Vecka 2009-43

Hej!
Nu är det många bollar i luften samtidigt!

 

Måndag 19/10
Mail och samtal på förmiddagen (bl a inom M-FP och med andra partier ang. det läge vi befinner oss i och de alternativ vi har). Intervju med Lokaltidningen angående Bjärepartiets avhopp. Förberedelser inför morgondagens information från Demokratiberedningen samt inför hur vi praktiskt går till väga med den fråga vi vet att vi kan väcka: Entledigande av bolagsordförande resp. vice ordförande. En del partisamtal inför kvällens extra möte med nomineringskommittén för regionlistan. Till Klippan med övriga två i kommittén.

 

Tisdag 20/10
Ordförandeträff men enbart BIN-ordförande hade möjlighet att närvara (allmän avstämning samt internbudgetdiskussion). Lite mail. Lunch med M3-gruppen (moderater i kommunstyrelsen och gruppledare i nämnderna). Uppdatering om vad som är på gång. Avstämning med S. Avstämning med kommunchefen och genomgång av ärendena till kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau). Avstämning med FP inför ksau. På kvällen information om Demokratiberedningen till alla förtroendevalda. Bl a med kommunfullmäktiges ordförande från Götene som berättade om hur det praktiskt går för dem som införde den nya politiska organisationen efter förra valet. I anslutning avstämning mellan M-Fp och C respektive Kd angående den nyuppkomna politiska situationen. C och Kd bedömer inte att de vill samarbeta i en koalition året innan valet men de ser gärna att de får mer information och är beredda att diskutera enskilda sakfrågor och agera för kommunens bästa. M-FP eftersnack efteråt var vi nöjda med det beskedet.

 

Onsdag 21/10
Ksau från 8:30 - ca 17:00. En hel del information (bl a pandemi och EPC, Energy Performance Contracting, bägge kommer även på kommunstyrelsen). I övrigt bl a taxor och avgifter, internbudget, pensionsbestämmelser, skateboardramp vid Petersberg och antagande detaljplan etapp 1 Hasselbacken. På kvällen till skolan i Förslöv och en kväll som M-Fp i BIN arrangerat på temat hur är det att vara ungdom. En intressant kväll med redovisning av drogvaneundersökningen, polisen informerade och paneldebatt med publiken (föräldrar, ungdomar och verksamheter).

 

Torsdag 22/10
En del mail och samtal. Avstämning med Båstadhems vd. Möte med planchef och kommunstyrelsens presidium angående urval av fyra av de 51 inkomna tävlingsbidragen till Nya Hemmeslöv. Till företagsbyn med anledning av 2-års jubiléet, information och gemensam lunch. Verkligen lyckat därute! Till Ängelholm och BRÅ-utbildning på polishuset. Däremellan intervju i radio (Kultur- och Fritidsnämndens internbudget) och med NST (vice ordförande i Båstadhems avhopp). Intressant eftermiddag och tidig kväll, inte minst om polisens aktiviteter i området Kulla-Bjäre (diskussion i kommungrupper om prioritering av verksamheter. I Båstads kommun framför allt villainbrott, synliga poliser (inte minst i samband med ungdomar), informationstillfällen och att vi vill ha samma uppmärksamhet vid oprioriterade brott som i andra kommuner), spaningsverksamhet mot droger, medling med ungdomar samt hur förundersökningar går till).

 

Fredag 23/10
Till Bjuv för möte med styrelsen i Skåne Nordväst. Bl a yttrande om Nationell plan för transportsystem, utvärdering Näringslivets hus och diskussion kring Framtidsplanen (ett utkast av en plan arbetas fram av två M- och två S-representanter för hur vi i de tio kommunerna kan enas om framtidens samarbete). Tillbaka i Båstad strax efter lunch. Lite mail innan möte med FP (bollade namn till posterna Båstadhem). Möte med BIN-ordförande och FP-ledamot om internbudgeten med kommunchef. Intern maildebatt. Strax efter kl 21 insåg jag att jag behövde förbereda mig till lördagens nomineringsstämma (som en av åtta kandidater till riksdagen har jag sex minuter för presentation inför stämman). Tog ett tag, inte minst eftersom sen inte skrivaren fungerade så jag fick skriva av det för hand.

 

Lördag 24/10
Upp normal tid och ner till Malmö. Rätt nervöst inför presentationen men skönt efteråt, då inte mer kan göras. Trevligt att träffa moderater från hela Skåne. Vid omröstning kom jag på femte plats (efter fjärdeplatsen i provvalet). Samma position som jag hade på listan till valet 2006 (vilket resulterade i en andra ersättarplats) och relativt naturligt med tanke på de två toppnamnen (Meta Pålsson och Hans Wallmark) och vår valkrets geografi (från Båstad via Kristianstad till Simrishamn). Var kvar och såg att Jerker Swanstein blev invald på "ledig" fjärdeplats på regionlistan (efter att Ann-Charlotte Hammar Johnsson hamnat högt på riksdagslistan och därför avstod från sin plats), sen hem via Väla där jag köpte toner till min skrivare som därmed fungerar igen.

 

Söndag 25/10
En massa tvätt med allt som hör till, städning av huset (var några veckor sen - men känns svårt att motivera sig när det inte ligger drivor av hundhår någonstans...) och rensning av löv i stuprännorna. Däremellan ner till Båstad för att vara med vid prisutdelningen av kulturpriset till Kalle Eriksson.

 

Hälsningar
Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits