Vecka 2009-42

Hej!
För ovanlighetens skull en del flärd och glamor - brukar annars inte vara mycket av den varan i den politiska vardagen...

 

Måndag 12/10
Möte angående bygdegården i Förslöv (kommunen har sagt upp hyresavtalet p g a att biblioteket flyttar in i skolan. Kommunen har dock ett visst moraliskt ansvar att vara behjälplig att hitta ny hyresgäst). Framtagande av handlingar till kommunstyrelsens arbetsskott 21/10. Skrev ett öppet brev till polisen som bollades med min kollega i Örkelljunga. Veckobrev och blogg. Diverse mail och samtal. Möte med tjänstemän ang. EPC-projektet (där vi inventerar och investerar i kommunens fastigheter för att drastiskt minska energikostnaderna, bra för både miljö och plånbok). En del diskussioner angående vad som händer nu rent praktiskt när Bp har lämnat majoriteten. Justering kommunstyrelseprotokoll. På kvällen möte med moderata gruppen om samarbetet. I anslutning möte med Fp och planering inför veckan.

 

Tisdag 13/10
Till flygplatsen och flyg mot Stockholm. Under dagen träff med jurist på SKL ang. möjligheter till omval i nämnder och kommunstyrelse (mycket begränsade. Vi har utmaningen nu att Bp lämnar samarbetet men inte de uppdrag de fått i det sammanhanget...). Förträff med en del Bjäre-bor och sedan glamorös prisutdelning av Birgit Nilsson-priset på Kungliga operan. I anslutning bussning till stadshuset och fördrink i Gyllene salen inför middag i Blå salen (tjusigt!). Många Bjäre-bor inbjudna. Och jag hade tur med min bordsplacering (till stor del från V Karup: Släkt till Birgit Nilsson och därmed, faktiskt, även till mig) och hade en mycket trevlig kväll. Mycket god mat (kantarellsoppa, hjort, glass - fast självklart annorlunda beskrivet) och goda viner (dock inte från Spanien, som det tydligen stått i DN-artikeln). Tillbaka till hotellet strax efter midnatt.

 

Onsdag 14/10
Efter frukost till SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och styrelseberedning ang. prioriterade frågor inför 2010. Möte med ny C-ledamot i programberedningen och genomgång av rapportutkast. Satt på hotellrummet och läste handlingar till styrelsen och till programberedningen, delvis vissa mail och samtal (som gick att hantera via mobilen). Kl 18 möte med moderata SKL-gruppen. Moderata gruppledaren i riksdagen informerade om alllt möjligt, bl a lite skvaller från bakom kulisserna. Middag. En del filande på insändare till NST, bollning mellan mig och andra inom M och Fp. Lämnade SKL strax efter kl 22.

 

Torsdag 15/10
Moderat gruppmöte. Läste handlingar till programberedningen istället för allmän politisk information. Efter lunch möte med programberedningen för välfärdsfinansiering. Genomgång av senaste utkast till slutrapport samt två underlagsrapporter (bl a en intressant om kommunala avgifter). Ledig kväll. Hittade en del känt folk i baren (...) och åt en hamburgare med några av dem efter ett par glas vin. Sedan tidig kväll efter lite läsning.

 

Fredag 16/10
Gruppmöte med moderater och sedan med Alliansen innan styrelsemötet på SKL. Efter lunch flyg hem. Har haft lite strul med bilen så hämtade den i Ängelholm (ej åtgärdad men genomgången). På kvällen privat födelsedagsuppvaktning i Ängelholm.

 

Lördag 17/10 - söndag 18/10
Som vanligt lite tvätt och annat praktiskt. I övrigt dryga 400 sidor handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott att plöja igenom. En hel del mail och några samtal i aktuella politiska frågor. Skrivning och bollning inom M och Fp av insändarsvar.

 

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits