krävs rätt omfattande investeringar men samtidigt får vi också stora besparingar som täcker kapitalkostnaden. Frågan ska vidare till kommunfullmäktige), principbeslut om ändrad politisk organisation från 2011 och beredning av Bildningsnämndens ärende som är på väg till kommunfullmäktige ang. förnyat avtal med Migrationsverket om mottagande av flyktingar. Fika och eftersnack med samtliga ledamöter, bl a kring ledamöter i styrelsen Stiftelsen Norrvikens trädgårdar. Privat middag på kvällen.

 

Torsdag 19/11
Genomgång mötesanteckningar från avstämningsmötet med Båstadhem föregående vecka. Förköpsärenden. Kick-off för de fyra arkitektfirmor som tävlar om utformningen av Nya Hemmeslöv. Samtal med SKL ang. ensamkommande barn. Avstämning med kommunchefen. På kvällen moderat möte där den egna arbetsgruppen förde fram synpunkter till  demokratiberedningens förslag till ny politisk organisation. En riktigt bra diskussion följde. Det känns angeläget att arbetet för ledamöterna i kommunfullmäktige vitaliseras och att kommunfullmäktige rent faktiskt får mer makt. Förslaget innebär samtidigt tydligare rollfördelning samt bättre förutsättningar för styrning.

 

Fredag 20/11
Bilen på verkstad. Kontorsarbete med insändarsvar till insändare om Båstadhem med förankringsprocess (NST på söndagen). Synpunktssvar med förarbete från bl a BIN-ordföranden. Justering av kommunstyrelsens protokoll. Förberedelser inför Skåne Nordväst kommande fredag. Diverse mail och samtal. På eftermiddagen hem relativt tidigt vilket var tur då en huvudsäkring hade gått (visste inte ens att det fanns något sådant...). På kvällen upptäckte jag Skype - ett fantastiskt sätt att umgås via videokonferens i princip gratis med personer som bor långt bort.

 

Lördag 21/11 - söndag 22/11
Bjäre Kraft hade bjudit in till ishockey, så ett gäng från Båstad och Ängelholm hade en trevlig eftermiddag/tidig kväll på lördagen. Synd att Rögle förlorade men det var ändå kul att se Foppa live! Söndag med det vanliga (städning, tvätt) men lite avkoppling emellanåt.  


Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits