Vecka 2009-20

Hej!


Sommaren närmar sig med stormsteg! Vintern är så lång och mörk, det är svårt att förstå att det sen går så otroligt snabbt! Detta har varit en hektisk vecka helt i budgetens tecken - intensivt arbete med budget 2010 denna och början på nästa vecka.


Måndag 11/5

Framtagande av dagordningen till nästa onsdags kommunstyrelsens arbetsutskott kl 8:00. Från 8:30 budgetberedning: fram till kl 15:45 genomgång med alla nämnder utom Vård- och omsorgsnämnden angående det tuffa ekonomiska utgångsläget, deras omvärldsanalys och investeringsbehov inför 2010. Därefter konstruktivt möte med ett företag som är intresserat av att köpa och långsiktigt förvalta hyreslägenheter i Båstad (och som uppmärksammat oss efter mediadebatten angående de nya ägardirektiven för Båstadhem). Ledningen för Båstadhem och kommunen var med.


Tisdag 12/5

Budgetberedning från kl 8:30 som inleddes med Vård- och omsorgsnämnden. I anslutning kommunstyrelsen och sedan allmän diskussion om hur budgetarbetet går vidare och lite kring detaljerna om resursfördelningssystemet. I lunchen även justering av kommunstyrelsens protokoll. Direkt i anslutning till budgetberedningen möte med M-Bp-Fp och genomgång av den information vi fått måndag och tisdag, om vad vi är överens om, vad som saknas samt hur arbetet går vidare (ett majoritetsförslag behöver vara klart senast kvällen den 19/5 för beslut i kommunstyrelsen 20/5 för vidare beslutsprocess med final i kommunfullmäktige 17/6). Åt en matbit med en Torekovsmoderat, migrationsministern och hans politiska sekreterare anslöt. På kvällen informerade migrationsministern oss Båstadbor om vad som är på gång med asylprocesser och andra frågor inom hans område, framför allt i kombination med det kommande ordförandeskapet i EU. Mycket intressant!


Onsdag 13/5

Stormöte med krögare och andra entreprenörer, kommunens personal samt polis där vi stämde av inför sommaren. Kul att det är så mycket på gång detta år! Stämningen var god. Lite mail och samtal. Avstämning med politiker från Bildningsnämnden. Efter lunch genomgång och radikal nerskärning av investeringsbudget 2010 med tekniska kontoret. Skrev ihop anteckningar från gårdagens möte samt från mötet ang. investeringarna och skickade ut till deltagarna i M-Bp-Fp-gruppen inför möte på fredag. Iväg till Stockholm och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). På kvällen moderat träff, information från socialförsäkringsministern och Stockholms landstingsråd med ansvar för sjukvård. I anslutning middag. Ovanligt vältajmat då jag kunde bolla budgetfrågor med kommunalråd från andra kommuner.


Torsdag 14/5

Gruppmöte med moderaterna inför eftermiddagens beredningar och morgondagens styrelse. I anslutning s k politikerinformation, först information om den utvärdering av det politiska arbetet inom SKL, sedan genomgång av den Ekonomiska rapport som släppts dagen innan (SKL ger ut en ekonomisk rapport två gånger om året, i maj och i november). Denna gång hettade det till bland sossarna - de tyckte rapporten var politiskt styrd... Efter lunch beredning: Först ett möte med programberedningen för valfrihet (bra information, turligt nog en del om skolan och en del frågor som dykt upp i budgetarbetet i Båstad kunde klaras ut), sedan vårt eget möte inom välfärdsfinansiering (bl a förhandsinformation om den delrapport som handlar om globaliseringens effekter). Ledig kväll - efter en kort promenad på Söder åt jag en god hamburgare i hotellbaren.


Fredag 15/5

Tidigt gruppmöte med moderaterna inför styrelsen, sedan anslöt Allianspartierna. Styrelsemöte. Lämnade 11:30 för hemresa. Till kontoret och möte med M-Bp-Fp om budgeten. Fortsatt en del frågor som måste lösas innan kommande tisdag... Hade en vigsel i kommunhuset kl 16:00 (ett par i 70-års åldern - underbart romantiskt!). M-Bp-Fp mötet fortsatt lite till efteråt.


Lördag 16/5

Läsning av handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott, som är det sista som leder till ett kommunfullmäktige innan sommaruppehållet (inklusive måltidsutredningen, så det blev en del sidor). Skrev två artiklar till kommande M-kontakt, vår partitidning inom kommunen. En vanlig artikel och en inför EU-valet. Fick iväg en hel del mail och skrev veckobrevet (behöver ha måndagen frigjord för arbete med budgeten). Vigsel på Norrvikens trädgårdar (bjärt kontrast till gårdagen: ett ungt par boende i Helsingborg. Också härligt romantiskt, på ett annat sätt!). Förberedelser inför måndagens "besök i verkligheten".


Söndag 17/5

Ingenting uppdragsrelaterat! Skön söndag med undantag för timmarna i lavendelrabatten (som innan knappt syntes vad det var p g a allt ogräs...).


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits