Vecka 2009-22

Hej!


Solen skiner och det är sommarvarmt! Underbart! Och vi får ny asfalt på Italienska vägen i dagarna. Inte fel och väl värt några dagars väntetider.


Måndag 25/5

Diverse mail och samtal. Besök i verkligheten (moderat projekt, 1 500 arbetsplatser inom vård, skola, omsorg ska besökas av 300 speciellt utbildade moderater innan partistämman). Denna gång hos Backabusarna, en privat förskola i Grevie. Underbart! På frågan om vad det bästa med deras arbete/arbetsplats är var svaret "att vi får komma hit"! I anslutning framtagande av listan till kommunstyrelsen 3/6. Genomgång av justeringar av budgetdokumentet med ekonomichefen. Efter lunch (på bygdegården i Förslöv) nästa besök i verkligheten: vårdcentralen i Förslöv. Intressant besök, dryga tre veckor efter det att Hälsoval Skåne införts. Man måste helt enkelt beundra personal som jobbar inom sjukvården (och även övrig offentlig verksamhet, se ovan)! Tillbaka till möte med Demokratiberedningen men bara två personer på plats, så lite tid för kontorsarbete istället.


Tisdag 26/5

Hälsade polska besökare välkomna. Sex personer från Mielno, en polsk kommun som fyra av kommunens tjänstemän besökte i höstas, kom på motbesök. Fullt program i två dagar (med tjänstemännen). Tillbaka på kontoret förberedde jag mig bl a inför onsdagens kommunfullmäktige. Justerade protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott och budgetberedning. Lunch med förra ordförande för Norrvikens trädgårdssällskap, numera ersättare i styrelsen för Stiftelsen Norrvikens trädgårdar. Samtal och mail. På kvällen till Båstad GK och middag med den polska delegationen.


Onsdag 27/5

Möte med revisionen på morgonen bl a rörande en fråga som kommer upp på kommunstyrelsen. Mail och samtal. Hakade på polska delegationen vid Drivan, för visning, lunch. Sedan till Musteriet. I anslutning till kommunhuset och förberedde överläggningar tillsammans med delegationen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi kom fram till att det kan finnas intresse från båda parter att formalisera ett samarbete (näringsliv, turism, utbildning, EU-bidrag, mat, föreningar, kultur) men vi ska reflektera lite (t ex vill vi undersöka om det finns intresse från näringslivet/inom turismen för ett engagemang). Tidigt förmöte inför kommunfullmäktige, extra kommunstyrelse (enbart avtal om bensinmacken i Torekov) och sedan årets kortaste kommunfullmäktige (?): vi var klara kl 19:30.


Torsdag 28/5

Möte med en företagare i kommunen. Lite samtal och mail. Till Ängelholm med kommunstyrelsens andra vice ordförande. Lunch och anslutande möte med Hyresgästföreningen. Tillbaka till kontoret och lite detektivarbete i diariet. Kort hem innan tillbaka till samrådsmöte ang. detaljplan i Östra Karup (drygt 250 bostadsenheter, varav en del kommunala. Väldigt trevlig plan med varierat och attraktivt boende i villor och lägenheter).


Fredag 29/5

Direkt till Margretetorp för heldagsutbildning om Folkhälsa (av regionen finansierat projekt tillsammans med Ängelholms kommun). I anslutning möte med kommunchef och två företagare.


Lördag 30/5 - söndag 31/5

Underbart bröllop i Stockholm i härligt väder! Ingen politik, förutom att några av gästerna är sommarboende och därför gick det inte riktigt att undvika en del heta diskussioner....


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits