Vecka 2009-19

Hej!


Full fart igen!


Måndag 4/5

Heldag på kontoret med förberedelser inför kvällen, kallelser till diverse möten, andra samtal och mail. På förmiddagen möte med ansvarig på Hantverksmässan och tjänstemän. Drog ut på tiden, men gick bra, så jag missade tyvärr Rotary-lunchen. På kvällen först ett möte med M-Bp-Fp-aktiva om den ekonomiska situationen och utgångsläget inför budgetarbetet 2010. I anslutning gruppmöte med flera av Er.


Tisdag 5/5

Avstämning med nya BIN-ordförande. Annons inför migrationsministerns besök i Båstad 12/5. Avstämningsmöte med kommunchef, cheferna för Administrationen och Tekniska kontoret och kommunstyrelsens presidium. (Bl a om olika frågor i olika skeden, t ex LOV - Lagen om valfrihetssystem, folkhälsoprojekt, förberedelser inför yrkanden i budgetberedningen). I anslutning möte med Bp och Fp inför onsdagens kommunstyrelse.


Onsdag 6/5

Budgetberedning med kvartal 1 rapport och beslut om investeringsstopp samt vädjan till samtliga nämnder att ha ett positivt resultat om 2% (ett underskott på ca 11 mkr hotar annars och det har vi med oss de kommande åren). Detta är i linje med gruppmötet i måndags och vi gick genast ut med pressmeddelande. På eftermiddag kommunstyrelse, bl a med verksamhetsrapportering från Båstad Turism, Administrationen och Tekniska kontoret. Efter mötet lite tid för mail och samtal. På kvällen stämmomiddag Lindab. Hela kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunfullmäktiges ordförande var inbjudna till en trevlig kväll med ledningen för kommunens största privata arbetsgivare.


Torsdag 7/5

Företagsbesök hos Knut Jöns. Två härligt energiska bröder tog för nio år sen över. Påverkade humöret till det bättre hela dagen! I anslutning lunch på Norrviken tillsammans med Gröna entreprenörer som var på heldag arrangerat av bl a Näringslivsbolaget och Alnarp. Efter lunch besök hos kommuninvånare. I anslutning demokratiberedning (vi tittar lite på kommunstyrelsen och förslaget till ändring där och hur det påverkar. Hittills har vi pratat mycket om kommunfullmäktige). Efter mötet direkt till Apelrydskolan och mitt första deltagande som styrelseledamot. Intressant kväll, bl a med anhörigmiddag (mycket god mat av duktiga förstaårselever).


Fredag 8/5

Till Eslöv för kommunledningskonferens. Efter lunch förbundsmöte (egentligen enbart årsredovisningar, ansvarsfrihet och fyllnadsval) och därefter information om vad ett eventuellt ESS i Lund kan betyda för hela Skåne. Beslut väntas i slutet av maj - och om det sker får vi köra en brainstorming i Båstad om hur vi ska engagera oss i detta!


Lördag 9/5 - söndag 10/5

Handlingar till budgetberedningen och författande av text till det kommande provvalet för riksdagskandidater. I övrigt tvätt, opera (Askungen från the Met på bio Scala. Fantastiskt kul!) och annat praktiskt.


Hälsningar

Anette


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits