Vecka 2009-21

Hej!


Även denna vecka präglades av budgetarbetet och det blev rätt intensivt till en början. Ibland kommer alltså långhelger extra lägligt...


Måndag 18/5

Försök att komma ikapp lite med mail och samtal på måndag morgonen.På förmiddagen mitt första "besök i verkligheten" (Moderaterna genomför 1 500 besök i verksamheter inom vård, skola och omsorg i hela Sverige inför partistämman i augusti. 300 personer, i Båstad en person utöver mig själv, har gått en speciell utbildning för detta), på Vårliden. Intressant timme med sex personer som jobbar på Vårliden och inom hemtjänsten. Förberedelser inför seneftermiddagens/kvällens budgetmöte med M-Bp-Fp.


Tisdag 19/5

Ordförandeträff, dock med mager närvaro - vilket i och för sig är en möjlighet för dem som är där att gå mer på djupet. Förberedelser inför kvällens budgetmöte - som måste vara det sista eftersom budgeten tas på budgetberedningen onsdag morgon kl 8:00. På eftermiddagen ledningsgrupp där traineen presenterade del 1 av den omvärldsanalys kommunchef och förvaltningschefer arbetar med. I anslutning M-Bp-Fp möte inför onsdagens budgberedning och kommunstyrelsens arbetsutskott. Mer förberedelser och, för ovanlighetens skull, åkte jag inte hem utan fortsatte till 17:30, tog en korv vid kiosken vid ICA Spara och sedan drog vi igång "slutmanglingen" för budgeten kl 18:00. Färdiga ca 21:30. Skrev då ihop dokumenten inför onsdagen.


Onsdag 20/5

Budgetberedning. Spi bifallde vårt budgetförslag, S, C och Kd avstod från att delta i beslutet. Budgeten går nu vidare till kommunstyrelsen 3/6 och kommunfullmäktige 17/6. Pressmeddelande skrevs och skickades ut. I anslutning kommunstyrelsens arbetsutskott. En del intressanta punkter - detta är det sista arbetsutskottet som leder till ett kommunfullmäktige innan sommaruppehållet - som exempelvis principbeslut om LOV (lagen om valfrihetssystem), antagande av två detaljplaner och måltidsutredningen.


Torsdag 21/5 - Kristi Himmelfärd

Ledigt!


Fredag 22/5

Klämdag (underbart ord, tror det bara finns på svenska...). Och kick-off för vår EU-kampanj inför valet 7/6. Genomgång av kampanjmaterialet med vår valledare på kommunhuset och sedan tågade åtta glada moderata kampanjare ner till Lyckan-torget för utdelning av informationsbroschyr och blomfrön. Nationell kandidat nr 5, Hans Wallmark, kom vid 14-tiden.


Lördag 23/5 - söndag 24/5

Lugn helg!


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits