Vecka 2009-45

Hej!

 

Måndag 2/11
Diverse mail och samtal. Förra veckans veckobrev, även till bloggen. Träff med FP inför onsdagens kommunstyrelsemöte. Träff med FP och BP för att se om vi kunde enas kring kommunstyrelsens internbudget. Det kunde vi inte. Rotary-möte. Föreläsning på aktuellt tema, spioner (!). Förberedelse Demokratiberedning. På kvällen moderat gruppmöte.

 

Tisdag 3/11
Träff med kommunstyrelsens presidium, LRF och föreningen Den Goda Jorden ang. kommunens planering av åkermarken. Lite mail och samtal innan färd till Helsingborg och eftermiddag med Framtidsforum på temat ungdomar. Framtidsforum består av representanter från näringslivet, akademin och kommunerna i de tio nordvästskånska kommunerna. Hur blir Skåne Nordväst attraktivt för unga människor att bo och leva i? Bl a samtal med ungdomar om aktuella frågor. På kvällen bollande ang. yrkande i kommunstyrelsen.

 

Onsdag 4/11
Budgetberedning med kvartal 3-rapporten (prognos 3,1 mkr för 2009. Tyvärr sämre än kvartal 2, men signaler från förvaltningschefer om att vissa siffror ser bättre ut nu än i slutet av september. P g a balanskravet dras reavinster på 8,5 mkr bort från resultatet). Genomgång med förvaltningscheferna. Diskussion och planering inför budgetprocessen 2011. Efter lunch kommunstyrelse. Information från NSR om de olika utredningar de haft på gång vad gäller återvinningsgård i kommunen i allmänhet och Svenstad i synnerhet. Även ang. EPC-projektet (Energy Performance Contracting, det projekt som inventerar och ser över energiförbrukningen i kommunens fastigheter. Beslutsförslag till nästa kommunstyrelse). I övrigt diverse avgifter (går vidare till kommunfullmäktige), hävande av optionsavtalet i Citadellet, internbudgeten (uppmaning till Bjärepartiet att lämna uppdraget som vice ordförande), antagande detaljplan för första etappen Hasselbacken (ca 10 villatomter), positiva till förfrågan om skateboardramp vid Petersberg.

 

Torsdag 5/11
Inställt företagsbesök p g a missförstånd. Istället förberedelse inför möte på fredag ang. evenemangsområdet. Insändarsvar till NST och avstämning kring den (se NST 8/11). Diverse samtal och mail. Kommentarer till pressmeddelande från kommunstyrelsen. Startade Facebook-sida för Båstadmoderaterna. På kvällen uppdatering och rensning av Båstadmoderaternas hemsida (jag har kvar inloggningen sedan jag var webbansvarig för tre år sedan). Akut att hitta någon som tar över webbansvaret.

 

Fredag 6/11
Diverse samtal och mail. Möte ang. utbyggnad av 4G i kommunen (gäller främst dataöverföring. Fick information om att Telia prioriterar utbyggnad i storstäderna och turistkommunerna, bl a Båstad). Efter lunch fortsatt kontorsarbete innan möte ang. evenemangsområde och planering inför sommaren 2010.

 

Lördag 7/11
Ingenting som har med politik att göra - bl a långpromenad i novembersolen.

 

Söndag 8/11
Mail från insändaravsändare om att han är nöjd med svaret i tidningen och att han funderar på att engagera sig. Både vår kretsordförande och jag hade nu fått mail - kretsordförande ringde upp och jag svarade via mail. I övrigt en del förberedelser inför torsdagens programberedning, bollning av ny insändare och diverse mail (bl a till Saab angående min extremt oljeslukande bil, där jag har tröttnat på att de skyller på än det ena, än det andra, som kostar mycket men inte hjälper).

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits