Veckobrev 2009-09

Hej!

Kanske tur att inte alla årets veckor är lika intensiva...


Måndag 23/2

Framtagande av handlingar till kommunstyrelsen. Möte med polis, räddningstjänst, tekniska kontoret, Pepes bodega m fl om avstämning inför sommarens aktiviteter. Avstämning via telefonmöte efter föregående torsdags intervjuer till Kommuninvests styrelse. Rotary-lunch med besök på det nya kallbadhuset (häftigt! Framåt maj kanske vattentemperaturen har nått "min" nivå...?). I anslutning till Helsingborg för ägarsamråd NSR. På kvällen m-bp-fp möte med genomgång inför onsdagens kommunfullmäktige (räddningstjänstens organisation) och den ekonomiska situationen.


Tisdag 24/2

Förberedde presentation till kvällen (uppdatering från Torekov). Justerade protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott. Diverse samtal och mail. Prisutdelning Torekov Hotel med anslutande lunch med vinnarna (studerande vid Alnarp som skissat på ett intressant förslag till förbättrad entré). Genomgång utkast till beslutslogg som kommer finnas med i kommunstyrelsen framöver, för att bättre följa upp att beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige genomförs. På kvällen informationsmöte för allmänheten i Förslöv angående beslutet om ändrard organisation vid räddningstjänsten. Mycket folk och bra diskussion.


Onsdag 25/2

Satt hela dagen och förberedde manus och pratade upplägg inför kvällens kommunfullmäktige. Kvällen gick som den gick, principen minoritetsåterremiss har jag mycket svårt att se syftet med i detta fall: mer fakta och underlag kan man knappast ha till ett beslut. Ett beslut som egentligen är en ren internbudgetfråga skjuts upp,  vilket drabbar samhällsbyggnadsnämnden, eftersom besparingen verkställs senare än planerat (vi hade redan dragit ut på tiden i och med att vi prioriterade att hinna med mötena med allmänheten).


Torsdag 26/2

Företagsbesök i Boarp med flera av företagen på området. I anslutning avstämningsmöte med kommunchefen. Efter lunch möte med BRÅ Båstad. Intressant information från polisen - totalt sett minskad brottslighet i kommunen (har kanske inte framkommit i media!?) men bekymmer med villainbrott. Genomgång protokoll demokratiberedning, annons och kallelse till kommande gruppmöte M1 på måndag. På kvällen information till de drabbade av sommarens översvämning i Förslöv.


Fredag 27/2

Telefonmöte i valberedningen Kommuninvest - färdiga för detta år... Veckobrev (vecka 8 och 9). Möte med ordförande i SBN, bygglovschefen och kommunchefen om avstämning av några kommande ärenden. Lunch med fp-representanter. Samtal med diverse moderatkvinnor i min roll som valberedning för MQ Skåne. Förberedelser inför morgondagens möte med Halmstad-moderaterna. På kvällen besiktning av Bjäre krafts nya kontor i Ängelholm med anslutande middag.


Lördag 28/2

Tidig morgon på Hotel Skansen. En timmes träff med Halmstad-moderaterna och en dragning och diskussion om framtidens finansiering av välfärden (apropå mitt ordförandeskap i SKL:s programberedning). Såg Drottningen och jag på bio Scala.


Söndag 1/3

Kommunstyrelse-handlingar - i övrigt ingenting politiskt, utan en "luthersk" dag med städning, tvätt, skoputsning och annat praktiskt som måste fixas!


Ha en trevlig vecka!

Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits