Veckobrev 2009-10

Hej!

En lugnare vecka jämfört med den förra - förutom avslutningen - och som dessutom bjudit på lite vårlikt väder vilket gör livet lättare...


Måndag 2/3

Kontorsjobb en stor del av dagen - däremellan bl a bilbesiktning. Diverse samtal om eventuell RixFM-konsert i sommar, avstämning näringslivsbolaget och lite annat. Försökte komma ikapp med mailen. På kvällen gruppmöte med ovanligt få moderata deltagare - flera "stammisar" deltog på Brysselresan.


Tisdag 3/3

Fortsatt mailhantering. Förmöte med tjänstemän inför mötet med den arbetsgrupp inom m-bp-fp som ska se över Trollbäcken (genomgång historik och tidigare fattade beslut). Efter lunch skrev jag ihop anteckningarna från förmötet. Avstämning med bp och fp inför kommunstyrelsen på onsdagen samt övriga frågor som kommit upp. Kort hem för ombyte. Årligt möte med industrigruppens styrelse med en timme information (bl a avstämning ekonomin i företag och kommun samt planläget). Sedan middag på företagsbyn.


Onsdag 4/3

Årlig arbetsutskottskonferens med genomgång av den nya befolkningsprognosen (kommer upp till kommunfullmäktige för beslut i mars), information om bokslut 2008 och ekonomiska läget 2009-2010 (inte så upplyftande), två alternativ vad gäller resursfördelningssystemet samt avrapportering från ledningsgruppens arbete med - intressant - omvärldsanalys. På eftermiddagen kommunstyrelse (bl a beslut/förslag till beslut om kommunstyrelsens del av årsredovisningen, löneväxlingspaket med miljöbilar, parkeringsskiva samt återupptagande av detaljplanearbete Kvarteret Idyllen). Färdiga i hyfsad tid, så gemensam fika. Lite samtal och mail, läste med glädje om golftävlingen The Princess som offentliggjorts under eftermiddagen.


Torsdag 5/3

Direkt till Torekov Hotel för att med st f tekniske chefen prata med arrangören av golftävlingen. Inom kontoret och förberedde presentation till fredagen. En del samtal. Lunch på Eneman och samtal med dem som driver företagsbyn. Möte med polisen, bl a skrev vi på vårt samverkansavtal. Även diskussioner kring utökat samarbete som gagnar våra företag och kommuninvånare samt andra aktuella frågor. Inom After Work som för första gången arrangerades av BNAB (näringslivsbolaget) ute på företagsbyn. Trevligt, med en mix av företagen ute i gamla Eljo-området, andra företagare, kommunfolk och grannar - och gott!


Fredag 6/3

Direkt till Hotel Skansen där Kommunförbundet Skåne arrangerade en kommunledningskonferens (efter lobbyarbete av kommunchefen). Fokus på regionala frågor (sjukvård, infrastruktur) men som värdkommun fick vi en möjlighet att presentera lite om Båstad. Chefen för framstegsförvaltningen berättade om våra utbildningssatsningar och jag informerade bl a om det som händer i sommar - sommaren 2009 ser ut att bli fylld av aktiviteter, trots konjunkturen. På eftermiddagen en del medial uppmärksamhet kring länsstyrelsens upphävande av detaljplanen i Kattvik. Verkligen synd! Vi får fundera på hur vi ska hantera det - men samtidigt försämrades förutsättningarna för Norrvikens Trädgårdar med det beslutet.


Lördag 7/3 - söndag 8/3

Ingen politiskt relaterad aktivitet, inga handlingar - och det som ligger i pipeline (som text till årsredovisning och förberedelse till nästa veckas aktiviteter) får helt enkelt vänta till nästa vecka! SKÖNT!


Trevlig helg!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:
Postat av: Ulla-Karin Hederstierna

Hej!Vill minnas att Du i september förra året, i SKL:s regi, åkte på en veckas studieresa till Toronto, Ottawa och New York för att studera hur välfärden finansieras där. Läste i gårdagens Aftonblad att det nu – bara ett halvår senare - är dags igen. Den här gången ska även krisdelstaten Kalifornien besökas. Och det är ingen liten grupp som reser! Du får sällskap med 47 andra politiker och höga tjänstemän! Resan beräknas kosta närmare två miljoner kronor.SKL är väl en intresseorganisation som finansieras genom avgifter från kommunerna samt diverse statliga bidrag, dvs i slutändan skattemedel? Varför dessa täta turer till USA och Kanada? Är det verkligen hushållning med skattemedel?mvh

Ulla-Karin Hederstierna2009-03-22 @ 17:41:01

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits