Vecka 2009-23

Hej!


Tack för ett gott arbete i valkampanjen till alla som varit engagerade - inte minst vår valledare och våra nyinflyttade medlemmar som var mycket aktiva!


Härligt med val - nu frossar man (jag) i valstatistik! Och: Visserligen hade det varit härligt om vi gått fram mer på nationell nivå - men vi får glädja oss åt de lokala siffrorna! Båstad är den 5:e mest moderata kommunen i Sverige med 36,4% (en ökning med 0,2% från 2004). Valdeltagandet var 44,9% (högst i Hov med 52,5%). FP är näst störst (16,9%) - sen kommer ingenting... och sen kommer S med 11,4%... M var största parti i samtliga nio valdistrikt i kommunen! Samtidigt återfinns S, V och JL på topp 10 listan på sämsta kommunresultat i Sverige :-)... Så vi har något att grunda med inför valet 2010! Det ska också bli spännande med slutresultat och svar på hur personkryssen har fallit (onsdag eller torsdag).


Måndag 1/6

Förmiddag på kontoret: mail, samtal, veckobrev samt början av planeringen inför budgetmötena i 10/6 Båstad, 11/6 Torekov och 15/6 Förslöv. Till Örkelljunga och lunch med kommunalråden därifrån och från Ängelholm. På eftermiddagen demokratiberedning. Genomgång av de diskussioner vi haft med kommunfullmäktiges presidium. På kvällen vårens sista moderata gruppmöte - inte lika välbesökt som vanligt (vädret?), men med en ny potentiell medlem och intressanta diskussioner.


Tisdag 2/6

Kontorsjobb. Information om förslag till nya pensionsregler för anställda och förtroendevalda. Efter lunch avstämning med kommunchef, kommunstyrelsens presidium och cheferna för Administrationen och tekniska kontoret (bl a om folkhälsan, kommande förslag till näringslivspolicy, konsekvenser investeringsstoppet). Möte med Bp och Fp inför onsdagens kommunstyrelse. Styrelsemöte Näringslivsbolaget.


Onsdag 3/6

Näringslivsbolaget höll välbesökt frukostmöte på Designgården - flera intressanta företag och information om golfturneringen The Princess. Avstämning med kommunchefen. Diverse inför eftermiddagens möte. Kommunstyrelsen gick ovanligt fort - det var en gedigen lista med bl a budget 2010. Vi fick S förslag på mötet, övriga avvaktar till kommunfullmäktige. Avstämning med kommunchefen.


Torsdag 4/6

Direkt till Rammsjö och företagsbesök hos ICA. Trevlig kille som tog över butiken när han var 19. Inom kontoret, förberedelser inför fredagens möten. Efter lunch konstruktivt möte med BRÅ Båstad. Bl a genomgång och diskussion kring första resultatet av drogvaneundersökningen (den kommer komplett till hösten). Avstämning med kommunchefen (ovanligt ofta denna vecka).


Fredag 5/6

Till Höganäs och styrelsemöte med Skåne Nordväst (bl a tema vatten, ESS och Ängelholms flygplats). Kort information från NSR (inget ägarmöte p g a sjukdom). Tillbaka till kommunhuset och möte med engagerade kommuninvånare. I anslutning EU-vals kampanj på Lyckan-torget!


Lördag 6/6

Nationaldag med slutspurt EU-valskampanj på Lyckantorget med bl a en av våra riksdagsledamöter, Meta Pålsson, och den skånska kampanjbussen. Sedan lite mat på Pärans Dag - jättefint arrangemang!


Söndag 7/6 EU-val

Hovs GIF:s tipsrunda i Kattvik (en kusin och jag håller i den en gång om året - himla trevligt!). I anslutning röstning på plats i Hov. På kvällen samåkning med en Torekovsmoderat till valvakan i Ängelholm - dit även fler Båstad-bor begett sig. Relativt tidigt uppbrott efter första resultaten kl 22:00... Dock fortsatt hårdbevakning av SVT och www.val.se till sena natten... Härligt (se ovan...)!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits