Vecka 2009-44

Hej!
Lite dramatik i veckans kommunfullmäktige men i övrigt lite lugnare än föregående veckor, åtminstone slutet av veckan...

 

Måndag 26/10
Framtagande av ärendelista till kommunstyrelsen 4/11. Möte och urval av fyra av 51 inkomna bidrag från arkitektkontor i tävlingen om gestaltningen av Nya Hemmeslöv. Lunch med M3-gruppen (moderata kommunstyrelseledamöter och gruppledare i nämnder). Uppdatering av vad som är på gång samt namn som diskuteras ang. Båstadhem. Möte med FP och huvudkandidat till ordförandeposten Båstadhem. Vad gäller tankar kring vice ordförande finns en intressant koppling med tanke på att vi i budgeten beslutade att spara 1 mkr på gemensam fastighetsförvaltning mellan kommunen - Båstadhem - Butab). På kvällen extra möte med fullmäktigegruppen. Inga beslut fattades men information om vad som hänt sen senaste mötet 12/10 och diskussion om hur vi ska gå vidare.

 

Tisdag 27/10
Diverse telefonsamtal. Information till fullmäktigegruppen. Skrivning av förra veckobrevet. Började förberedelserna inför onsdagens kommunfullmäktige. Lunch med Moomsteatern ang. förslag till arbetsmarknadsprojekt. Möte med NSVA (det VA-bolag vi har tillsammans fem kommuner i nordvästra Skåne som har gått i drift 1 september) ang. ett inkommet avtalsförslag. Möte med FP inför kommunfullmäktige.

 

Onsdag 28/10
Hela dagen förberedelser inför kvällens extra kommunstyrelsemöte och kommunfullmäktige. Många samtal och skrivning av manus. Framtagande av alternativa dagordningar, beroende på hur M-mötet innan kommunfullmäktige utföll. Extra kommunstyrelsemöte. Möte med fullmäktigegruppen där vi enhälligt beslutade att gå med på förslaget att FP tar över ordförandeposten i Båstadhem, personen som nomineras och att vi nominerar vår nuvarande ordförande i Butab som vice ordförande. Vad gäller vice ordförande i Butab bra förslag från FP. Fullmäktigemötet gick relativt smidigt under rådande omständigheter. Det blev endast votering i frågan om entledigande av ordförande i Båstadhem och där blev siffrorna 15 ja, 5 nej och 15 som avstod.

 

Torsdag 29/10
Intervju i Radio Kristianstad med entledigade ordförande och mig med anledning av beslutet. Tyvärr urartade det mer i ett personangrepp mot mig. En del samtal efteråt. Satt hemma under dagen.

 

Fredag 30/10
Satt hemifrån även denna dag och försökte komma ikapp en del, inte minst vad gäller Moderaterna. En del mail och samtal.

 

Lördag 31/10 - söndag 1/11
En del samtal, inläsning av handlingar till kommunstyrelsen. I övrigt rätt lugnt - behövdes efter de senaste veckorna - samt strykning, skoputsning och lite annat pyssel.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits